+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
Network and Classroom Management Thread, RM CC3 Rebuilds Failing in Technical; DNS wasn't the problem - any more ideas guys? PC Check is so far clean but gonna let it run ...
  1. #16

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    DNS wasn't the problem - any more ideas guys? PC Check is so far clean but gonna let it run over night.

  2. #17

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Essex
    Posts
    225
    Thank Post
    22
    Thanked 16 Times in 12 Posts
    Rep Power
    14
    Have you tried building it on a crossover cable to rule out network infrastructure?

  3. #18

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Nope - don't have one to hand.

    The shared tech is taking the machine tomorrow to a primary - he's going to try and build it there, which will inevitably show us whether it is hardware or network.

    I'll keep you posted

  4. #19

    Sylv3r's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Co. Durham
    Posts
    3,203
    Thank Post
    372
    Thanked 376 Times in 334 Posts
    Rep Power
    147
    You could always give the server a reboot )

    Others have mentioned issues with rebuilding to be infrastructure related rather than the software.

    Busy period on the network when trying to rebuild - start of lessons etc? Intense piece of software being ran in the room at the time?

    Does seem quite odd mind. Generally the build process works flawlessly.

  5. #20

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Quote Originally Posted by Sylv3r View Post
    You could always give the server a reboot )

    Others have mentioned issues with rebuilding to be infrastructure related rather than the software.

    Busy period on the network when trying to rebuild - start of lessons etc? Intense piece of software being ran in the room at the time?

    Does seem quite odd mind. Generally the build process works flawlessly.
    Servers were rebooted. I know what you mean about 'busy' times, but this machine in particular was set away the same time as the three that succeeded which makes it even stranger.

    Will update when the shared tech brings me back the results of our little experiment.

  6. #21

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Shared tech has just rang to say as soon as he set it away at a primary it failed with the partioning part of the build. Looks like a HDD problem.

    Good to know that it's NOT our network - just a bit bamboozed how it passed all the PC Check tests :S

    Oh well, never mind - thanks for all the help!

  7. #22

    webman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North East England
    Posts
    8,403
    Thank Post
    637
    Thanked 961 Times in 661 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    319
    @Hightower:

    Quote Originally Posted by bossman View Post
    Also check the HDD as this also has been a problem in the past.
    He's not as daft as he looks - honest!

  8. #23

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Quote Originally Posted by webman View Post
    He's not as daft as he looks - honest!
    I did check the HDD though

  9. #24

    webman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North East England
    Posts
    8,403
    Thank Post
    637
    Thanked 961 Times in 661 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    319
    It's tricksed yoouu

  10. #25

    Hightower's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cloud 9
    Posts
    4,920
    Thank Post
    494
    Thanked 690 Times in 444 Posts
    Rep Power
    241
    Drat, drat, and double drat!

  11. #26

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    140
    Thank Post
    12
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    We had something similar here and it was the "setup" user account at fault. The account had become corrupt after being used on hundreds of rebuilds.

    Its a long shot and I'm not even sure if you use the "setup" account but it did have a lot to answer for when it came to our rebuilds not working.

  12. #27
    Andy_SJF's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Stoke-on-Trent
    Posts
    5
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi there

    Funnily enough I too have a similar problem to this and for us it seems to be a school wide problem, and our problem has nothing to do with hardware but a permissions problem on the build setup user accessing the rebuild area on each of the servers.

    We have had this problem since way back in May and both our LEA and RM have been looking at this since many solutions but no guaranteed fixes as of yet.

    *Note Just re created the setup user account and touch wood windows is installing on an RM machine. see Tech Ref: TEC371566

    Andy
    Last edited by Andy_SJF; 23rd October 2009 at 03:30 PM. Reason: added note

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. CC4 rebuilds
    By rad in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 20th October 2009, 01:57 PM
  2. RM CC4 - F-Series Rebuilds
    By rad in forum Network and Classroom Management
    Replies: 6
    Last Post: 19th August 2009, 05:45 PM
  3. CC3 Learning Resources on non-CC3 PC?
    By docboggle in forum Network and Classroom Management
    Replies: 4
    Last Post: 7th July 2008, 11:16 AM
  4. Failing Script.. sometimes.
    By jmair in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 29th October 2007, 01:37 PM
  5. Disk Rebuilds
    By indiegirl in forum Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 3rd May 2007, 11:49 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •