+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
MIS Systems Thread, Hosted Discover Transfer Failing in Technical; We've just installed 22 new Discover databases into our hosted system. We've set up the 'Hosted.xml' with only 4 schools ...
  1. #1
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 490 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0

    Hosted Discover Transfer Failing

    We've just installed 22 new Discover databases into our hosted system. We've set up the 'Hosted.xml' with only 4 schools fdor the moment and when attempting to transfer data, every site fails for the same reason, (from the log file but formatted a little better):

    There was an error transferring the data between the SIMS and Discover databases!
    System.Data.SqlClient.SqlException
    The INSERT statement conflicted with the FOREIGN KEY constraint "fk_UserDataViewCategoryCategoryId". The conflict occurred in database "discover494", table "dbo.Category", column "CategoryId".


    Anyone seen this in a normal or hosted instance?
    Last edited by Rawns; 21st June 2012 at 04:04 PM.

  2. #2

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,410
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    hosted - looks like all your databases are pointing at the same discover database - called discover.

    Just a guess.

  3. Thanks to matt40k from:

    Rawns (21st June 2012)

  4. #3
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 490 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by matt40k View Post
    hosted - looks like all your databases are pointing at the same discover database - called discover.

    Just a guess.
    In the Hosted.xml file? All the database references are unique and pointing to each individual sims/discover DB, hence the log extract referring to discover494.

    Unless there is somewhere else I should be looking?
    Last edited by Rawns; 21st June 2012 at 04:06 PM. Reason: Tidied up original log post

  5. #4

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,410
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    Yer, yer, we all know you add that 494 to the log

  6. #5
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 490 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by matt40k View Post
    Yer, yer, we all know you add that 494 to the log
    Alas, my scheme for pointless posts has been foiled!!!!

    Capita have the logs now and are looking at it. Hope it's a quick fix as I'm itching to get this working!

  7. #6

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Bridgend
    Posts
    3
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Did you get this to work?????

    If so when your school were doing the transfer did it pull down the performance???

    Thanks
    Tracey

  8. #7
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 490 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Yes we did, forgot to update the post. Needed to run the grant user command against the databases.

    The transfers (automated or user initiated) have no impact on performance at all. If anything, it's lightening fast!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] Discover - System hangs on transfer
    By kabuki in forum MIS Systems
    Replies: 19
    Last Post: 17th December 2012, 09:56 PM
  2. [SIMS] Discover Hosted REGEX regular expression router / Custom Router
    By lollettuk in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 2nd April 2012, 09:19 PM
  3. [SIMS] Discover Transfer Timeout [Solved]
    By Cruiser_Scotland in forum MIS Systems
    Replies: 1
    Last Post: 22nd January 2012, 08:24 PM
  4. anycomms fails to transfer
    By blackbean in forum MIS Systems
    Replies: 11
    Last Post: 10th October 2011, 09:47 AM
  5. SWGfL Hosted Web Service Fails Again due to Demand
    By FragglePete in forum South West Grid for Learning (SWGfL)
    Replies: 9
    Last Post: 17th December 2010, 03:22 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •