+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
MIS Systems Thread, Spring Release 2011 is out in Technical; The Have already broken our SLG updating it! not sure which update it was but it was at there end! ...
  1. #16

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    350
    The Have already broken our SLG updating it! not sure which update it was but it was at there end!

    although they have fixed it know apparently!

  2. #17

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,782
    Thank Post
    715
    Thanked 1,438 Times in 1,191 Posts
    Rep Power
    359
    I've just had the most perfect sims installation experience.
    Brand new virtual Windows 2008 R2 box, SQL 2008 R2, clean installable of SIMS, restore of last nights backup, and all works perfectly, barring getting logins to work but i'll write about that elsewhere in the dbattach backups thread.
    Upgrade to Spring 11 by CD, not a problem in sight.
    Just need to put Office 2010 and see if i can edit reports templates and other tasks with not errors. It's all gravy so far
    If anyone has any functionality they would like me to test, let me know, as i need to put it through it's paces before i make it live at Easter.
    Plan for tomorrow is to install FMS - that wont be a easy i have a feeling.

  3. #18

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    350
    I've just had it released to us today - anybody jumped in and upgraded? anything broken?

  4. #19

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,445
    Thank Post
    369
    Thanked 650 Times in 531 Posts
    Rep Power
    160
    Nothing broken, a problem with some of the new features in FMS if your an academy.

  5. #20

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,250
    Thank Post
    404
    Thanked 630 Times in 575 Posts
    Rep Power
    185
    Is it all working nicely with Office 2010 now?

  6. #21

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    350
    Quote Originally Posted by Edu-IT View Post
    Is it all working nicely with Office 2010 now?
    Its been working ok with office 2010 before the upgrade - although I still need to find a way to disable office asking if you want to enable content all the time as you have to click enable content before it allows the macros etc to run.

  7. #22
    NorthernSands's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Qatar
    Posts
    134
    Thank Post
    21
    Thanked 19 Times in 19 Posts
    Rep Power
    11
    Like VikPaw, I have just done a clean install from the Spring 2010 Install ISO, then the Spring 2011 Upgrade ISO. This, too, is on a new VM with Windows Server 2008 R2 and SQL Server 2008 R2. Absolutely flawless.

  8. #23
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,449
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    55
    SOLUS3 was a nightmare for us though! It took 3 days and numerous calls to Capita Helpdesk to get it sorted - and we had to revert to SOLUS2.
    The silly thing is that we trialled SOLUS3 and it seemed ok then! Never mind - at least Capita have the case details to get it improved for next time!
    Last edited by Sivadam; 26th April 2011 at 10:10 AM.

  9. #24
    zag
    zag is offline
    zag's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,901
    Thank Post
    950
    Thanked 444 Times in 374 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    91
    Upgraded ours over easter and seems to be running fine so far.

    We used Solus 2 for the main upgrade and all workstations auto updated this morning with only a few probs.

  10. #25

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,782
    Thank Post
    715
    Thanked 1,438 Times in 1,191 Posts
    Rep Power
    359

    Quick Search Wildcards

    Shameless Double Post from SupportNet but it's quite useful i think so worth mentioning in case no one noticed yet:

    Just thought i'd point out as i've not seen it mentioned elsewhere, but as with the regular student browse, you can use wildcards in the quick search.

    It's proved really popular here, especially because it's faster than lightning, and so more people are using it, and so have discovered for example that if you search for a name that contains a space, the search will fail, as it treats the words separately.

    This wasn't an issue with regular student browse as it only looked in the one field either surname / forename so could take a space.

    However the regular SQL wildcards will work so you can use a ? for a single missing character or an * for any number of missing characters. :O)

    e.g.

    regular search for "al saud" - works fine.

    quick search "al saud" - fails.

    quick search "al?saud" - works.

    quick search "alj???i" - gives me aljabri

    quick search "alj?????i" - gives me aljuffali

    quick search "alj*i" - gives me aljabri, aljuffali, and aljaouni

    :O) It's useful for me anyway.

  11. Thanks to vikpaw from:

    NorthernSands (3rd May 2011)

  12. #26

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,782
    Thank Post
    715
    Thanked 1,438 Times in 1,191 Posts
    Rep Power
    359
    Also, issues i've had with editing Individual Reports in Office 2010, are no longer there, which is great.

    @glennda - You can turn off the enable content by just dropping Macro Security.

    File | Options | Trust Center | Trust Center Settings | Macro Settings

    then set to Enable All,

    however it's for all documents so a slight security risk, but i've always done it for ease of use. I think that's what you were looking for.

  13. Thanks to vikpaw from:

    glennda (3rd May 2011)

  14. #27

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    350
    Quote Originally Posted by vikpaw View Post
    Also, issues i've had with editing Individual Reports in Office 2010, are no longer there, which is great.

    @glennda - You can turn off the enable content by just dropping Macro Security.

    File | Options | Trust Center | Trust Center Settings | Macro Settings

    then set to Enable All,

    however it's for all documents so a slight security risk, but i've always done it for ease of use. I think that's what you were looking for.
    I think thats what i'm after - i will have a play - students can't download anything from the net which are word docs enless its from webmail or our VLE (to stop plagarism!) and i hope staff are sensible (although we all know what happens when we say that!)

  15. #28


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    In the server room, with the lead pipe.
    Posts
    4,677
    Thank Post
    279
    Thanked 782 Times in 609 Posts
    Rep Power
    224
    We discovered an excess of Dames. Patch 15679 fixes it apparently. KB107044

    SIMS .net | Reports | Attendance | Whole Group Pupil Reports | Todays Register Report

  16. #29
    NorthernSands's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Qatar
    Posts
    134
    Thank Post
    21
    Thanked 19 Times in 19 Posts
    Rep Power
    11
    I've now run into a problem since the Spring update (or the server migration); Some / All our double lessons are now treated as Singles in Lesson Monitor. Ho hum. There are about three patches and a promise to fix it in the Summer update. I'll see what Capita have to say...

  17. #30

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,782
    Thank Post
    715
    Thanked 1,438 Times in 1,191 Posts
    Rep Power
    359
    Quote Originally Posted by NorthernSands View Post
    I've now run into a problem since the Spring update (or the server migration); Some / All our double lessons are now treated as Singles in Lesson Monitor. Ho hum. There are about three patches and a promise to fix it in the Summer update. I'll see what Capita have to say...
    Just in case you missed it, this topic on SupportNet is pertinent: Double Periods (31565).

  18. Thanks to vikpaw from:

    NorthernSands (10th May 2011)

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. [SIMS] .Net 4.0 for SIMS Spring Release?
    By hutchy in forum MIS Systems
    Replies: 63
    Last Post: 27th July 2011, 07:54 PM
  2. [SIMS] Spring 2011 Release Notes Are Out
    By CAM in forum MIS Systems
    Replies: 35
    Last Post: 22nd March 2011, 08:31 AM
  3. [SIMS] SIMS Spring 2010 release
    By vikpaw in forum MIS Systems
    Replies: 24
    Last Post: 1st December 2010, 08:53 PM
  4. SIMS 2010 Spring Release Withdrawn
    By AyatollahPies in forum MIS Systems
    Replies: 25
    Last Post: 15th May 2010, 01:21 PM
  5. Replies: 9
    Last Post: 25th April 2010, 04:38 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •