+ Post New Thread
Results 1 to 14 of 14
MIS Systems Thread, Deploying SIMs in Technical; I'm attempting to deploy SIMs, I've got a method working yet as I'm not a user of SIMs and not ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    87
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Arrow Deploying SIMs

    I'm attempting to deploy SIMs, I've got a method working yet as I'm not a user of SIMs and not many folk are about I'm unsure if what I am installing includes everything.

    Basically the install is on workstations for teachers to use (they don't need anything like FMS or Nova-T) so I'm installing "SIMApplicationSetup.exe" and copying the connect.ini file into the relevant location. I'm also setting staff permissions over the registry / SIMs folder (basically as simsperm.bat does) but via Group Policy.

    SIMs appears on the machine & I'm able to login, am I missing anything or does the procedure above sound common / normal?



    Thanks as always guys!

    Andy Whitlock

  2. #2

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,523
    Thank Post
    375
    Thanked 677 Times in 551 Posts
    Rep Power
    166
    Really should run simsinst, otherwise you'll need to run .NET 2, SIMSManualSetup etc manually, but other then that, that sounds fine. Note it'll prob install them first time you run SIMS (I think).

    Other then that it sounds ok, at least until SOLUS3 p2 comes out

  3. #3

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    87
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    I'm attemping to automate this process, .net is on all machines (WSUS). I see some automated routines run SIMSInfrastructure.exe, SIMSApplicationSetup.exe, SIMSManualSetup.exe, SIMSAMPARKSetup.exe - yet I've been advised I should only need SIMSApplicationSetup.exe for a standard client - wondering if this is correct or may cause a part / restricted install!

    When is the ETA of SOLUS3 P2?

  4. #4
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,450
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    55
    Quote Originally Posted by andy_whitlock View Post
    When is the ETA of SOLUS3 P2?
    November (Autumn Release) 2010 for general release! Providing it goes thro' the Field Trial with no major issues.
    Last edited by Sivadam; 17th August 2010 at 02:49 PM.

  5. #5
    superfletch's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    South
    Posts
    445
    Thank Post
    153
    Thanked 77 Times in 61 Posts
    Rep Power
    32
    I'd add SIMSManualSetup (Help and How to docs) and SIMSAmparkSetup (Assessment Stuff) to what you're doing and providing you have the required infrastructure on workstations then I'm sure you'll be OK.

  6. #6

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    87
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi superfletch,

    I've installed "SIMSApplicationSetup" which installs fine and on first load (of sims) it seems SIMSAMPARKSetup is installed. Regading help & how to docs, how can I check to see if they're installed too? The Help menu functions as I'd expect.

  7. #7
    superfletch's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    South
    Posts
    445
    Thank Post
    153
    Thanked 77 Times in 61 Posts
    Rep Power
    32
    To check for documentation being ok open sims and on the homepage go to documentation near the top right.

    If this opens ok and you can navigate around the documentation centre then you're OK. (NB - you need the FULL adobe reader and not the light version).

    To check for Assessment (AMPARK) stuff. Go to "Focus | Assessment | Marksheet Entry" and then make sure it opens as normal. If AMPARK has not been run then it will prompt to update.

  8. #8

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    87
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Just for information - these were all ok. So installing "SIMSApplicationSetup" on it's own and setting the permissions with a script allowed the other chained packages to install when SIMs was first opened by the user!

  9. #9

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,523
    Thank Post
    375
    Thanked 677 Times in 551 Posts
    Rep Power
    166
    Quote Originally Posted by andy_whitlock View Post
    Just for information - these were all ok. So installing "SIMSApplicationSetup" on it's own and setting the permissions with a script allowed the other chained packages to install when SIMs was first opened by the user!
    One way to nark off the staff I guess. Is the SIMS directory set correctly in the sims.ini out of interest?

  10. #10

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    87
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Nark staff off? Seems to have upgraded everyone fine today with not complaints. The sims.ini has the correct DIR in it & all worked fine

  11. #11

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    304
    Thank Post
    8
    Thanked 47 Times in 40 Posts
    Rep Power
    17
    andy can i ask what exactly are the gropu policy elements part of the permissions? did you need to create a ADM template?

  12. #12

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    87
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    No special ADM template, for a GPO over all workstations (Computer Configuration; Policies; Windows Settings; Security Settings; File System) I set permission to write access over %PROGRAMFILES%\SIMS for my "All Staff" user group. Coupled with permission to %SystemRoot%\SIMS.INI - upgrades seem to be error free.

  13. #13

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,523
    Thank Post
    375
    Thanked 677 Times in 551 Posts
    Rep Power
    166
    Quote Originally Posted by andy_whitlock View Post
    Nark staff off?
    They have to sit and wait for the bits you didn't install to install (central setup etc).

  14. #14

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    87
    Thank Post
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Matt; they're used to having to wait for previous technicians to get round to their computer to run the upgrade for them. An extended load time (upto 5 minutes) for an upgrade is great for them - I guess it's all down to managing expectations!



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Deploying Sophos
    By sidewinder in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 1st March 2011, 01:18 AM
  2. Deploying the O/S
    By 01hanstu in forum O/S Deployment
    Replies: 5
    Last Post: 11th December 2009, 04:06 PM
  3. Deploying Firefox
    By MacBriar in forum Mac
    Replies: 15
    Last Post: 10th December 2009, 09:53 AM
  4. Silently Deploying SIMS
    By cjohnsonuk in forum MIS Systems
    Replies: 10
    Last Post: 10th June 2009, 04:28 PM
  5. Deploying Fonts
    By HodgeHi in forum Wireless Networks
    Replies: 7
    Last Post: 22nd April 2008, 12:10 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •