+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Network and Classroom Management Thread, iTalc issues, any guidance? in Technical; Hi all, Started using iTalc 1.0.9 recently in 3 IT suites without issue but in the last week I've been ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Leicestershire La-La-La
    Posts
    6
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    iTalc issues, any guidance?

    Hi all,

    Started using iTalc 1.0.9 recently in 3 IT suites without issue but in the last week I've been getting a lot of "Unknown State" and "Host Unreachable" messages on random machines.

    I've patched the 3 teacher machines with the TCPIP.sys fix which has improved the connectivity a little but I still seem to be getting random dropouts across the 3 rooms.

    I've checked the windows firewall settings and the ICA.exe and the client have both been allowed.

    I'm starting to think it may be a network congestion issue, I just started a new post and some of the switch gear is quite outdated here ,there are bottlenecks at certain points of the network but they cannot be resolved just yet....

    I may of course be barking up the wrong tree so any assistance would be greatly appreciated

  2. #2

    tmcd35's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    5,575
    Thank Post
    834
    Thanked 873 Times in 726 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    324
    Check your DHCP lease time against your DNS aging and scavaging time. Also check DHCP is updating DNS correctly. Odds on it's a DNS issue. iTalc is probably looking for the computer using an old IP address in DNS.

  3. Thanks to tmcd35 from:

    sshaw (28th April 2009)

  4. #3

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Leicestershire La-La-La
    Posts
    6
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks, I did consider DNS as a potential issue but hadn't looked into it. I'll check that out now

    *EDIT*

    Checked both DNS and DHCP, the lease is valid for another 24 hours and seems correct in both the DNS lookup entries and DHCP....

    Bugger.....
    Last edited by sshaw; 28th April 2009 at 08:07 AM. Reason: Added Additional Info

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. iTALC issues with connectivity
    By poatos in forum Network and Classroom Management
    Replies: 2
    Last Post: 8th May 2008, 11:18 AM
  2. BBC iPlayer parental guidance
    By steve_b in forum Windows Vista
    Replies: 1
    Last Post: 7th May 2008, 11:03 AM
  3. Distro guidance
    By MK-2 in forum *nix
    Replies: 13
    Last Post: 14th January 2008, 09:27 AM
  4. DCFS Guidance on Biometrics
    By GrumbleDook in forum IT News
    Replies: 1
    Last Post: 23rd July 2007, 09:02 PM
  5. Microsoft sales guidance
    By CyberNerd in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 20th March 2007, 09:49 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •