+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Network and Classroom Management Thread, MRBS Unknown User LDAP Error in Technical; Hello, New poster...I have read all the MRBS/LDAP threads I can find, but I can't seem to get rid of ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Waterloo
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    MRBS Unknown User LDAP Error

    Hello,

    New poster...I have read all the MRBS/LDAP threads I can find, but I can't seem to get rid of the "Unknown User" error.

    This is my ldap config:

    $ldap_host = "xx.xx.xx.xx";
    $ldap_v3 = true;
    $ldap_tls = false;
    $ldap_base_dn = "ou=ON,dc=xxxx-xxxx,dc=xxxxxxxxx,dc=gc,dc=ca";
    $ldap_user_attrib = "uid";
    $ldap_get_user_email = FALSE;
    $ldap_email_attrib = 'mail';
    $ldap_group_member_attrib = 'memberof';
    $ldap_unbind_between_attempts = FALSE;
    $ldap_debug = TRUE;

    Should the above work?

    Any assistance would be greatly appreciated!!

    Thank you.

    ~Andrew

  2. #2

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,807
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224
    is your base dn right? also the user attribute should be sAMAccountName surely?

  3. #3

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Waterloo
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Geoff, thanks for the reply!

    I don't know if the base dn is right...I am pretty new to LDAP. I changed the user attribute, but no change, I still receive the Unknown User error.

    Thanks.

    ~Andrew

  4. #4

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,807
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224
    Grab the LDAP browser from here:

    Softerra LDAP Administrator & Browser: Directory Management Tool for Windows

    and point it at your DC. You should be able to work out what the Base DN is for your user accounts. Once you've found that out open the properties of a user account and you'll see all the user account attributes. Correct as nessercry.

    If the above doesn't help you might have an authentication issue. Either the user account/password MRBS is using is wrong/inssufficent permissions. Or your DC might require you to access LDAP via SSL/TLS. But basically if you can get the LDAP browser working with the same settings as MRBS you should be good to go.
    Last edited by Geoff; 4th October 2012 at 03:53 PM.

  5. #5

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Waterloo
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Woohoo!!!

    Thank you so much Geoff. I used the tool to get the correct LDAP values and I didn't have the search stuff in there. It's working beautifully now!

    Thanks again.

    ~Andrew

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Moodle 2 Ldap error writing to database...!
    By wesleyw in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 3
    Last Post: 18th October 2011, 04:25 PM
  2. [PHP] Reg: MRBS 1.4.6 with LDAP - Unknown user.
    By kuttyjack in forum Web Development
    Replies: 1
    Last Post: 28th March 2011, 02:16 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 18th February 2011, 02:24 PM
  4. MRBS 500 Internal Server error
    By Rhys in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 1
    Last Post: 10th June 2010, 02:23 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 4th October 2009, 09:07 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •