+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Network and Classroom Management Thread, Winsuite logon problem in Technical; Hi all, Have a problem with winsuite 3.51, some of the students can login normally, others login and then get ...
  1. #1
    GaryCantley's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cantley, Norfolk
    Posts
    33
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Winsuite logon problem

    Hi all,

    Have a problem with winsuite 3.51, some of the students can login normally, others login and then get "Show Desktop" opening constantly.

    So far I have the count of "Show Desktop" at 55 and climbing every few seconds. The student cannot do anything on the machine even though they are logged on.

    Help please if possible. (Removing Winsuite isnt an option at present!!)

    Thanks

    Gary

  2. #2

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Norfolk
    Posts
    227
    Thank Post
    5
    Thanked 10 Times in 8 Posts
    Rep Power
    20
    I've just recently started a job at a school that uses Winsuite, also in Norfolk, and have been told of this issue. Apparently no-one, including the software publisher, quite knows why it happens, and so deleting the affected user account and recreating is the only sure-fire fix...

    Good luck!

  3. #3

    tmcd35's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    5,575
    Thank Post
    834
    Thanked 873 Times in 726 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    324
    Hi,

    We get this problem on a daily basis. It seems to be a corrupt user profile. Deleting/changing the roaming profile in AD solved the problem. It seems to be caused by computers not being logged off correctly and thus the roaming profile is not being saved back to the server correctly.

    The worst offenders here are laptops. Kids just power them off rather than log-off/shutdown.

  4. #4

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Norfolk
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi,

    I am having problems with just one laptop using winsuite 3.51. When a user logs on it takes a good few minutes before the winsuite desktop actually loads. Not an ideal situation when the rest of the laptops in our ICT suite have loaded and are ready to use.

    I've never had this happen before. Anybody else had this problem before? I have tried uninstalling and re-installing winsuite several times but it doesn't seem to make any difference.

  5. #5
    cromertech's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Cromer by the coast
    Posts
    731
    Thank Post
    177
    Thanked 109 Times in 97 Posts
    Rep Power
    54
    Quote Originally Posted by Miasfan View Post
    Hi,

    I am having problems with just one laptop using winsuite 3.51. When a user logs on it takes a good few minutes before the winsuite desktop actually loads. Not an ideal situation when the rest of the laptops in our ICT suite have loaded and are ready to use.

    I've never had this happen before. Anybody else had this problem before? I have tried uninstalling and re-installing winsuite several times but it doesn't seem to make any difference.
    To be honest I would suggest removing winsuite (hateful program) and setting everything on a group policy. I assume that you are running a fairly recent server/client configuration. A little bit of forward planning is needed to do this but I found it makes things a lot easier to diagnose. Removing winsuite was the first thing I did when I started here (to a bit of challenging from some staff but after it was done they were grateful)

  6. #6

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Norfolk
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks Matt, but unfortunately removing winsuite is not an option here at the moment.

  7. #7


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,505
    Thank Post
    227
    Thanked 848 Times in 727 Posts
    Rep Power
    287
    you will have to put the work in eventually as it wont work on 2008/r2/vista/7 so its days are numbered anyway (says someone who in one school has winsuite on suite pcs, xp profiles on netbooks and win7 profiles on win7 laptops)

    sophos does find winsuite as a virus if not specificly excluded that might not be helping things it might also be the kids that dont work hjave a diff logon script/profile if local profiels are used theirs might just be fubar

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Winsuite...
    By Jon in forum Windows
    Replies: 24
    Last Post: 2nd July 2009, 03:18 PM
  2. logon problem to windows2003 server
    By joolsyjoolsy in forum Windows
    Replies: 17
    Last Post: 4th April 2008, 10:52 AM
  3. Odd Problem with Logon Box (XP)
    By Gatt in forum Windows
    Replies: 11
    Last Post: 28th September 2007, 01:38 PM
  4. WinSuite local logon.
    By mrwobbly in forum Network and Classroom Management
    Replies: 4
    Last Post: 11th July 2007, 10:01 AM
  5. Problem assigning printers at logon - SOLVED
    By richard in forum Wireless Networks
    Replies: 12
    Last Post: 4th January 2007, 09:14 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •