+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
MIS Systems Thread, EMA module missing year groups [Solved] in Technical; Hi can anyone help me with a strange one. We've changed our school status as of September so now have ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    24
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    EMA module missing year groups [Solved]

    Hi can anyone help me with a strange one.

    We've changed our school status as of September so now have sixth form and want to use the EMA module in sims.

    When we go into it it picks up our year 11 students, year 14 students but not year 12 or 13?

    Does anyone know any reason why it might do this? i've looked at the academic structure and pastoral structure to see if there were any differences for these years that might mean it wouldn't work but can't see anything.

    So the administrator is having to manually process all EMA payments at the moment which is a headache and time consuming.

    any thoughts much appreciated

  2. #2

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    6,009
    Thank Post
    680
    Thanked 1,398 Times in 1,158 Posts
    Rep Power
    353
    year 14... what's that? higher college level?

    i've had issues in the past with 'other' systems albeit SIMS modules not liking naming conventions for years in pastoral structure.
    e.g. having a Y in either short name or long name for y9 caused an issue for Options. It's easy to overlook that difference in Pastoral structure.

    also, worth checking school setup, to make sure they are setup correctly against national curriculum years.

    Don't really use EMA module, so just thinking out loud in case it helps.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    24
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    we just use year 14 to put in any adults or students that have stayed with us to perhaps repeat a year 13.

    I will have a look through the pastoroal structure again its worth checking little things like that. I'm sure it is something small.

  4. #4

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    South Cumbria
    Posts
    199
    Thank Post
    26
    Thanked 29 Times in 24 Posts
    Rep Power
    22
    Try this. In Tools->academic management->set academic year, check you are set to use the current academic year. I don't know how it works but when I had a similar problem with year groups missing from a report the reason was my workstation set up was set to the wrong academic year

  5. #5

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    24
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    thanks for the tip, i think i've managed to sort it, there was a date that i changed in the EMA set up to the end of the school year (even though sixth form students finish earlier which is what we had put) and now it works!!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] Exporting to Fronter - missing reg groups
    By adamf in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 11th October 2010, 04:00 PM
  2. SOLVED - WDS - PXE Missing Menu
    By bmdixon in forum O/S Deployment
    Replies: 9
    Last Post: 6th July 2010, 11:39 AM
  3. [SIMS] Photo lists from user defined groups [Solved]
    By _techie_ in forum MIS Systems
    Replies: 13
    Last Post: 3rd December 2009, 08:55 AM
  4. SIMS.net EMA Module
    By Sylv3r in forum MIS Systems
    Replies: 8
    Last Post: 10th August 2009, 05:09 PM
  5. SIMS Attendance Module Missing!
    By Gatt in forum MIS Systems
    Replies: 14
    Last Post: 24th July 2009, 05:34 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •