+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Netbooks, PDA and Phones Thread, Issues with app store on iPad 1 (iOS 5.1.1) in Technical; I am currently trying to install Cisco Meraki System Manager on a set of 6 iPad 1s (iOS 5.1.1). I ...
  1. #1

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Thumbs down Issues with app store on iPad 1 (iOS 5.1.1)

    I am currently trying to install Cisco Meraki System Manager on a set of 6 iPad 1s (iOS 5.1.1). I have tried on all of them to access the app store, but things are not showing up properly when I enter the Apple store.

    I have attached a screen shot of what I am seeing.

    It is not just the 1 iPad it is affecting. I have tried all 6 iPad 1s and still have the same issue. I know it is nothing to do with the wireless connection as I can access the app store on iPad 3s.

    Has anyone else had this issue, or do you know if Apple have cut access to the app store on older iPads?

    Many thanksphoto.PNG

  2. #2

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,204
    Thank Post
    893
    Thanked 1,773 Times in 1,529 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    461
    I don't think it is supported on these old iPads.

  3. #3

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,239
    Thank Post
    882
    Thanked 2,742 Times in 2,316 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    784
    Upgrade them to the latest IOS available to those devices and it 'may' be able get the new software. Those devices have long since been obsoleted by Apple.

  4. #4


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,356
    Thank Post
    241
    Thanked 2,808 Times in 2,073 Posts
    Rep Power
    812
    Quote Originally Posted by SYNACK View Post
    Upgrade them to the latest iOS available to those devices and it 'may' be able get the new software.
    5.1.1 is the latest version of iOS supported by the 1st gen iPads.

    http://www.everymac.com/systems/appl...nal-specs.html

    Those iPads are over four years old!

  5. #5

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,239
    Thank Post
    882
    Thanked 2,742 Times in 2,316 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    784
    Quote Originally Posted by Arthur View Post
    5.1.1 is the latest version of iOS supported by the 1st gen iPads.

    iPad Wi-Fi (Original/1st Gen) 16, 32, 64 GB Specs (iPad (Original), A1219, MB292LL/A*, 2311, iPad1,1) @ EveryiPad.com

    Those iPads are over four years old!
    Ah, never mind then, in Apple years those are about due to be excavated and reconstructed as exhibits in the Smithsonian. Apple support is like the attention span of a goldfish

    Sorry to the OP, it looks like there are probably no legal options to make that hardware do what you want it to.
    Last edited by SYNACK; 1st August 2014 at 04:40 PM.

  6. #6
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    896
    Thank Post
    84
    Thanked 235 Times in 194 Posts
    Rep Power
    82

    Issues with app store on iPad 1 (iOS 5.1.1)

    They should still work fine regardless of age. I have iPod Touch2G & iPad1, both of which still work fine with AppStore on iOS5.1.1 - Apple flipped it so that you can use the latest supported ver of an app for your device - see http://support.apple.com/kb/HT5919. The problem there appears to be AppStore urls being blocked (eg: their CSS cdn, and probably their js repo). The urls for older vers of AppStore may well be different to newer vers, so check filters etc. Although, I don't think Meraki was around in iOS5.1.1 days, so doubt there's a version of their app available for that ver of iOS anyways.
    Last edited by Marci; 1st August 2014 at 07:15 PM.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 5th June 2013, 10:32 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 24th September 2012, 03:34 PM
  3. DNS Issue with outside website on random machines.
    By jmair in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 6
    Last Post: 22nd September 2011, 10:38 PM
  4. Issue with Teacher log on XP Workstation on Server 2003 R2 Domain
    By speckytecky in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 9
    Last Post: 3rd March 2011, 10:03 AM
  5. Issues with i-tunes on Windows network
    By cookie_monster in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 11th June 2010, 08:02 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •