+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Netbooks, PDA and Phones Thread, Not connecting to ruckus wireless? in Technical; For some reason my iphone 4 with ios5 will not connect any of our ruckus wlans. I have been living ...
  1. #1
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29

    Not connecting to ruckus wireless?

    For some reason my iphone 4 with ios5 will not connect any of our ruckus wlans.
    I have been living with this since ios5 was released but was just pushed over the edge when a student connected no problem whilst in our server room.

    Can anyone suggest what could be blocking my phone from connecting specifically to our ruckus?

    Long shot but I might not be the only person this has happened to.

  2. #2

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    8,862
    Thank Post
    589
    Thanked 1,903 Times in 1,316 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    805
    We have a similar issue... Possibly.

    Rukus wireless network, but the problem is with a laptop and not an iPhone.

    The settings are fine and other laptops connect without a problem.

    Strangely, it connects for half a second when it's in the process of disabiling the wireless adapter.

    There is absolutely no indication of it connecting, or trying to connect, on the ZoneDirector.

  3. #3
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29
    Yes, that is what is happening with the phone. It does connect to ruckus, as we see it in the console, but then disconnects!

  4. #4

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    8,862
    Thank Post
    589
    Thanked 1,903 Times in 1,316 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    805
    Quote Originally Posted by reggiep View Post
    Yes, that is what is happening with the phone. It does connect to ruckus, as we see it in the console, but then disconnects!
    I don't even see it in the console...

  5. #5
    stevenlong1985's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    493
    Thank Post
    726
    Thanked 99 Times in 67 Posts
    Rep Power
    68
    I had this problem, I fixed it by, doing a factory reset on the Zone Director, and manually reconfigure the ZD again. I did have a backup of the setup but didnt use it else it could have carried the problem forward. Just make suse you have a copy of the config your ZD does so reconfigure shouldnt be a problem.

    My issues where new devices such as wii, iphones, DSs and new laptops just wouldnt connect, I think its because there have been a few firmware updates since the first configuration, it might have messed it up somehow


    Hope this helps

    Steve

  6. #6
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29
    Bit extreme though!

  7. #7

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    313
    Thank Post
    93
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    Rep Power
    22
    I've only ever seen this happen with 1 jailbroken iPhone. Said user wiped his iPhone with the latest software and it connected straight away.

    I have also seen users with jailbroken iPhones connect no problem, so it may have been a coincidence. Either that or they used more up-to-date software to jailbreak...

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Netbooks not connecting to the network wirelessly
    By steve_nfi in forum Wireless Networks
    Replies: 7
    Last Post: 5th November 2010, 04:37 PM
  2. [MS Office - 2003] Outlook - User can not connect to exchange server
    By Tony_Mc in forum Office Software
    Replies: 2
    Last Post: 26th January 2009, 02:38 PM
  3. Laptop usage when not connected to Domain
    By Nick_Parker in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 28th October 2008, 08:50 PM
  4. Replies: 8
    Last Post: 9th November 2007, 01:33 PM
  5. WSUS not connecting to the upstream server
    By ticker in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 11th June 2007, 01:18 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •