+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
MIS Systems Thread, SOLUS3 pkg file issue in Technical; Just installed SOLUS3 into a school and at the moment, the server is the only device listed within the S3 ...
  1. #1
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 493 Times in 376 Posts
    Rep Power
    0

    Question SOLUS3 pkg file issue

    Just installed SOLUS3 into a school and at the moment, the server is the only device listed within the S3 UI. I've installed S3 manually with the 3.4.24 installer and am trying to deply the S3 3.4.64 package to upgrade itself but it keeps failing with the following entry in the log:

    Code:
    2011-11-22 15:44:59.3974|CanExecutePlan()|Error|DS|No target updates have been found in update Solus3 - 3.4.64.0, please download the update again.
    2011-11-22 15:44:59.3974|CanExecutePlan()|Error|DS|Unable to locate any deployment files, please check that the shared repository has write access.
    This is the 11th school I've installed SOLUS3 into and it's no different to the others. The share for the reporstory has been set up correctly and the upgrade package for SOLUS3 is in there. I've renamed the PKG file to .ZIP and have tried opening it in WinZip but it says it's not a valid archive.

    Even more strange, I've copied the same file from the server to my PC and I can open it in WinZip with no problems at all! The school are unaware of any software that could be preventing it from opening so I seem to have drawn a blank. Any ideas?

  2. #2

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,956
    Thank Post
    775
    Thanked 1,487 Times in 1,234 Posts
    Rep Power
    367
    The error is implying permissions somewhere somehow...?

  3. Thanks to vikpaw from:

    Rawns (23rd November 2011)

  4. #3
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 493 Times in 376 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by vikpaw View Post
    The error is implying permissions somewhere somehow...?
    I'm thought so too, but cannot for the life of me see where! I used a full admin account to install SOLUS3, the shared the SOLUS3 Repository directly is on the root of D: and the SYSTEM account has full read/write access to it so there should be no problem! Installed it using the same process in other schools with no issue at all!

  5. #4
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 493 Times in 376 Posts
    Rep Power
    0
    Sorted. Very strange! Removed the SYSTEM permission on the Repository share and then re-added and it's suddenly working!!!

  6. #5

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,956
    Thank Post
    775
    Thanked 1,487 Times in 1,234 Posts
    Rep Power
    367
    Not sure about servers and the system account, just speaking from my experience of win7, having stuff in a root folder and accessing is not easy, even if you think the user has privilege. Though if the same setup works elsewhere, something may be conflicting.
    There's no way to 'runas admin' or something to double check?

    EDIT: oh, too late. must be dem gremlins

  7. #6
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 493 Times in 376 Posts
    Rep Power
    0
    Never mind! Thanks anyway @vikpaw

    SOLUS3 upgraded itself successfully and Discover is now rolling out! Whatever gremlins hit up this thread must have a base-camp on the school server too!

  8. #7
    CadlaM's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    60
    Thank Post
    11
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    @Rawns Having same problem. SIMS suport remoted in, but no joy. Could not remove SYSTEM from permissions as inherited. created completely new share outside of Simsroot and shared, told SOLUS3 of new location. Still no joy. SOLUS3 seems to know when repository is empty, but cannot find file, or update within .pkg. Back to it tomorrow morn. Know it's half term, but if you have any ideas? :-(

  9. #8

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,522
    Thank Post
    374
    Thanked 677 Times in 551 Posts
    Rep Power
    166
    By the way, you can't open open pkg, unless you've got a fair bit of hacking skills and a bit of time on your hands. @CadlaM have you checked the share permissions? I normally give everyone read\write.

  10. #9
    CadlaM's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    60
    Thank Post
    11
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    I don't think it's window perms. Why? I recreated a totally different share and directed SOlus to it. Perms for everyone and their brother. The Log error message is as follows, and seems to imply that Solus cannot find a valid target files od deployment files within the package:

    "2012-02-13 20:41:35.4203|Execute()|Info|DS|Verifying deployment plan cab53fb1-1797-4b16-af35-1fb64723d390.
    2012-02-13 20:41:36.5824|CanExecutePlan()|Info|DS|Calling proxy for package status check
    2012-02-13 20:41:37.1724|CanExecutePlan()|Info|DS|Deployment plan Solus3 - 3.4.103.0 does not contain withdrawn packages, deployment can be continued.
    2012-02-13 20:41:37.1734|CanExecutePlan()|Error|DS|No target updates have been found in update Solus3 - 3.4.103.0, please download the update again.
    2012-02-13 20:41:37.1734|CanExecutePlan()|Error|DS|Unable to locate any deployment files, please check that the shared repository has write access."

    Any thoughts welcome. Capita remoted in as I type and still playing with Win Perms

  11. #10

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,522
    Thank Post
    374
    Thanked 677 Times in 551 Posts
    Rep Power
    166
    Quote Originally Posted by Cadla
    2012-02-13 20:41:37.1734|CanExecutePlan()|Error|DS|Unable to locate any deployment files, please check that the shared repository has write access."
    No, it's permissions. Go into the share, has it created any files? I assume it would have created some files as it's downloaded ok, but has it created a folders however? I'm guessing not. Are you scheduling the deployment in the future or now? Does your currently logged on user have read\write to both the folder and the share? IE go into the folder and create a folder and delete it.

  12. #11
    CadlaM's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    60
    Thank Post
    11
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    Manage Updates, Download has created files. not sure I understood "but has it created a folders however?" I am manually doing Deploy for now, so I can control when it happens, It's only 3 times a year, excepting patches. Have just tried running Solus3 bu Run As Admin. Folder has System, Admin, Everyone with Full Control, Folder Share has all and sundry ac Owner or Co-owner. Just tried deleting the SOLUS3 3.4.103 file and re-dowloading it with Run As Admin. I guess SIMS are as stumped as I am.
    Deploy still failed.

  13. #12

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,956
    Thank Post
    775
    Thanked 1,487 Times in 1,234 Posts
    Rep Power
    367
    When it comes to shares, on server 2008, i've found there are a couple of routes to control permissions. Some seem to be share permissions for anyone that accesses locally, as opposed to when you access the share remotely. This was on top of ntfs permissions. Worth checking the various routes, right click properties sharing where there are two ways of doing it. As well as through Manage My Computer and sharing MSC. It's weird i never got my head round it fully, but what i thought had been tested and checked on the server didn't match the resultant effect externally. Both share permissions. I don't know if it was to do with new security in 2k8 or just something weird about sharing that i should have learnt on an MCP. Either way, when messing around trying to fix, i used a different method and adding permissions that way sorted it.

    The above may not help, but as we've worked out it's a permissions thing, it's worth asking.

  14. #13
    CadlaM's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    60
    Thank Post
    11
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    @vickpaw Thanks. Looked all ways. Up, Down and sideways. More sharing than a tin of Quality Street. Everyone and everything has permission to do anything they like with the folder and files. Guess I am going back to Solus2 for Autumn update 2011 as I cannot leave it much longer. I don't even want to try Autumn u/d without the Solus3 update as there are clearly some problems with the version .24 that I have from last August. Like seeing some agents as online even though they are power off!
    Cheers everyone for your input

  15. #14
    Mcshammer_dj's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portsmouth
    Posts
    991
    Thank Post
    39
    Thanked 180 Times in 145 Posts
    Rep Power
    97
    have you given the networkservice access to the folder?

  16. #15
    CadlaM's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    60
    Thank Post
    11
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    14
    Not sure about networkservice. I can see that I CAN add it as a user, but not Why?
    Bad to Worse - I thought I had better get the Autumn Update out of that way, and as we still have Solus2 installed, used that. Seemed to work OK on the Server, but I now cannot log in to SIMS using windows Auth on any client. Seems that SOLUS3 working or not, you can't use SOLUS2 once it has agents rolled out.
    How the hell do I get back from here? :-(

    update: when logged in to SIMS on Server as sysman, and looking at user credentials it appears not to be able to check against AD....



SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Pac File Issues
    By fil_b in forum How do you do....it?
    Replies: 9
    Last Post: 24th June 2010, 11:38 AM
  2. Weird File issue
    By danrhodes in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 13th February 2010, 10:13 PM
  3. Powerpoint file issue
    By Poults in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 24th April 2009, 04:39 PM
  4. BAT File issue
    By Danny159 in forum Windows Vista
    Replies: 2
    Last Post: 14th March 2009, 02:54 PM
  5. Synchronise Files issue.....Mystery
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 13th January 2006, 11:31 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •