+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
MIS Systems Thread, Profiles in Technical; Is it me or is this a pain? I am doing the template like the (thin) manual says but its ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North
    Posts
    1,731
    Thank Post
    23
    Thanked 78 Times in 63 Posts
    Rep Power
    35

    Profiles

    Is it me or is this a pain?

    I am doing the template like the (thin) manual says but its not outputting... Even a basic tag works sometimes and then not the next.

    Is there some mnarkups that are hidden that it relies on?

    I've pasted a basic section below but it doesn't output right... I've ben sent a couple of examples to test.

    Shouldn't the<<report section>> tags surround each subject????

    Any advise would be appreciated.

    <<Report Section>>
    Maths

    Progress Report
    <<CommentfromSection: Maths - Progress Report^|^11 - 18^|^>>










    Areas for Improvement
    <<CommentfromSection: Maths - Areas for improvement^|^11 - 19^|^>>

    Subject Teacher <<ClassTeacher:Progress Report - Title Initial and Surname^|^11^|^Progress Report^|^1^|^1^|^>>
    <</Report Section>>

  2. #2

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Heywood, Lancs
    Posts
    202
    Thank Post
    6
    Thanked 50 Times in 45 Posts
    Rep Power
    27
    Yes, the report section tabs should surround each subject - this will prevent "empty" sections from printing.

    Getting the merge to work properly is a dark art. Sometimes they work first time but often they don't.

    Have you used Validate Tags - the last item on menu when you right click on the page.
    You need to do this every time you make any change to the template before you save it back.
    Sometimes you need to do it twice.

    If it is merging some of the tags but then stopping part way through, try deleting the tag that it is stopping at and then putting it back in. This sometimes kicks it into action.
    If the template is recycled there are sometimes hidden bits of tags still embedded in the doument - if you turn on show paragraph marks in Word you can see these and delete them.
    If there is any word art or embedded pictures in the template take them out and see if that works, then if it does, try putting the pictures back in: the sequence you do things in can make a difference.

  3. #3

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North
    Posts
    1,731
    Thank Post
    23
    Thanked 78 Times in 63 Posts
    Rep Power
    35
    Dark art is one word for it

    The profile stops almost straight away after the name and doesn't show the reg.

    When I save the XML and open it up in notepad++ it shows all the XML gubbins including an image thats not there anymore but the tag validator says everythign is ok... bonkers.

    I did use the all subjects XML to clone this one. Its going to be a long process getting this working.

    Whats annoying is the fact I can't delete the old XML files as they say they are in use with a comment bank.. but they are not.

  4. #4

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North
    Posts
    1,731
    Thank Post
    23
    Thanked 78 Times in 63 Posts
    Rep Power
    35
    Annoyingly whenever I delete the Sims image on the default XML it breaks the header tags, I look at it in notepad++ and some messy code is still there.

  5. #5

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North
    Posts
    1,731
    Thank Post
    23
    Thanked 78 Times in 63 Posts
    Rep Power
    35
    Mmmm.. when I change the footer or header of the template it breaks the template altogether. I even followed the instructions where it tells you to put in a page break and change the second pages footer/header and then delete the page break but it still breaks all the tags. I wonder if my default template is broken?

    Logged it with Capita so will see what they say.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Deletion of local profiles on xp.
    By mac_shinobi in forum Scripts
    Replies: 25
    Last Post: 13th June 2007, 08:14 PM
  2. Roaming Profiles
    By ChrisH in forum Windows
    Replies: 60
    Last Post: 21st November 2005, 10:14 AM
  3. Replies: 61
    Last Post: 14th November 2005, 08:27 AM
  4. Change profile path for all users
    By mark in forum Scripts
    Replies: 5
    Last Post: 10th September 2005, 06:16 PM
  5. Profiles & Sigs
    By Ric_ in forum General EduGeek News/Announcements
    Replies: 5
    Last Post: 18th June 2005, 03:00 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •