+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
*nix Thread, x64 windows guest VM on x64 gentoo host in Technical; trying to install x64 windows 2003 so i can have a play with exchange 07, but having a problem getting ...
  1. #1

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,521
    Thank Post
    1,333
    Thanked 469 Times in 306 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    199

    x64 windows guest VM on x64 gentoo host

    trying to install x64 windows 2003 so i can have a play with exchange 07, but having a problem getting it to work... This is the error message Im getting, any suggestions what i need to do to fix it? Is it a setting in the bios perhaps? Or something I need to enable in the kernel?
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,350
    Thank Post
    66
    Thanked 175 Times in 147 Posts
    Rep Power
    60
    You need to enable APIC on the Virtual Machine, im guessing your using Virtual Box in which case go to the options of the VM and enable APIC.

  3. #3

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,521
    Thank Post
    1,333
    Thanked 469 Times in 306 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    199
    yeah its virtualbox... cheers ill see if I can figure that out..

  4. #4
    Jamo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,350
    Thank Post
    66
    Thanked 175 Times in 147 Posts
    Rep Power
    60

  5. #5

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,521
    Thank Post
    1,333
    Thanked 469 Times in 306 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    199
    got it going.. I dont use the GUI but figured out the commands.. Cheers

  6. #6

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,521
    Thank Post
    1,333
    Thanked 469 Times in 306 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    199
    Only just had time to go back to this since I installed it, and it appears that in device manager it cant find the driver for the network card?? Ive 3 other windows guests running on this and they all work fine. Ive tried re-installing the Virtual box guest additions too...

    Any Ideas?

  7. #7

    tmcd35's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    5,665
    Thank Post
    850
    Thanked 893 Times in 738 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    328
    According to VirtualBox - Wikipedia, the free encyclopedia, virtual box supports these network cards:
    AMD PCnet PCI II (Am79C970A), AMD PCnet-Fast III (Am79C973), Intel Pro/1000 MT Desktop (82540EM), Intel Pro/1000 MT Server (82545EM), and Intel Pro/1000 T Server (82543GC).

    I take it you installed the Guest Additions? Have you tried changing which NIC is emulated. I can't believe one of the Pro/1000 don't work. If all else fails the Pro/1000 drivers are easy to get hold of...Network Connectivity - Drivers and software for Intel® Gigabit and PRO/1000 Network Adapters

  8. Thanks to tmcd35 from:

    RabbieBurns (2nd November 2009)

  9. #8

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,521
    Thank Post
    1,333
    Thanked 469 Times in 306 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    199
    Cheers, I changed it to 82545EM and it popped up straight away. Strange that.

    But at last I can have a play with Exchange 07.

  10. #9

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,521
    Thank Post
    1,333
    Thanked 469 Times in 306 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    199
    Quote Originally Posted by RabbieBurns View Post
    got it going.. I dont use the GUI but figured out the commands.. Cheers
    would have been useful if you had actually posted the commands uses.. so you didnt have to go hunting for them again

  11. #10

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,521
    Thank Post
    1,333
    Thanked 469 Times in 306 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    199
    Code:
    VBoxManage modifyvm 2008R2 --ioapic on

  12. #11

    RabbieBurns's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    5,521
    Thank Post
    1,333
    Thanked 469 Times in 306 Posts
    Blog Entries
    6
    Rep Power
    199
    Code:
    VBoxManage modifyvm 2008R2 --nictype1 82545EM

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Installing Moodle - Windows 2003 x64
    By MattGibson in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 12
    Last Post: 21st July 2010, 04:24 PM
  2. Server 2003 x64 SP2 Windows Updates
    By Messa in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 13th May 2009, 11:13 AM
  3. windows 7 x64 Iso
    By rob_coles in forum Windows 7
    Replies: 9
    Last Post: 7th April 2009, 10:15 AM
  4. Eclipse.net and Windows x64
    By powdarrmonkey in forum Educational Software
    Replies: 3
    Last Post: 7th October 2008, 05:54 PM
  5. Windows Server 2003 x64 & x32
    By faza in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 20th June 2008, 12:52 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •