+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Network and Classroom Management Thread, Classlink broken since Windows Updates? in Technical; This is a long shot but here goes.. I have not long taken over 2 seperate sites which both use ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    UK
    Posts
    39
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Classlink broken since Windows Updates?

    This is a long shot but here goes..

    I have not long taken over 2 seperate sites which both use classlink9 only to find both DC's haven't installed Windows Updates since their servers were installed in 2011. Fast forward, 200 odd server updates later and now whenever I try to browse to http://classlink9 on either server you get a HTTP 500 error.

    I have spoken to Viglen who have said isn't a known fault and want 600 for half a days work to fix it, but I'm thinking it's a bit of a coincidence it has happened on 2 completely separate servers with Windows Updates.

    Anyone happen to have had this problem before? Otherwise it's going to be a long day for me removing updates one at a time

  2. #2

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,121
    Thank Post
    403
    Thanked 619 Times in 566 Posts
    Rep Power
    180
    I assume you don't have a support contract with them then? Have you checked event viewer for any pointers?

  3. #3

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    UK
    Posts
    39
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    No support contract, the only errors I can find in the event viewer are -

    Source: IIS-Configuration
    Event ID: 12
    Unable to find schema for config section 'system.serviceModel/client'. This section will be ignored.
    Unable to find schema for config section 'system.serviceModel/extensions'. This section will be ignored.

    This is logged every time I restart the website. Have also checked C:\Windows\System32\LogFiles\HTTPERR but nothing obvious.

    Come to think of it I have installed WSUS on the same server also around the same time, am going to try and uninstall it now on one and see what happens

  4. #4

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    UK
    Posts
    39
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    For anyone wondering, WSUS was the culprit! Removed and everything works tickety-boo again.

  5. #5

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,121
    Thank Post
    403
    Thanked 619 Times in 566 Posts
    Rep Power
    180
    How do your clients pick up their Windows updates?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. ECLIPSE.NET, Broken by a windows update
    By januttall in forum Educational Software
    Replies: 0
    Last Post: 13th January 2012, 09:02 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 5th October 2011, 09:06 AM
  3. Windows update has broken it!
    By SPC in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 4th July 2009, 09:30 AM
  4. windows update
    By darkstar in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 10th November 2005, 10:03 PM
  5. Windows Updates
    By nawbus in forum Windows
    Replies: 11
    Last Post: 8th November 2005, 12:31 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •