+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
*nix Thread, Endian Firewall Problems in Technical; I am having trouble setting up Endian Firewall 2.1.2 to connect to HTTPS connections. I have set up the server ...
  1. #1

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Leicestershire
    Posts
    97
    Thank Post
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Endian Firewall Problems

    I am having trouble setting up Endian Firewall 2.1.2 to connect to HTTPS connections. I have set up the server the browse the internet fine, but as soon as you try and connect to a HTTPS server (been using hotmail to test) the browser title bar returens "Endian Firewall - The requested URL could not be retrieved".

    I have disabled the firewall so should be allowing all ports through.

    Is there anything else I need to specify to allow the connections? Not sure what further information you may need to help me - I am new to this.

    PS. I have previously posted a problem with Endian Firewall connecting to Windows Update, and I then later discovered this problem. Could the 2 problems be related?

  2. #2


    tom_newton's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    4,462
    Thank Post
    866
    Thanked 845 Times in 667 Posts
    Rep Power
    195

    Re: Endian Firewall Problems

    Are you using a transparent proxy on the endian firewall?

  3. #3

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Leicestershire
    Posts
    97
    Thank Post
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Endian Firewall Problems

    The transparent proxy box is currently unticked. I tried ticking this box but to no avail!

  4. #4

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Leicestershire
    Posts
    97
    Thank Post
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Endian Firewall Problems

    I am still having problems connecting to HTTPS sites. I have tried using the transparent proxy tick box, and this seems to allow me to log into some HTTPS sites, such as www.play.com (then log into my account). If I leave the transparent proxy box unticked, I am unable to access any HTTPS sites at all.

    It is my understanding that the default Endian settings should allow pretty much all internet connections on all ports. I am therefore wondering whether I have set the clients up incorrect.

    This is starting to confuse me, any further ideas?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Endian Firewall and Windows Updates
    By Craig_W in forum *nix
    Replies: 7
    Last Post: 6th December 2011, 03:05 PM
  2. Endian Firewall
    By Craig_W in forum *nix
    Replies: 10
    Last Post: 6th July 2007, 04:23 PM
  3. no firewall etc
    By ptrainor1 in forum Wireless Networks
    Replies: 15
    Last Post: 22nd October 2006, 09:34 PM
  4. Endian firewall
    By plexer in forum *nix
    Replies: 16
    Last Post: 2nd October 2006, 10:15 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •