+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
MIS Systems Thread, DBAttach Issue in Technical; sp_who2 will give you a list @ vikpaw Basically, they both currently are build from the same tree - ie ...
  1. #16

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,408
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    sp_who2 will give you a list

    @vikpaw Basically, they both currently are build from the same tree - ie the source code is the same - however it's build for SIMS and another for FMS. So why should you care? Because they could change it in the next release so they are database specific.

  2. Thanks to matt40k from:

    vikpaw (26th July 2011)

  3. #17
    Cache's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,214
    Thank Post
    454
    Thanked 176 Times in 173 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    64
    We have (admittedly a long time ago now) had a phantom user before, a Server restart fixed it. Might be worth a try?

  4. #18

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,253
    Thank Post
    181
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    174
    Quote Originally Posted by Cache View Post
    We have (admittedly a long time ago now) had a phantom user before, a Server restart fixed it. Might be worth a try?
    Yes it happens, that's why I suggested it. For the time it takes, it's always worth a shot.

  5. #19

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,408
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    Had fun with one of those pesky third party apps that link into SIMS, as it was running as a service and was using a staff login, didn't help the service was on another machine.

  6. #20

    fiza's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London
    Posts
    2,124
    Thank Post
    418
    Thanked 314 Times in 265 Posts
    Rep Power
    153
    Quote Originally Posted by vikpaw View Post
    Or kill tcp/ip connections which is more reliable.
    disabling tcp/ip and named pipes in SQL management studio did the trick .Thanks for the help everyone.

  7. #21

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,970
    Thank Post
    673
    Thanked 1,383 Times in 1,145 Posts
    Rep Power
    350
    Quote Originally Posted by fiza View Post
    disabling tcp/ip and named pipes in SQL management studio did the trick .Thanks for the help everyone.
    Awesome, would be good if you can run one of those scripts though, at some point and pinpoint what task/user/service is doing this. Useful to know what's on the network

  8. #22
    RobT's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bradford
    Posts
    17
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    11
    I have encoutered this issue before and have found the problem was caused by groupcall. It seems that sometimes groupcall can leave a connection open to the database. To resolve this I now stop the groupcall service and then restart it after I have finished.

  9. #23

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    South Cumbria
    Posts
    199
    Thank Post
    26
    Thanked 29 Times in 24 Posts
    Rep Power
    22
    If you run sql management studio look in the activity manager to see if any users show as active.

  10. #24

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,408
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    ...only if you have SQL Standard :'(

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Photoshop Elements Photo Browser issue.
    By mseaney in forum Educational Software
    Replies: 1
    Last Post: 17th January 2006, 12:02 PM
  2. Synchronise Files issue.....Mystery
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 13th January 2006, 10:31 AM
  3. Linux Format, January Issue
    By kingswood in forum *nix
    Replies: 11
    Last Post: 5th December 2005, 11:02 AM
  4. Exchange 2003 and Server 2003 SP1 issue.
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 21st August 2005, 10:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •