+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
MIS Systems Thread, SIMS - Reports in Technical; Before I start poking deeper, has anyone experienced any issues where some users experience delays when running reports? Sometimes reports ...
  1. #1

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,113
    Thank Post
    403
    Thanked 619 Times in 566 Posts
    Rep Power
    180

    SIMS - Reports

    Before I start poking deeper, has anyone experienced any issues where some users experience delays when running reports? Sometimes reports can take hours to run.

    Does SIMS .net create any 'temporary files' anywhere that perhaps need to be cleared?

  2. #2


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,687
    Thank Post
    352
    Thanked 794 Times in 714 Posts
    Rep Power
    346
    If two users run the same report (not at the same time) does it take longer for one than the other?

    Is it a massive report?

    Check the cpu/memory situation on your SIMS server to see if its getting a raw deal.

  3. #3
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,449
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    54
    I assume that it is not the simple problem of 2 members of staff trying to access report at the same time?

    If Person A runs a report and does not close it down after they have finished with it then that report may not be available to Person B until Person B does close it.

  4. #4

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,113
    Thank Post
    403
    Thanked 619 Times in 566 Posts
    Rep Power
    180
    No it's one user running the reports at a time.

    SIMS server is pretty high spec and SIMS probably only has ~7 users on it repeatedly all day.

    I'll work out the specifics of the report later today.

  5. #5
    apeo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lost
    Posts
    1,612
    Thank Post
    95
    Thanked 115 Times in 111 Posts
    Rep Power
    41
    The data and the report is created in 'My Documents\tempSimsRpt' i believe.

    Have you tried previewing the report to see how long it takes to pull the data out?

  6. #6

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,113
    Thank Post
    403
    Thanked 619 Times in 566 Posts
    Rep Power
    180
    Quote Originally Posted by apeo View Post
    The data and the report is created in 'My Documents\tempSimsRpt' i believe.

    Have you tried previewing the report to see how long it takes to pull the data out?
    The report in question runs within seconds for me so I really don't know what the issue is. The users are in the same AD group as myself.

  7. #7

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,848
    Thank Post
    671
    Thanked 1,383 Times in 1,145 Posts
    Rep Power
    350
    is it a built in report or custom? is it a new report? what does the report do?
    has the user managed to get the report to run quickly previously?
    do you get the warning from SIMS that 'this report may take some time...' ?
    does the user have the same SIMS permissions as you do?

    test on their workstation logged in as them: them running sims and the report, then you running sims and the report. see what the difference is, then try again but with you logged in to the workstation and repeat.

  8. #8

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,113
    Thank Post
    403
    Thanked 619 Times in 566 Posts
    Rep Power
    180
    I'll give this a whirl sometime this week.

  9. #9

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,113
    Thank Post
    403
    Thanked 619 Times in 566 Posts
    Rep Power
    180
    Okay, this is user specific.

    Logging in to the machine as 'auser' and the report takes ages to run. Logging in as 'buser' and the report runs instantly. On each occasion the same user is logging in to SIMS.

  10. #10

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,848
    Thank Post
    671
    Thanked 1,383 Times in 1,145 Posts
    Rep Power
    350
    try flushing my documents or at least the my sims documents folder this will get recreated. also, flush any temporary / office files, as well as getting rid of the tempsimsrpt from whereever that is.

    does auser have access to c:\windows and c:\windows\temp or at least the same as buser?

    perhaps just delete the auser local profile and get it to refresh from server assuming you have an element of roaming profiles. that could get rid of any corruption. we've had a bit of that, especially with office.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Example Assessment Reports in SIMS
    By garethedmondson in forum MIS Systems
    Replies: 5
    Last Post: 7th November 2009, 11:47 AM
  2. SIMS AM - Printing Reports
    By MattGibson in forum MIS Systems
    Replies: 4
    Last Post: 10th May 2009, 08:13 AM
  3. Deleting Reports in SIMS
    By enjay in forum MIS Systems
    Replies: 15
    Last Post: 23rd March 2009, 08:52 AM
  4. Dates in SIMS reports
    By cjohnsonuk in forum MIS Systems
    Replies: 0
    Last Post: 19th March 2008, 12:25 PM
  5. sims times out when trying to run various reports
    By projector1 in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 5th July 2006, 12:54 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •