+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Netware Thread, Windoows Vista Client "Beta" in Technical; Has anyone installed the Vista beta client? If so could you list any problems/strange issues and also if you have ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Arkansas
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Windoows Vista Client "Beta"

    Has anyone installed the Vista beta client? If so could you list any problems/strange issues and also if you have had any success getting the Novell GINA to be the primary GINA. Thanks!

  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thank Post
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    19

    Re: Windoows Vista Client "Beta"

    Quote Originally Posted by Confusion
    Has anyone installed the Vista beta client? If so could you list any problems/strange issues and also if you have had any success getting the Novell GINA to be the primary GINA. Thanks!
    Yep - "Tree not found" - gave up!!!

    Not too distraught, as the probability of using Vista in the foreseeable future is pretty slim!!

    RoyG

  3. #3

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thank Post
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    19

    Re: Windoows Vista Client "Beta"

    Update -

    Loaded Novell Client Beta 3 on a Vista machine last week - so far seems to works fine.

    RoyG

  4. #4

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thank Post
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    19

    Re: Windows Vista Client

    Loaded Novell Vista Client 1.0 a couple of weeks ago.

    Seems generally OK, but occasionally comes up with "Tree or server not found".

    RoyG

  5. #5

    Join Date
    May 2006
    Posts
    110
    Thank Post
    0
    Thanked 12 Times in 11 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Windows Vista Client

    Quote Originally Posted by RoyG
    Loaded Novell Vista Client 1.0 a couple of weeks ago.

    Seems generally OK, but occasionally comes up with "Tree or server not found".

    RoyG
    I would suggest putting the ip address of your server into the client rather than leaving it blank

  6. #6

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thank Post
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    19

    Re: Windows Vista Client

    Quote Originally Posted by riedquat
    Quote Originally Posted by RoyG
    Loaded Novell Vista Client 1.0 a couple of weeks ago.

    Seems generally OK, but occasionally comes up with "Tree or server not found".

    RoyG
    I would suggest putting the ip address of your server into the client rather than leaving it blank
    Where is this setting in client properties?

    RoyG

  7. #7

    Join Date
    May 2006
    Posts
    110
    Thank Post
    0
    Thanked 12 Times in 11 Posts
    Rep Power
    20

    Re: Windoows Vista Client "Beta"

    I don't have vista in front of me atm but it should be in the same location as for an XP machine:

    right-click on the red N in the systray --> properties
    location profiles tab
    highlight 'default' and click properites
    select 'logon service' as the service and 'default' as the instance, then click properties
    untick 'save profile after successful login'
    clear the username field
    edirectory tab
    fill in tree name, default context and put the ip address of the server rather than the name
    then just click ok, ok, ok and reboot when requested

  8. #8

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    162
    Thank Post
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    19

    Re: Windoows Vista Client "Beta"

    Quote Originally Posted by riedquat
    I don't have vista in front of me atm but it should be in the same location as for an XP machine:

    right-click on the red N in the systray --> properties
    location profiles tab
    highlight 'default' and click properites
    select 'logon service' as the service and 'default' as the instance, then click properties
    untick 'save profile after successful login'
    clear the username field
    edirectory tab
    fill in tree name, default context and put the ip address of the server rather than the name
    then just click ok, ok, ok and reboot when requested
    Cheers - I was expecting a preferred server option on the Client tab, like XP.

    I'll give it a whirl....

    RoyG



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 31
    Last Post: 30th June 2008, 11:03 AM
  2. "Games for Windows - Live" beta
    By plugged_in in forum Gaming
    Replies: 11
    Last Post: 5th March 2007, 06:10 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 28th September 2006, 08:06 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 13th June 2006, 10:22 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •