+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
MIS Systems Thread, Autumn 2010 - 7.136 SOLUS Fails with "timed out" in Technical; Hi all. Getting a big problem with the Autumn 2010 release for SIMS. SOLUS downloads the update to about 40% ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    9
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Angry Autumn 2010 - 7.136 SOLUS Fails with "timed out"

    Hi all.

    Getting a big problem with the Autumn 2010 release for SIMS. SOLUS downloads the update to about 40% across the progress bar, then stops dead. After about 2mins it throw up this error:

    "
    The file SIMSCentralServerSetup 1.580.11.0 to 1.582.19.0 Upgrade.EXE was not downloaded correctly.

    The web server gave the following error
    The operation has timed out.
    "


    I've tried three times. I never tick the box in SOLUS that says apply updates after downloading, but when I click on "Close" on the error box it says the download is complete. If I had ticked that box, I think my update would be in a half finished state. Badness.

    I have looked at the Setups folder, and compared it to the file list for the update. there are a lot of missing files, including the SIMSCentralServerSetup.exe

  2. #2

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    9
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    With a reboot, it got a bit further:

    "
    The file SIMSCentralServerSetup 1.586.23.0 to 1.588.23.0 Upgrade.EXE was not downloaded correctly.

    The web server gave the following error
    The operation has timed out.
    "

    I don't think the web server Capita are running is up to it.

  3. #3

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,851
    Thank Post
    672
    Thanked 1,383 Times in 1,145 Posts
    Rep Power
    350
    shucks, i've had similar before. good idea not to apply straight away!
    have you logged a case, you can do it via the helpdesk on supportnet so they'll see it first thing and you don't have to worry about it.
    normally they can give you an alternate download link, maybe there is a link to the iso on supportnet already. usually someone has asked for it, soon after the release of a new version.
    good luck.

    EDIT: or remote access in and try overnight when less hammering of their server might be going on...
    Last edited by vikpaw; 11th December 2010 at 01:46 PM. Reason: addition

  4. #4
    Sarconia's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    London
    Posts
    315
    Thank Post
    15
    Thanked 34 Times in 31 Posts
    Rep Power
    15
    Sometimes this can be caused by not having the previous installation files present within the Setups directory.

    I'd say to download it from the Capita FTP site but it is awfully slow...

  5. #5

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,407
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    Could get the ISO

  6. #6

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somerset
    Posts
    62
    Thank Post
    5
    Thanked 15 Times in 12 Posts
    Rep Power
    17
    We have not had too many problems with the SOLUS Download Servers. Released he upgrade to 275 schools on Friday (SIMS and FMS) and by this morning 77% were complete. This is using an automated process downloading over night though.

  7. #7

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,407
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    Setup a mirrorsite, only time they'll ever have to hit Capita servers is for the checking of what releases they have authorised.

    Solves sooo many problems.

  8. #8

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Cheshire
    Posts
    17
    Thank Post
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    9
    Is the internet connection ok? I'd run a speedtest to check it. We used to get errors like this until the schools had their switches upgraded. Apparently, their old gear was really quite poor and was running out of memory. Sad but true!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 20th July 2010, 11:36 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 11th September 2009, 09:01 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 11th August 2009, 11:08 AM
  4. "Error 403" & "Moved to here" message
    By tech_guy in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 24th January 2008, 01:07 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 28th September 2006, 07:06 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •