+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
*nix Thread, KVM dropping network in Technical; I have KVM on a linux mint (KDE) 15 machine, so basically ubuntu for the purposes of troubleshooting The VMs ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    west sussex
    Posts
    519
    Thank Post
    74
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Rep Power
    15

    KVM dropping network

    I have KVM on a linux mint (KDE) 15 machine, so basically ubuntu for the purposes of troubleshooting


    The VMs have lost their networking a few times.. it was happening quite a lot when using VIRTIO nics. so i swapped them for realteks. its not happening so much but its happened again now...

    You at least have to kill the VM and restart.. ifdown / ifup on the host of eth0 or br0 doesn't fix it. I actually rebooted the host this time as i needed to physically move it.

    -----------------------------------

    I would rather keep using KVM than VMware workstation as it workstation tends to throw a fit every now and again and thrash the disk endlessly for no apparent reason....
    Last edited by ConradJones; 16th March 2014 at 05:38 PM.

  2. #2

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    west sussex
    Posts
    519
    Thank Post
    74
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Rep Power
    15
    Still doing it on the realtek as often...

    put it back to virtio now.....

  3. #3
    cpjitservices's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Hessle
    Posts
    2,539
    Thank Post
    524
    Thanked 294 Times in 270 Posts
    Rep Power
    84
    You could try KVM on CentOS - I've had nothing but success, with it. Servers been up for over 2 years now and is running 7-8 Virtual Machines on KVM. Nothings ever dropped so it could be an Ubuntu/MINT problem possibly.

    Have you checked see if there are any updates available ?

  4. #4

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    west sussex
    Posts
    519
    Thank Post
    74
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Rep Power
    15
    I suspect its the windows 8/server 2012 drivers.. as thinking about it I didn't have any problems with linux VMs .it might be worth checking for windows updates etc..

    Centos isn't really an option (this is my desktop) I'd rather put up with it then use centos as a desktop..... I know where your coming from, certain under the hood can be a little flakey. (The idea of ubuntu server doesn't fill me with confidence, if it was a proper server it would be centos or suse)

  5. #5
    cpjitservices's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Hessle
    Posts
    2,539
    Thank Post
    524
    Thanked 294 Times in 270 Posts
    Rep Power
    84
    Ahhhh I see ... yeah could be a windows issue, we don't run Windows Servers on KVM all Linux.

  6. #6

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    west sussex
    Posts
    519
    Thank Post
    74
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Rep Power
    15
    I try not to, but needs must sometimes...........

  7. #7
    cpjitservices's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Hessle
    Posts
    2,539
    Thank Post
    524
    Thanked 294 Times in 270 Posts
    Rep Power
    84
    Yep, Know exactly what you mean!!!!!

  8. #8

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    west sussex
    Posts
    519
    Thank Post
    74
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Rep Power
    15
    a little bit iffy on a suse guest as well, network carried on working..... but

    iwas scp'ing from the SUSE guest to a web site host far far away in a datacenter somewhere and it would drop the scp connection about half way through......

    scp the file to the VM's host and then to the web site, transfered first time........

  9. #9

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    west sussex
    Posts
    519
    Thank Post
    74
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Rep Power
    15
    Seems to completely settle down..........

    i wonder if it was memory contention manifesting itself as NIC problem

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Users complaining about dropped network connections
    By havesometea in forum Wired Networks
    Replies: 0
    Last Post: 14th March 2014, 10:01 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 12th November 2008, 11:01 AM
  3. Network Connection Drops out Randomly
    By mrphil in forum Wireless Networks
    Replies: 3
    Last Post: 5th October 2007, 08:34 AM
  4. 3COM Wireless access points - dropping network constantly
    By Halfmad in forum Wireless Networks
    Replies: 4
    Last Post: 24th August 2007, 02:37 PM
  5. PCs dropping off the network
    By SpuffMonkey in forum Windows
    Replies: 11
    Last Post: 2nd March 2006, 10:10 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •