+ Post New Thread
Results 1 to 14 of 14
MIS Systems Thread, Registers showing wrong teachers in Technical; Hello All, Got a small problem where on the register screen, when you highlight the mark (to show who has/will ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leicestershire
    Posts
    152
    Thank Post
    17
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    12

    Registers showing wrong teachers

    Hello All,

    Got a small problem where on the register screen, when you highlight the mark (to show who has/will record the mark) it is showing the wrong staff member.

    I have timetabled the TA's into lessons and it seems to be picking up their name even thought the teacher is set as the main member of staff, and is the one who appears on the timetable and in the list of staff in Student Teacher View.

    Hopefully I've explained myself well enough! Anyone got any ideas?

    Andy

  2. #2

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,256
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    174
    Quick reply as I'm about to go out to some schools.

    Are you in the new year (2011-12) or still looking at last year?

  3. #3

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leicestershire
    Posts
    152
    Thank Post
    17
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    12
    New year, ours are back on Thursday.....

  4. #4

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,256
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    174
    Quote Originally Posted by Brucy View Post
    New year, ours are back on Thursday.....
    So you have rolled your dates forward?

  5. #5

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leicestershire
    Posts
    152
    Thank Post
    17
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    12
    Yeah the class is right, but the teachers name is wrong and is inconsistent from the other screens

  6. #6

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,433
    Thank Post
    368
    Thanked 646 Times in 528 Posts
    Rep Power
    159
    I want to say Manage Classroom staff, did you say it's correct in other parts of SIMS .net (ie other then Nova)? Tools > Valid Memberships (actually does that fix anything now? Or am I thinking of DB Diagnostics)

    Sorry mind is a bit over the place.

  7. #7

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leicestershire
    Posts
    152
    Thank Post
    17
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    12
    Will validate memberships help? The pupil is in the right class and the teacher comes up correctly when you print the pupils timetable.

    I have noticed that there are the red boxes when you look at the timetable in SIMS (double clicking shows both members of staff) but the teacher is the staff member whose name appears.

    I hope you all follow?

  8. #8

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,433
    Thank Post
    368
    Thanked 646 Times in 528 Posts
    Rep Power
    159
    Ahh!!! Yes!! You need to deal with the clash. Can't remember the routine... let me fire up SIMS.

  9. #9

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,433
    Thank Post
    368
    Thanked 646 Times in 528 Posts
    Rep Power
    159
    Try:

    Focus > School > Academic Structure > Curriculum Assignment by Student

    Search for student and select click on 2. Timetable > tick the teacher in the clash bit and Save. See if that fixes it.


    I think that's it... otherwise I think it's Nova-T... where's mr Red square when you need him

  10. #10

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leicestershire
    Posts
    152
    Thank Post
    17
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    12
    I've done that for one of the effected pupils but only the main teacher is showing up? There are not even any red 2s on this screen
    Last edited by Brucy; 30th August 2011 at 01:46 PM.

  11. #11
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,449
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    55
    I would guess that you have added the TAs via the Classes Screen in NT6. I assume that you have ensured that the Main Teacher has been assigned here!

    I never add Class Support Staff (either Teachers or TAs) via this method. I always add them via the Timetable Screens. Doing it via this method does not produce the issue that you describe in SIMS! If you transfer to NT4 you may get the issue there however!

    It is normal practice for the Class Support Staff to have access to the SIMS Registers, but not as the main Class Teacher!
    Last edited by Sivadam; 30th August 2011 at 10:30 PM.

  12. #12

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leicestershire
    Posts
    152
    Thank Post
    17
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    12
    Sorry to be thick but how do you mean via the timetable screen?

    I have added them currently via the edit staff routine in T6. I made sure the class teacher is always set as main which SIMS has taken on every screen other than the staff name pop up on the registers!

  13. #13
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,449
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    55
    If you open any spreadsheet timetable in NT6, then you can add any spare staff to any timetabled class. These staff will then not appear in the classes screen, so they cannot be the main class teacher!

  14. #14

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leicestershire
    Posts
    152
    Thank Post
    17
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    12
    Ok, i'll try 'add staff' rather than 'edit staff' and see if that makes a difference.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] User Defined Fields and SHowing in Registers
    By TJIT in forum MIS Systems
    Replies: 5
    Last Post: 11th October 2010, 07:54 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 31st August 2010, 09:44 AM
  3. [CLOSED] Bug/Error: Blocked Adverts Splash showing in wrong situation·
    By kmount in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 5
    Last Post: 30th September 2008, 01:08 PM
  4. am registers not showing in lesson monitor 6
    By philjones2000 in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 11th September 2007, 08:15 PM
  5. HP ProCurve Switch 4104GL - WRONG DATE SHOWING
    By mattx in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 17th August 2007, 09:53 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •