+ Post New Thread
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 50
MIS Systems Thread, SIMS Homepage error message in Technical; We have started our new school year this week. Now when I log into SIMS, I get the following message, ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hartlepool
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    SIMS Homepage error message

    We have started our new school year this week. Now when I log into SIMS, I get the following message, and my Homepage doesn't display. 'An error occurred configuring the home page. Object Reference not set to an instance of an object''. We have tried re-installing SIMS on my laptop, and I have logged onto other machines, and still get the message. I have also tried removing all of the panels from my homepage configuration, but it won't let me save it.

    Can anyone suggest anything that I can try?

  2. #2

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Leicestershire
    Posts
    152
    Thank Post
    17
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    12
    What time periods are you looking at? if the panels are set to previous year/fortnight that might be the problem

  3. #3

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hartlepool
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    They are looking at the previous school year, but I am the only person having the problem, and it won't let me go back to the default setting and reconfigure the panels.

  4. #4

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,261
    Thank Post
    668
    Thanked 2,254 Times in 1,036 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    670
    Moved to MIS systems forum.

  5. #5

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,819
    Thank Post
    733
    Thanked 1,447 Times in 1,200 Posts
    Rep Power
    361
    Check your permissions.

  6. #6
    JaTayler's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    UK, London
    Posts
    43
    Thank Post
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    8
    You probably already have this but take a look here: Hot Topics

    If you have a fault code, there is a topic with all the codes in there - might have your fault listed.
    If not, there are a load of other categories available, they might have a KB entry in there...?

  7. #7

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,819
    Thank Post
    733
    Thanked 1,447 Times in 1,200 Posts
    Rep Power
    361
    That's a really useful link, shame it's not searchable. A fault code usually only occurs when there is a SIMS Exception and it throws you out of the application. I don't think this is happening here, or is it?

    The best way to search a fault code is to click on the search for solution button when the pop up appears or append "=" and the code to the URL at the following link:

    http://support.capitaes.co.uk/websup...des.aspx?fcode
    Last edited by vikpaw; 10th June 2011 at 09:50 AM. Reason: '=' wasn't part of link.

  8. Thanks to vikpaw from:

    hyb80 (8th January 2013)

  9. #8

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hartlepool
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I don't have an error code, just the message which I started the thread with. I am our Data Manager, and have access to pretty much every area. Everything was fine on Monday, but on Tuesday we began our new Academic Year, and I now can't access my Homepage. I appear to be the only person on site who has the problem.

  10. #9

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,819
    Thank Post
    733
    Thanked 1,447 Times in 1,200 Posts
    Rep Power
    361
    I got that lynne.
    I've seen it somewhere before but i dont recall what the issue was. I'm pretty sure it was that the user was newly added or something had changed and they didn't have the correct permissions to something. We use custom permissions groups so it can happen a lot.
    It's the one where you get no panels at all and just a message in the middle right? or is it a pop up?
    What is the error you get when trying to reconfigure, there should be something in the bottom left in red which will help..

  11. #10

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hartlepool
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Vik,

    Yes, I get the message in a box in the middle of the screen, and then no panels appear on my homepage. If I try to make any configuration changes, and save them, I get a box in the middle of the screen saying 'Unable to configure Homepage'. It is really annoying now, and I am wondering if I may need to have my SIMS id recreated.

  12. #11

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,450
    Thank Post
    369
    Thanked 650 Times in 531 Posts
    Rep Power
    160
    Isn't it a bit early for a new Academic Year?

  13. #12

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hartlepool
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    This is the second year, that we have started our new Academic year in June. Must admit it does cause issues in certain areas.

  14. #13

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,450
    Thank Post
    369
    Thanked 650 Times in 531 Posts
    Rep Power
    160
    I would try another SIMS user on your workstation (logged onto Windows as your user on your machine), does this work?

  15. #14

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Hartlepool
    Posts
    10
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It does. It only seems to be my SIMS id that is affected, unfortunately

  16. #15

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,450
    Thank Post
    369
    Thanked 650 Times in 531 Posts
    Rep Power
    160
    And have you logged onto SIMS as your SIMS user on another workstation as another Windows user - which you haven't logged onto before.



SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. [SIMS] Error message on SIMS
    By Gatt in forum MIS Systems
    Replies: 12
    Last Post: 17th October 2013, 11:49 AM
  2. [SIMS] SIMs Reason 0 error message
    By AJRussell in forum MIS Systems
    Replies: 15
    Last Post: 27th June 2012, 12:54 PM
  3. SIMS Homepage error message
    By lynne_pattison in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 9th June 2011, 11:58 AM
  4. SIMS Homepage Panels
    By adamf in forum MIS Systems
    Replies: 1
    Last Post: 8th October 2009, 11:26 PM
  5. SIMS homepage
    By matt40k in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 10th April 2009, 01:23 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •