+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
MIS Systems Thread, Sims Fault wont start up after logging in in Technical; Basically when we run sims (on a server used for biometrics) after entering username and password we recieve the following ...
  1. #1

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lancs
    Posts
    408
    Thank Post
    48
    Thanked 27 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20

    Sims Fault wont start up after logging in

    Basically when we run sims (on a server used for biometrics) after entering username and password we recieve the following SIMS Fault
    "The type initialier for "sims.Processes.DocumentManagement" threw and exception: System.TypeInitilizationException

    Fault code: 1997-6977-0000

    more details
    at SIMS.UserInterfaces.MainContainer..ctor(Parameterl essDelegate splashScreenClose, String autoStartMenuItemPath)
    at SIMS.UserInterfaces.DefaultEntryPoint.Main(String[] commandLineArguments)

    We have followed the adivce from teh capita website and reinstalled sims several times, we have also uninistalled .net framework and reinstalled and still having no look.

    If anyone has came across this before or has any advice it would be very welcome.

    Many Thanks

  2. #2

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,258
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    183
    Is your Document Management Server service running?

  3. #3

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lancs
    Posts
    408
    Thank Post
    48
    Thanked 27 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20
    I dont think we run a document server, checked through the services and there isnt even a service there to start or restart it is only happening for this one installation

  4. #4

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,258
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    183
    Quote Originally Posted by LukeC View Post
    I dont think we run a document server, checked through the services and there isnt even a service there to start or restart it is only happening for this one installation
    If I understand correctly you are running SIMS on a server and when you log into SIMS on this server you get the error?

    If so you need a Document Server installed running.

  5. #5

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lancs
    Posts
    408
    Thank Post
    48
    Thanked 27 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20
    everything looks normall in the event viewer cant see any anomolies.

    We are running the sims client on a server and we get this error just after logging in. What does the document manager do, is this installed with every client install on all the workstations?

    Thanks
    Last edited by LukeC; 15th June 2010 at 10:49 PM. Reason: spelling mistake

  6. #6

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lancs
    Posts
    408
    Thank Post
    48
    Thanked 27 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20
    Would this be needed if a biostore database / group call be accessing sims on this server for retrival of kids photos?

  7. #7

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,258
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    183
    Quote Originally Posted by LukeC View Post
    everything looks normall in the event viewer cant see any anomolies.

    We are running the sims client on a server and we get this error just after logging in. What does the document manager do, is this installed with every client install on all the workstations?

    Thanks
    Either I am being thick or you are not explaining your setup well enough.

    Is the SIMS SQL database installed on the machine/server you are getting this error on? Or is the database installed elsewhere and you are using the server as a client/workstation to access SIMS?

  8. #8


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,703
    Thank Post
    352
    Thanked 806 Times in 721 Posts
    Rep Power
    348
    My interpretation here is your using the sims CLIENT on this server (biostore) and the CLIENT won't work.

    Do you have a valid connect.ini and does your user have permissions to access the shared drive and/or MSSQL database?

  9. #9

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,258
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    183
    Quote Originally Posted by kmount View Post
    My interpretation here is your using the sims CLIENT on this server (biostore) and the CLIENT won't work.

    Do you have a valid connect.ini and does your user have permissions to access the shared drive and/or MSSQL database?
    You could be right but I see no reason it would throw up a Doc Server error if it was.

  10. #10

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lancs
    Posts
    408
    Thank Post
    48
    Thanked 27 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20
    Quote Originally Posted by creese View Post
    Either I am being thick or you are not explaining your setup well enough.

    Is the SIMS SQL database installed on the machine/server you are getting this error on? Or is the database installed elsewhere and you are using the server as a client/workstation to access SIMS?
    The database is installed elsewhere and we are using client/workstation to access sims on the server.

  11. #11

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,258
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    183
    Quote Originally Posted by LukeC View Post
    The database is installed elsewhere and we are using client/workstation to access sims on the server.
    Now we are rolling..... When you ran the workstation setup did you tick more than one radio button? Choices are Workstation. SQL Server. SIMS Document Server.

    Only the top choice on screen 2 should be chosen.

  12. #12

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lancs
    Posts
    408
    Thank Post
    48
    Thanked 27 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20
    Nope only chose to install the workstation and nothing else

  13. #13

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,258
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    183
    The Capita fix is this:

    " This is caused by a mismatch between the database and the exe. To resolve this please follow the below advice.


    FIX 1:-


    Run SimsApplicationSetup.exe from e.g. S:\Sims\setups folder.
    Or SIMSInst.exe to make sure the workstation has been installed correctly.


    FIX 2:-
    On the SQL Server re-run Dbupgrade.exe to make sure there are no more upgrade files detected (e.g. C:\program files\Microsoft SQL Server\Mssql.1\MSSQL\Binn\Dbupgrade.exe) "
    I would also copy the SIMS.ini and connect.ini from a working machine.

  14. #14

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lancs
    Posts
    408
    Thank Post
    48
    Thanked 27 Times in 23 Posts
    Rep Power
    20
    Tried and still no joy at all

  15. #15

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28° 31' 48.89", +28° 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,258
    Thank Post
    182
    Thanked 375 Times in 304 Posts
    Rep Power
    183
    Quote Originally Posted by LukeC View Post
    Tried and still no joy at all
    I suspect it has something to do with it being installed on a server as opposed to XP/win7. Further than that I can't help. Sorry.

  16. Thanks to creese from:

    LukeC (16th June 2010)



SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. SIMS: Fault Code 1079-5888-0800
    By Gatt in forum MIS Systems
    Replies: 25
    Last Post: 10th May 2010, 11:22 AM
  2. Replies: 22
    Last Post: 1st March 2010, 01:53 PM
  3. SIMS fault
    By tobyhacker in forum MIS Systems
    Replies: 6
    Last Post: 16th January 2009, 04:21 PM
  4. SpaceGuard - Service Wont Start Please Help
    By EduTech in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 22nd October 2008, 05:29 PM
  5. SIMS Fault Code
    By WithoutMotive in forum MIS Systems
    Replies: 6
    Last Post: 30th September 2008, 08:38 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •