+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
MIS Systems Thread, Quick Solus 3 Question in Technical; Hey folks, New poster with a new poster question about Solus 3 - If you install Sims workstation on a ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Quick Solus 3 Question

    Hey folks,

    New poster with a new poster question about Solus 3 -

    If you install Sims workstation on a machine then use Solus 3 to install its agent afterwards, is that going to cause any problems or be at any disadvantage as opposed to installing Sims workstation strait out of Solus 3?

    We're about to start imaging all our machines after having an entirely new network installed and would like to include Sims in the images to make rock solid sure that everybody is going to have it on the 1st of September, but just want to check that i'm not breaking future use of Solus 3 in the processs. I'm particularly wary about this as were going to be using Sims for registration for the first time ever and i've heard some less then pleasent things about Solus 3 on the grapevine.

    Apologies if this is staggering obvious or has been answered recently, i'm not entirely in the loop with Sims and I coulden't find the answer in the first few pages of search results.

    Thanks

  2. #2
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,469
    Thank Post
    37
    Thanked 483 Times in 415 Posts
    Rep Power
    109
    It wont cause any problems as SOLUS will overwrite the files. It will only cause an issue when you deploy an update through SOLUS3, the old installers don't get added to the setups folder, as they are installed through SOLUS3

  3. Thanks to nickbro from:

    EducationYak (10th August 2012)

  4. #3

    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    So just to clarify - The S3 agent overwrites the update stuff on the workstation installs and will update those indefinately, but you can't do it the old fashioned way (manual install and simsload) anymore after the first update because S3 doesen't put the installers in the setup folder on the server?

    Thanks

  5. #4
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,469
    Thank Post
    37
    Thanked 483 Times in 415 Posts
    Rep Power
    109
    Yep that is true. On a clean SIMS/SOLUS3 install there wouldn't be a setups folder as everything is done via SOLUS3.

  6. Thanks to nickbro from:

    EducationYak (11th August 2012)

  7. #5

    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks, that exactly what I needed to know!

  8. #6
    Ghostgame's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Ipswich
    Posts
    281
    Thank Post
    30
    Thanked 66 Times in 39 Posts
    Rep Power
    20
    Just please, don't include the SOLUS3 agent in the image for workstations.
    We had one school do that and it caused no end of problems.
    It took a good day to sort out and fix.

  9. #7
    Ghostgame's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Ipswich
    Posts
    281
    Thank Post
    30
    Thanked 66 Times in 39 Posts
    Rep Power
    20
    Yes it will be fine in the image but it will mean that you have all your SOLUS3 agents on the workstations will have the same GUID.
    If you don't have a script or something you will have to manually change all the agents GUID's in the registry and in the config on each workstation.

  10. Thanks to Ghostgame from:

    matt40k (15th August 2012)

  11. #8

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,342
    Thank Post
    367
    Thanked 624 Times in 509 Posts
    Rep Power
    156
    Quote Originally Posted by edukey View Post
    It should be fine.
    ROFL!!! So what about the Globally_unique_identifier, IE the GUID each S3 workstation has? Like Ghostgame says, you'll need a script to update them - I have such a script but you'll still need to define what software they have within the UI and you'll have to be careful to only run it once AND not on the server. I guess you could add a runonce reg key to the image, but then why don't you get the regkey to install the s3.

  12. #9
    superfletch's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    South
    Posts
    434
    Thank Post
    145
    Thanked 77 Times in 61 Posts
    Rep Power
    31
    Quote Originally Posted by Ghostgame View Post
    you will have to manually change all the agents GUID's in the registry and in the config on each workstation.
    Is there a reference to the workstation GUID in the Registry? If so can you tell me where please?

    I know it's in the local workstation settings file and the server S3 database but didn't know it was anywhere else.

    Can someone confirm please as my GUID change script may need additional work?

  13. #10
    Ghostgame's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Ipswich
    Posts
    281
    Thank Post
    30
    Thanked 66 Times in 39 Posts
    Rep Power
    20
    Quote Originally Posted by superfletch View Post
    Is there a reference to the workstation GUID in the Registry? If so can you tell me where please?

    I know it's in the local workstation settings file and the server S3 database but didn't know it was anywhere else.

    Can someone confirm please as my GUID change script may need additional work?
    Be in regedit. Thats where i did all my changes for the workstation GUID.
    (HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - CCS - SOLUS3 - Agent -AGENTID)

    Hope thats what ur after.

  14. Thanks to Ghostgame from:

    superfletch (16th August 2012)

  15. #11
    superfletch's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    South
    Posts
    434
    Thank Post
    145
    Thanked 77 Times in 61 Posts
    Rep Power
    31
    Thanks - I'll add that into mine.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Quick Moodle question
    By kennysarmy in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 12
    Last Post: 7th July 2012, 12:07 AM
  2. quick pgbackground question
    By mossj in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 3
    Last Post: 7th January 2009, 07:34 PM
  3. Quick ePortal question - Serco Facility
    By cheredenine in forum MIS Systems
    Replies: 0
    Last Post: 14th July 2008, 03:20 PM
  4. Quick PSU question
    By sidewinder in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 12th February 2008, 12:19 PM
  5. Quick WSUS Question
    By mattx in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 10th May 2007, 03:14 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •