+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
*nix Thread, Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000 in Technical; Trying to setup a local Proxy using Squid - running on SuSE Pro 9.3 Got the system installed and Apache ...
  1. #1

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,644
    Thank Post
    858
    Thanked 645 Times in 428 Posts
    Rep Power
    498

    Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000

    Trying to setup a local Proxy using Squid - running on SuSE Pro 9.3
    Got the system installed and Apache 2 up and running, along with Webmin, SQuid, etc
    but we cannot get it to connect to the internet via the proxy in YaST 2 to get updates from SuSE's YOU servers

    All I get is HTTP Return Code 407.

    Any suggestions?

    Need it running so we can then route the kids through this server but cannot see what I'm doing wrong

  2. #2


    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    8,202
    Thank Post
    442
    Thanked 1,032 Times in 812 Posts
    Rep Power
    339

    Re: Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000

    http code 407 means its failing authentication.

    have you told squid to ask for authentication?

    do you have the username/password in you proxy config. eg yast - Network services -proxy. It might need to be in domain\username format but I'm not sure about that

  3. #3

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leeds
    Posts
    113
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Re: Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000

    erm iirc

    specify the server's IP as a client address set

    allow this Client address set access to the internet with full access.

  4. #4

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Surburbia
    Posts
    2,178
    Thank Post
    74
    Thanked 307 Times in 243 Posts
    Rep Power
    115

    Re: Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000

    ..b-b-b-but.. ISA 2000 has a proxy/cache. What do you want to do with Squid that you can't already do with ISA?

  5. #5

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,644
    Thank Post
    858
    Thanked 645 Times in 428 Posts
    Rep Power
    498

    Re: Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000

    the ISA server is with our LEA - and we have limited access to it - or should I say - NO access to it!

    We are looking at using SQUID to block sites ourselves and keep a log of who's accessing what, rather than having to go through the LEA.

    Anyway - looks like part of its working now - as I can get the updates - ones thats all done then i can start configuring Squid properly!

  6. #6


    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    8,202
    Thank Post
    442
    Thanked 1,032 Times in 812 Posts
    Rep Power
    339

    Re: Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000

    Anyway - looks like part of its working now - as I can get the updates - ones thats all done then i can start configuring Squid properly!

    cool, check out dansguardian, it works with squid....
    http://dansguardian.org/

  7. #7
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,996
    Thank Post
    120
    Thanked 280 Times in 258 Posts
    Rep Power
    106

    Re: Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000

    Another vote for dansguardian here. You can make yourself a good setup as well with a modded Smoothwall installation complete with web panel control over all the mods.

  8. #8

    Gatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    6,644
    Thank Post
    858
    Thanked 645 Times in 428 Posts
    Rep Power
    498

    Re: Connecting SUSE 9.3 to Internet via ISA Server 2000

    yeah gonna have a play next week whilst all the kiddies are off - BLISS!!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Connecting to the network ok but not to the internet?
    By alexknight in forum Windows Vista
    Replies: 11
    Last Post: 2nd October 2007, 01:53 PM
  2. WSUS not connecting to the upstream server
    By ticker in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 11th June 2007, 01:18 PM
  3. RIS Problem - XP on 2000 server
    By Pear in forum Windows
    Replies: 35
    Last Post: 6th May 2007, 02:36 AM
  4. ISA 2000 server problems............?
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 6th December 2005, 01:05 PM
  5. SUSE Email Server II
    By kingswood in forum *nix
    Replies: 11
    Last Post: 8th September 2005, 09:51 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •