+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
*nix Thread, Ubuntu network problem in Technical; Ok after having another play with this I have found that any of my windows servers/clients get a response straight ...
  1. #16
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,938
    Thank Post
    114
    Thanked 272 Times in 250 Posts
    Rep Power
    104

    Re: Ubuntu network problem

    Ok after having another play with this I have found that any of my windows servers/clients get a response straight away. I have changed the port and network cable and I have swopped the machine completely yesterday when it was displaying these charateristics.
    I have now found that if I leave the ping cmd running it starts displaying the replies after 2 minutes.
    I ahve replicated this with a VM on my workstation but that doesnt get a response for ten minutes :\ .
    I am going do a vanilla debian install now to see whats what.

    Ps I have verified the disc

  2. #17

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,800
    Thank Post
    110
    Thanked 582 Times in 503 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    223

    Re: Ubuntu network problem

    Your switches and/or routers suck. Do they have some sort of QoS or other filtering enabled?

  3. #18
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,938
    Thank Post
    114
    Thanked 272 Times in 250 Posts
    Rep Power
    104

    Re: Ubuntu network problem

    I have a full compliment of HP Procurve switches with nothing fancy set on them at the moment. The Ubuntu server it connected to the core switch which connects to every other switch around the school through fibre. The router/proxy is running on an old but decent workstation running smoothwall GPL with the advanced proxy mod.
    Like I say everything else gets a response instantly it just doesnt seem to like these Ubuntu installs :P

  4. #19

    webman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North East England
    Posts
    8,374
    Thank Post
    625
    Thanked 951 Times in 653 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    318

    Re: Ubuntu network problem

    Connect the Ubuntu box using a crossover cable to the LAN side of the Smoothwall box to eliminate any other cabling and/or switch defects that could be causing this problem.

  5. #20
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,938
    Thank Post
    114
    Thanked 272 Times in 250 Posts
    Rep Power
    104

    Re: Ubuntu network problem

    Im starting to think it is the Smoothwall box for some reason as I left the Debian installing when I left and it could not get the security updates but will check properly tommorow.

  6. #21
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,938
    Thank Post
    114
    Thanked 272 Times in 250 Posts
    Rep Power
    104

    Re: Ubuntu network problem

    Well I have got it sorted now it was the Smoothwall box and for some reason it didnt want to play nicely with any of Linux box no matter what IP etc it was on!!!! Anyway I have sorted out my CN box and all is well
    Strange? I think so :P

  7. #22

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,800
    Thank Post
    110
    Thanked 582 Times in 503 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    223

    Re: Ubuntu network problem

    ECN turned on perhaps?

  8. #23
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,938
    Thank Post
    114
    Thanked 272 Times in 250 Posts
    Rep Power
    104

    Re: Ubuntu network problem

    No idea bit I doubt it given the amount of people that use smoothwall.

  9. #24

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,800
    Thank Post
    110
    Thanked 582 Times in 503 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    223

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Odd Network problem
    By ind13 in forum Wireless Networks
    Replies: 6
    Last Post: 25th September 2006, 05:02 PM
  2. Help, stuck with network/ad problem
    By e_g_r in forum Wireless Networks
    Replies: 13
    Last Post: 14th September 2006, 07:37 AM
  3. SIMS Network - Problem
    By Nij.UK in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 22nd June 2006, 01:59 PM
  4. network problem
    By Chris in forum Wireless Networks
    Replies: 9
    Last Post: 15th March 2006, 01:56 PM
  5. Is This A Network Problem ?
    By Pear in forum Windows
    Replies: 21
    Last Post: 12th December 2005, 03:01 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •