+ Post New Thread
Results 1 to 14 of 14
*nix Thread, Moodle not working! in Technical; Morning folks, Had two weeks off and came in this morning to find our Moodle installation is not working. Restored ...
  1. #1

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241

    Moodle not working!

    Morning folks,

    Had two weeks off and came in this morning to find our Moodle installation is not working. Restored it from a known working backup but still nothing.

    We can load Webmin and PHPMyAdmin through their web interfaces on the same server fine - it just times out when we try to load the Moodle interface.

    Can anybody suggest where to start looking for this please?

    Thanks,

  2. #2
    apoth0r's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northants
    Posts
    1,221
    Thank Post
    151
    Thanked 180 Times in 132 Posts
    Rep Power
    51
    The config file isn't loading properly, thus causing time outs?
    Check it against a backup to ensure things are pointing where it should be.

  3. #3

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    I've restored the full box from a backup - still nothing?

  4. #4
    apoth0r's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northants
    Posts
    1,221
    Thank Post
    151
    Thanked 180 Times in 132 Posts
    Rep Power
    51
    Has the DNS somehow knocked itself off for redirecting to the appropriate server/ip address?
    That's about the only major techie problem we've had with ours

    Sorry if I'm not much help

  5. #5

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    I don't think so because:

    moodle . school . com : 10000
    loads fine for Webmin, wheras

    moodle . school . com doesn't load the Moodle interface - it just times out.

  6. #6

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    UPDATE:

    Can somebody ping moodle.tanfieldschool.co.uk - I think it looks like a problem with our external interface.

  7. #7

    rush_tech's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Nottingham
    Posts
    1,408
    Thank Post
    111
    Thanked 265 Times in 201 Posts
    Rep Power
    194
    no reply here

  8. Thanks to rush_tech from:

    Hightower (7th September 2009)

  9. #8

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Thanks - Ringing ISP now.

  10. #9
    mb2k01's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,133
    Thank Post
    189
    Thanked 228 Times in 194 Posts
    Rep Power
    92
    I get a reply - 78.129.134.30

  11. #10

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,118
    Thank Post
    1,371
    Thanked 2,375 Times in 1,672 Posts
    Rep Power
    703
    Me too - I can ping it

  12. #11

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Quote Originally Posted by mb2k01 View Post
    I get a reply - 78.129.134.30
    Quote Originally Posted by witch View Post
    Me too - I can ping it
    How odd

    That's not the IP I would have expected - maybe they are working on it now in an attempt to fix it.

  13. #12
    mb2k01's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,133
    Thank Post
    189
    Thanked 228 Times in 194 Posts
    Rep Power
    92
    Not sure if this will help you...

    Tracing route to moodle.tanfieldschool.co.uk [78.129.134.30]
    over a maximum of 30 hops:

    1 1 ms <1 ms 1 ms My IP
    2 24 ms 14 ms 16 ms SWGfL
    3 13 ms 21 ms 12 ms SWGfL
    4 25 ms 9 ms 32 ms vacc8.ex-vpn.vpn-acc.bt.net [217.41.181.165]
    5 37 ms 67 ms 47 ms 192.168.70.206
    6 * * * Request timed out.
    7 68 ms 67 ms 92 ms dcr01.sxgfl.ifl.net [62.171.194.60]
    8 74 ms 132 ms 93 ms ge-2-1.dcr01.sxgfl.ifl.net [194.154.13.17]
    9 74 ms 55 ms 55 ms ge-0-1.linx-01.th.ifl.net [217.180.8.26]
    10 39 ms 40 ms 33 ms ge0-1.linx.lon.rapidswitch.com [195.66.224.207]

    11 * * * Request timed out.
    12 15 ms 13 ms 39 ms montrose.just4dns.com [78.129.134.30]

    Trace complete.

  14. #13
    budgester's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Enfield, Middlesex
    Posts
    486
    Thank Post
    4
    Thanked 37 Times in 30 Posts
    Rep Power
    24
    Assuming you have tested / checked the following.

    Access the pages using a browser on the local machine, if command line only try links.

    Check the apache/webserver log files.

  15. #14
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    889
    Thank Post
    84
    Thanked 234 Times in 193 Posts
    Rep Power
    82
    Exclusion correctly added to Windows proxy settings?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Moodle - Word template to create Moodle XML Quiz
    By lasercat in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 4
    Last Post: 25th October 2010, 12:19 PM
  2. Statistics on Moodle site - Not working
    By kieran8055 in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 1
    Last Post: 18th May 2009, 05:25 PM
  3. Moodle LDAP not working :(
    By FN-GM in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 9
    Last Post: 22nd April 2009, 09:09 AM
  4. Has any one actually got Moodle and SLG working together?
    By LucyWalshaw in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 9
    Last Post: 19th January 2009, 10:47 AM
  5. strange nic lights working/not working
    By browolf in forum Wireless Networks
    Replies: 13
    Last Post: 15th December 2008, 01:50 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •