+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
MIS Systems Thread, InTouch & Integrated Logon Problem in Technical; Morning All, Since the Spring release of SIMS and InTouch we have been having a big problem using InTouch in ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    38
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14

    Question InTouch & Integrated Logon Problem

    Morning All,
    Since the Spring release of SIMS and InTouch we have been having a big problem using InTouch in that every so often it will stop working and show a message about the Data Service being unavailable.
    Capita have been looking into this since March but don't seem to be getting anywhere...
    We are told that this is something to do with our SIMS users having integrated logons linked to their AD accounts.

    Is anyone else using InTouch with integrated logons and if so have you noticed any problems?

    Thanks,

    Max

  2. #2

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21
    Thank Post
    4
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Rep Power
    8
    We use integrated logins and one of our receptionist is getting that message daily, all I can do to relsolve it is restart their SIMS for them to get InTouch working again. I haven't noticed it with any other users though, but the receptionist uses InTouch more than anyone else.

    I did think it was a problem with their SIMS install so I redistributed it to their pc today to see if it sorts the problem.

    Jon.

  3. #3

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    38
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    Thanks Jon - That's really useful to know. Like us a restart of SIMS fixes it. We have also done a re-install of SIMS with no joy.
    Have you rasied the issue with Capita? They have told us that we are the only school that are reporting the issue. We didn't seem to have any problems before the Spring upgrade.

    Max

  4. #4

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bedford
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 7 Times in 3 Posts
    Rep Power
    0
    @wpjon I'm not sure of your SIMS support arrangements, but we would welcome you getting in contact with our service desk so we might be able to assist. As this problem is of a highly technical nature it would help us to be able to discuss the system set-up and SIMS environment in another school that is having the same (or similar) symptoms to MaximusR.

    Please can I ask you to contact my colleague on the service desk - Simon Cronin: simon.cronin@capita.co.uk

    We will certainly do our best to assist.
    Last edited by Graham_Cooper; 4th May 2012 at 09:43 AM.

  5. #5

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21
    Thank Post
    4
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Rep Power
    8
    I have raised a case today and emailed Simon to let him know we are experiencing the issue.
    @MaximusR: I have noticed that for one of the users when they cannot access InTouch if I use the green forward and back buttons in SIMS after a few clicks SIMS will crash, have you noticed this?

    Jon.

  6. #6

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    38
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    Thanks Jon - Whereabouts is your school?
    I will check the forward and back buttons too - we haven't noticed it at the moment though.

    Max

  7. #7
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,449
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    54
    Did you guys get a solution to this?
    Regards
    Mike

  8. #8

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    38
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    No - They are still working on it...
    Have you got the same problem to?

  9. #9

    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    21
    Thank Post
    4
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Rep Power
    8
    I've not heard anything since last Tuesday, hopefully it will be something which can be fixed soon, it is getting tedious for the admin staff who send out texts/emails everyday and they keep getting this issue.
    @MaximusR, we're a secondary in Derby.

  10. Thanks to wpjon from:

    Sivadam (14th May 2012)

  11. #10
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,449
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    54
    No but we do not currently do not use Integrated LogIns.
    As part of BSF we are moving to the LA Managed Service - something I have been opposing for quite a while now.
    At that stage then we will be having Integrated Logins.
    Do you know the extent of this issue?
    Thanks
    Mike
    Last edited by Sivadam; 14th May 2012 at 01:21 PM.

  12. #11
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,449
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    54
    Have either of you yet had any feedback about this issue?

  13. #12

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    38
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    We have been working with the help desk on this problem - We have been given two different versions of Pulsar to try and so far so good. Still not 100% sure how close we are to having it working across site. For the time being with have unlinked our SIMS accounts so that people can use InTouch without problems.

  14. Thanks to MaximusR from:

    Sivadam (23rd May 2012)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Winsuite logon problem
    By GaryCantley in forum Network and Classroom Management
    Replies: 6
    Last Post: 31st March 2011, 11:06 AM
  2. weird Logon Problem
    By timbo343 in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 16th September 2008, 11:08 AM
  3. logon problem to windows2003 server
    By joolsyjoolsy in forum Windows
    Replies: 17
    Last Post: 4th April 2008, 10:52 AM
  4. Logon Problems - "Applying Computer Settings"
    By mattpant in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 14th August 2006, 02:37 PM
  5. Annoying Logon Problems
    By SpuffMonkey in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 12th June 2006, 10:52 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •