+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
MIS Systems Thread, Solus 3 Deployment Errors in Technical; I seem to have a bit of a problem deploying new agents. I tried to install but got an error ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North
    Posts
    1,840
    Thank Post
    25
    Thanked 91 Times in 71 Posts
    Rep Power
    51

    Solus 3 Deployment Errors

    I seem to have a bit of a problem deploying new agents. I tried to install but got an error message so I thought I would just use the trusted Simsinst.exe to install the base image to the workstation. When I go and try to install the Solus 3 agent I am getting

    'No connection can be made because the client actively refused it'

    There is no firewall on the client, I turned it off. i cannot delete the client as it says the install is active so I can't remove it from the database.. when I click 'check status' it comes up with the error again.

    This has happened on a few machines for no apparent reason.. its a brand new install of XP SP3.

    Anyone got any ideas?

  2. #2

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    223
    Thank Post
    4
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    Rep Power
    19
    did you ever find a solution to this as im getting the same issue with the same setup

    client fails to install, you try and reinstall it and get the error 'No connection can be made because the client actively refused it' however the install screen sits at innstalling so you cant do anything with it.
    spent most of today trying to fix this but got nowhere really need to resolve it soon

    Andy

  3. #3

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    I also have this problem but I did resolve the hung installation by downloading the latest ESSUpgrade.exe
    Hope this helps

  4. #4

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    By the way the link for it is http://www.capitaess.co.uk/home/ESSUpgrade.exe

  5. Thanks to pcully from:

    woodham (3rd August 2011)

  6. #5

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    223
    Thank Post
    4
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    Rep Power
    19
    Thanks

    that seems to have helped now i just need to get the client to install


    Andy
    Last edited by woodham; 3rd August 2011 at 12:42 PM.

  7. #6

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,433
    Thank Post
    368
    Thanked 646 Times in 528 Posts
    Rep Power
    159
    Right, so the workstation has no firewall? Does the server have a firewall? Are they on the same subnet? Are they on the same domain?

  8. #7

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    223
    Thank Post
    4
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    Rep Power
    19
    Clients are now installing ;

    It's looking more like it was an issue with timeouts confusing the server and locking up the install

    having reset the server using the ess util the clients are now installing,

    workstations and server have all recomended ports open all on the same subnet and the same domain.

  9. #8

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    London
    Posts
    1,332
    Thank Post
    36
    Thanked 353 Times in 238 Posts
    Rep Power
    79
    How's this progressing now?
    Thanks
    Phil

  10. #9
    teky's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South west
    Posts
    84
    Thank Post
    8
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    15
    I'm having the same issue here, after following the above and it still not working have had a look for the solus agent service and found that it will not start on the machine i'm installing it on. Have Win7 SP1 x86 clients here.

    Just trying to work out why the service wont start now

    Edit: The installation works fine on some machines with the same OS and SP, but not on others
    Last edited by teky; 9th August 2011 at 02:30 PM.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] Solus 3 Deployment Types
    By Cache in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 31st May 2011, 05:53 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 16th May 2011, 05:51 AM
  3. Solus 3
    By zag in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 20th January 2010, 09:10 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 2nd July 2007, 03:27 PM
  5. Solus
    By Jamie_a in forum MIS Systems
    Replies: 4
    Last Post: 25th April 2007, 10:24 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •