+ Post New Thread
Results 1 to 15 of 15
*nix Thread, Censornet authentication problem in Technical; I'm having a look at setting up a censornet server but I can't get it to authenticate anyone. I've checked ...
  1. #1
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Censornet authentication problem

    I'm having a look at setting up a censornet server but I can't get it to authenticate anyone. I've checked the ip settings and server and domain names in user authentication settings and they are all correct. The error I get is "login authorisation failed"

    Has anyone come accross this before?

    I'm using AD authentication, and censornet v 3.3r6.


    Help please

  2. #2
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,993
    Thank Post
    120
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    107

    Re: Censornet authentication problem

    Have you sucessfully imported the users?
    Have you checked your time is synched close enough to your ad time (date from the prompt )?

    Try "wbinfo -u" from the console that should return a list of your domain users.

  3. #3
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Censornet authentication problem

    I have got all the users on the system ok, the time is the same.

    wbinfo -u brings back "error looking up domain users"

  4. #4
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,993
    Thank Post
    120
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    107

    Re: Censornet authentication problem

    Try retrieving a list of users again and look through those settings. It sounds like something has changed somewhere.

  5. #5
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Censornet authentication problem

    I've removed all users and re-imported them but after the wbinfo -u command I still get the same error message.

  6. #6
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,993
    Thank Post
    120
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    107

    Re: Censornet authentication problem

    Hmm... Is your administrator user in the default users container?

  7. #7
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Censornet authentication problem

    yes, i'm really confused, i managed to install it with no problems about 4 months ago on a test box, but it didn't have enough RAM to use it for 750 users. I finally got a decent spec PC but it won't work.

    grrr.....

  8. #8
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Censornet authentication problem

    I've looked at the documentation on the censornet site, it shows a complete different setup screen on it. I'm guessing it's from an earlier version. In the authentication screen on the documentation it shows a place to put your username and password, but this doesn't exist on my version of censornet.

  9. #9

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Devon
    Posts
    1,048
    Thank Post
    226
    Thanked 63 Times in 56 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Censornet authentication problem

    I know this might be the most obvious but you have chosen to auth against AD and not something else?

  10. #10
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Censornet authentication problem

    double checked, yep, authenticate against AD.

  11. #11
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,993
    Thank Post
    120
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    107

    Re: Censornet authentication problem

    Try using NT auth it should work and seems to be less hassle than AD auth with this version of CN.

  12. #12
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: Censornet authentication problem

    I've set it up to auth through NT and it seems fine for now.

    Any more problems i'll let you know.

    Thanks both of you.

  13. #13

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi, I too just converted from Websense to Censornet 3.3r6, same error, there is no username/pass field on this version. I use AD 2003 Ent, Forest 2003. can you assist me with AD authentication with the NT selection, do i need credentials there?

  14. #14
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30
    If i remember rightly, you will need to put in an administrators account in the NT authentication for it to talk to the AD server.

    Sorry I can't help any more, we have moved from censornet to ipcop.

  15. #15

    garethedmondson's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Gowerton, Swansea
    Posts
    2,271
    Thank Post
    965
    Thanked 325 Times in 193 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    165
    Quote Originally Posted by dezt View Post
    I'm having a look at setting up a censornet server but I can't get it to authenticate anyone. I've checked the ip settings and server and domain names in user authentication settings and they are all correct. The error I get is "login authorisation failed"

    Has anyone come accross this before?

    I'm using AD authentication, and censornet v 3.3r6.


    Help please
    Have you contacted Adelix/Censornet direct? They support their product.

    The old Censornet forum is still up: forum.censornet.com :: Index

    The also have a live chat running during the day: Customer Support Messenger

    They are a good bunch of guys. We used to work closely with them back in the day of Censornet 2. It's a good product that doesn't get much mention here.

    GJE

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 6th December 2007, 01:42 PM
  2. Another Censornet Problem
    By HallX in forum *nix
    Replies: 7
    Last Post: 20th March 2007, 03:33 PM
  3. Censornet Authentication Woes
    By paul in forum *nix
    Replies: 4
    Last Post: 18th August 2006, 12:06 PM
  4. Exchange 2003 - Authentication problem
    By pooley in forum Wireless Networks
    Replies: 5
    Last Post: 20th July 2006, 05:44 PM
  5. Censornet Authentication
    By adamyoung in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 2nd May 2006, 04:07 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •