+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Network and Classroom Management Thread, RM CC3 - User proxy settings going walkies! in Technical; Hi there, I have created a new User Type in RMMC to relax a few settings for our photography students ...
  1. #1
    bodminman's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sunny Suffolk
    Posts
    1,210
    Thank Post
    791
    Thanked 232 Times in 123 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    91

    RM CC3 - User proxy settings going walkies!

    Hi there,

    I have created a new User Type in RMMC to relax a few settings for our photography students and have entered the details into the Proxy settings. However, a new user who I have assigned to this new user type cannot get access to the internet. If I elevate the privilages of this user so that they can see the internet explorer settings, the proxy details are blank. If I enter the details manually and then revert the privilages back to the slightly altered standard user setup the the setting will remain there.

    This also happens to normal students who are allocated the RM 'Standard' user type. Again if we elevate there privilages, login as them, enter the proxy settings, log off, change user type back to standard and let them lo in again, the settings remain, at least for the time being.


    This issue happens with users who are on different user types and also under Internet and Email Setting in RMMC the proxy details are entered correctly.

    We've got a call open with RM but don't appear to be getting anywhere fast!

    Anyone got any ideas?

    Thanks.

  2. #2

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Abergavenny
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    we are also getting this problem.
    Do you have a solution ?
    Thanks

  3. #3
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    24
    There should be a document on the RM site that lists the default GPO order for CC3 (I think, I know there's a CC4 one).

    May be worth checking that the Internet and Email policy is correctly configured and in the correct location to ensure it's actually getting applied.

  4. #4
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    28
    Do you just have one proxy for all users? Or do you have one for staff and one for students?

    If you just have one proxy, the way we have it setup is we untick the proxy settings in RMMC > User Types > Name of Custom UserType > Proxy Server
    Then in RMMC > Internet and Email Settings > Proxy Server enter in your proxy settings here and it'll apply the sdettings to everyone.

    If you have 2 proxies, I believe the UserType settings overrides the Internet and Email Settings > Proxy Server settings so you could then manually enter the 2nd proxy into the required UserTypes. Please Please test this just in case I am wrong about UserType settings overriding other settings as I refuse to be held responsible for other peoples lack of planning and testing!

    Let us know how you get on

  5. #5
    bodminman's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sunny Suffolk
    Posts
    1,210
    Thank Post
    791
    Thanked 232 Times in 123 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    91
    Hi there,

    Our issue was due to permission issues when gpo's were being applied. I'll copy the case notes and put them on here when I get in tomorrow. They may help!

  6. #6
    jpaterson's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    154
    Thank Post
    142
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    19
    http://www.edugeek.net/forums/smooth...tml#post611505

    This post might be of some relevance.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. GPO proxy settings
    By itgeek in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 15
    Last Post: 26th May 2011, 09:23 AM
  2. Replies: 22
    Last Post: 2nd March 2011, 03:49 PM
  3. Replies: 15
    Last Post: 20th January 2011, 10:19 PM
  4. Multiple proxy settings (im on CC3 network)
    By gh256 in forum How do you do....it?
    Replies: 1
    Last Post: 7th December 2007, 10:15 AM
  5. Proxy Settings
    By Jonny_sims in forum Windows
    Replies: 19
    Last Post: 25th May 2007, 08:12 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •