+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
*nix Thread, Zimbra Users from CC3 in Technical; Has anyone here tried importing all their users from a CC3 network (windows Server 2003) into zimbra? I'm trying to ...
  1. #1
    treetops's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    42
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15

    Zimbra Users from CC3

    Has anyone here tried importing all their users from a CC3 network (windows Server 2003) into zimbra?

    I'm trying to use a command from the zimbra site called ldap2zm.pl but i cant for the life of me get it working!

    Got almost everything else up and running.

    Any ideas?

  2. #2

    webman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North East England
    Posts
    8,400
    Thank Post
    636
    Thanked 961 Times in 661 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    319
    CyberNerd posted a pretty simple Python script for importing users in this thread.

  3. #3
    treetops's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    42
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15
    Well eventually I got it working but it seemed; it paused for a second then did nothing and came back to the command line as root. So, i tried doing it as the zimbra user but still the same.. and hints?

  4. #4

    Sylv3r's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Co. Durham
    Posts
    3,197
    Thank Post
    370
    Thanked 374 Times in 332 Posts
    Rep Power
    147
    It was so long ago that we did this but the script webman posted above definitely worked for us as well. As far as I am aware we never had any issues - I take it you have tried running it as root?

  5. #5
    treetops's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    42
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15
    yeah tried running it as root initially,

    now im getting ldap.ERROR (file or dir not found)

  6. #6
    treetops's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    42
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15
    Im using the script mentioned by webman but im not sure if my variables are correct:

    scope='ou=TCS,ou=Establishments,dc=TANFIELD,dc=int ernal'
    domain="TANFIELD.internal"
    ldapserver='ldap://TCS-SVR-001.TANFIELD.internal"
    port="389"
    emaildomain="email.TANFIELD.internal"
    ldapbinddomain="TANFIELD"
    ldapbind="ldapaccount"
    ldappassword="password"
    pathtozmprov="/opt/zimbra/bin/zmprov"

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Changing users home directory in CC3 to a SAN on a mac server!
    By reggiep in forum Network and Classroom Management
    Replies: 24
    Last Post: 17th August 2010, 03:51 PM
  2. Backing up zimbra
    By reggiep in forum *nix
    Replies: 22
    Last Post: 25th February 2009, 01:42 PM
  3. Replies: 17
    Last Post: 23rd February 2009, 11:26 AM
  4. CC3 Learning Resources on non-CC3 PC?
    By docboggle in forum Network and Classroom Management
    Replies: 4
    Last Post: 7th July 2008, 11:16 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 22nd May 2008, 07:35 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •