+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Network and Classroom Management Thread, Impero & Activinspire problem in Technical; Hi I am currently trialling Impero and I am having one specific problem. If the Impero client is installed on ...
  1. #1

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    West Midlands
    Posts
    22
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Question Impero & Activinspire problem

    Hi

    I am currently trialling Impero and I am having one specific problem. If the Impero client is installed on a PC, then activinspire takes a very long time to open. Impero only seems to affect activinspire. All other programs work without any problems. If the Impero client is uninstalled then activinspire opens as normal.

    I changed the appdata redirection to "redirect to local user profile location" and activinspire opens as normal with the Impero client installed on the PC. However when I change the appdata redirection back to normal, activinspire goes back to opening very slowly.

    I am using the latest version of Impero (installed on Windows Server 2003 R2) and I am using Windows 7 Professional for the client PCs.

    I have contacted Impero support and they are working on how to fix the problem. Has anybody else had issues with Impero and activinspire? Any help would be appreciated?

  2. #2
    ful56_uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Essex
    Posts
    580
    Thank Post
    113
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    Rep Power
    19

    Impero & Activinspire problem

    I've seen this here. What have Impero said?

    We redirect the appdata folder to there my docs on the network

  3. #3

    Sylv3r's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Co. Durham
    Posts
    3,268
    Thank Post
    379
    Thanked 388 Times in 343 Posts
    Rep Power
    150
    We've always noticed ACTIVInspire taking a while to move on from the splash screen but soon speeds up to normal once this disappears whether we have the impero client installed or not.

    Im interested in reading about the redirecting the Appdata folder - so will give that a try, Thanks.

  4. #4

    russdev's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leicestershire
    Posts
    6,985
    Thank Post
    735
    Thanked 559 Times in 374 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    206
    Hi

    I know support been looking into this as been out the office not sure where things are. However interesting comment from @Sylv3r that does suggest activinspire is causing the problem. Once support guys finished will update the thread etc..

    Russell

  5. #5

    Join Date
    Feb 2014
    Location
    London
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Have been investigating this with my colleagues, the appdata idea sound like it will work , we have been looking at excluding certain files from being injected from impero. This was meant to work , at the present time it seems to not be working. Have also bee looking a some of the .ini files to see if we can redirect the appdata using this. Please if anyone has any ideas.
    We have also found logging into the computer and local administrator works fine.

  6. Thanks to walkermescc from:

    russdev (9th February 2014)

  7. #6

    russdev's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leicestershire
    Posts
    6,985
    Thank Post
    735
    Thanked 559 Times in 374 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    206
    Quote Originally Posted by walkermescc View Post
    Have been investigating this with my colleagues, the appdata idea sound like it will work , we have been looking at excluding certain files from being injected from impero. This was meant to work , at the present time it seems to not be working. Have also bee looking a some of the .ini files to see if we can redirect the appdata using this. Please if anyone has any ideas.
    We have also found logging into the computer and local administrator works fine.
    If on on about Impero exclude injection should be working no problem but if Pm your details can take a look. Have to add to Impero server exe names only and can't use wild cards etc.

    Russell

  8. #7

    Join Date
    Feb 2014
    Location
    London
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hey Guys,

    This was a really silly fix but you have to change one of the file names, I believe it was an Impero file but could be active inspire, all I remember it had tools within the name. Change it to what every you fell it should be named and this should resolve your issues. I will ask one of my old colleagues as he has the article we made on it and will post the location of it.



    --

    _________________________
    Kind Regards,

    Vincent Walker
    ICT Support Engineer
    ClickOn IT London Ltd
    t: 0845 094 1005
    f: 0845 094 1006
    @: vincent@clickonitlondon.co.uk
    w: www.clickonitlondon.co.uk
    Follow us on Twitter @ClickOnITLondon
    Find us on Facebook.com/ClickOnITLondon


    THINK! Save a tree... Do you really need to print this email?
    WE HAVE MOVED! Please update our contact details on your systems:
    ClickOn IT London Ltd. |Trident Court, 1 Oakcroft Road, Chessington, Surrey, KT9 1BD
    PLEASE NOTE: ALL PRICES QUOTED ARE EXCLUDING VAT, UNLESS OTHERWISE STATED.
    ICT Support for Education, Business & Home | Networking | Interactive Whiteboards | Audio Visual Installations | Web Design | Managed Wireless | IT Training | Digital Signage | Secure Remote Backup | Supply & Install of IT Hardware
    ClickOn IT London... Making IT easier for you.


  9. #8

    Join Date
    Feb 2014
    Location
    London
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    C:\Program Files\Impero Solutions Ltd\Impero Client and change ImperoUtilities.exe to something like OldImperoUtilities.exe


    --

    _________________________
    Kind Regards,

    Vincent Walker
    ICT Support Engineer
    ClickOn IT London Ltd
    t: 0845 094 1005
    f: 0845 094 1006
    @: vincent@clickonitlondon.co.uk
    w: www.clickonitlondon.co.uk
    Follow us on Twitter @ClickOnITLondon
    Find us on Facebook.com/ClickOnITLondon


    THINK! Save a tree... Do you really need to print this email?
    WE HAVE MOVED! Please update our contact details on your systems:
    ClickOn IT London Ltd. |Trident Court, 1 Oakcroft Road, Chessington, Surrey, KT9 1BD
    PLEASE NOTE: ALL PRICES QUOTED ARE EXCLUDING VAT, UNLESS OTHERWISE STATED.
    ICT Support for Education, Business & Home | Networking | Interactive Whiteboards | Audio Visual Installations | Web Design | Managed Wireless | IT Training | Digital Signage | Secure Remote Backup | Supply & Install of IT Hardware
    ClickOn IT London... Making IT easier for you.


  10. #9

    russdev's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leicestershire
    Posts
    6,985
    Thank Post
    735
    Thanked 559 Times in 374 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    206
    Just a word warning this not really a fix as that exe plays quite major role and so renaming will cause "dragons to appear" within the software. This issue caused by Activinspire as issue can crop up even if not got Impero installed.

    Russell



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. ActivInspire Group Policy Upgrade Problem
    By BBrian in forum Promethean Direct Support
    Replies: 1
    Last Post: 3rd May 2012, 05:43 PM
  2. Impero Remote Installation problem on one machine
    By timbo343 in forum Network and Classroom Management
    Replies: 4
    Last Post: 3rd April 2012, 12:45 PM
  3. ActivInspire Problem
    By stebo730 in forum Promethean Direct Support
    Replies: 1
    Last Post: 31st January 2012, 12:06 PM
  4. Problems saving profiles on Activinspire
    By twinter63 in forum Promethean Direct Support
    Replies: 0
    Last Post: 17th November 2011, 06:14 PM
  5. Impero Problems
    By pritchardavid in forum Wireless Networks
    Replies: 7
    Last Post: 19th October 2009, 06:08 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •