+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
MIS Systems Thread, Sims Learning Gateway - connection keeps dropping since changing to RM ISP in Technical; Good Morning, I'm hoping someone can provide some ideas as I'm getting rapidly frustrated. Does anyone here use Sims learning ...
  1. #1

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    West Sussex
    Posts
    262
    Thank Post
    35
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Rep Power
    16

    Question Sims Learning Gateway - connection keeps dropping since changing to RM ISP

    Good Morning,

    I'm hoping someone can provide some ideas as I'm getting rapidly frustrated.

    Does anyone here use Sims learning Gateway?
    We have it (hosted by Capita) and ever since the transition to RM internet the connection keeps dropping after 5 minutes.

    If you restart the OpenVPN service the connection will stay up for about 5 minutes and then drop it again.

    Iíve got a case logged with Capita Ė Who canít see whatís causing it and Iíve also got a case logged with RM who have changed loads of firewall settings etc but the problem still persists.

    Has anyone got any suggestions please?

    Thanks
    Dan

  2. #2

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,843
    Thank Post
    671
    Thanked 1,381 Times in 1,143 Posts
    Rep Power
    349
    Don't have SLG (yet) but do have flaky internet.
    What's your ISP like? We have two connections that are supposed to provide failover but seem to be cutting out and aren't persistent as i keep getting reports from some systems that my ip has changed.
    Is there a proxy involved too?

  3. #3

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    40
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    18
    I have seen this before, when I saw it, it was down to the firewall resetting any connection after 5 mins. I suggest you check with RM.

  4. #4

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    West Sussex
    Posts
    262
    Thank Post
    35
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Rep Power
    16
    @Vikpaw - Our ISP has very strong filtering service, sometimes too strong. Connection is good.

    @Benji1 - I've asked RM to look into whether there is a idle timeout set. I've also monitored when the connection is lost and it seems to be random, not same amount of time each reset.

    Thanks
    Dan

  5. #5
    zag
    zag is offline
    zag's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,738
    Thank Post
    894
    Thanked 414 Times in 348 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    85
    Could be worth getting a 2nd adsl line and testing it with a new gateway on that. It will show if its an RM problem or not.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] SIMS Learning gateway (attendance registers) and iPads
    By Oops_my_bad in forum MIS Systems
    Replies: 21
    Last Post: 6th January 2014, 08:30 PM
  2. [SIMS] SIMS Learning Gateway - Provisioning Users query
    By le4ne in forum MIS Systems
    Replies: 7
    Last Post: 24th November 2011, 06:07 PM
  3. [SIMS] SIMS Learning Gateway + staff use from home
    By bandgeekmafia78 in forum MIS Systems
    Replies: 13
    Last Post: 23rd May 2011, 12:27 PM
  4. [SIMS] RECALL of SIMS Learning Gateway SLG Autumn 2010
    By vikpaw in forum MIS Systems
    Replies: 24
    Last Post: 2nd February 2011, 04:15 PM
  5. [SIMS] SIMS Learning Gateway - Behavioiur Achievement element
    By ctbjs in forum MIS Systems
    Replies: 0
    Last Post: 24th January 2011, 10:44 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •