+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
MIS Systems Thread, SIMS register inserting 'N's in Technical; Ok bit of an odd one but when taking the register in SIMS on one machine in the school, it ...
  1. #1

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,019
    Thank Post
    1,364
    Thanked 1,771 Times in 1,193 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530

    SIMS register inserting 'N's

    Ok bit of an odd one but when taking the register in SIMS on one machine in the school, it keeps inserting 'N's when saving.

    This is a primary so SIMS has two sessions per class AM and PM. Yesterday this manifested by replacing both morning and afternoon sessions completely with 'N's when 'Save' was clicked after the PM session.

    Today, when the AM register was taken the PM register was filled with 'N's when 'Save' was clicked.

    Any ideas?

  2. #2
    Mcshammer_dj's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portsmouth
    Posts
    968
    Thank Post
    38
    Thanked 173 Times in 138 Posts
    Rep Power
    96
    what method are you using for entering data?

    ie omr, manual of direct access

  3. #3

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,019
    Thank Post
    1,364
    Thanked 1,771 Times in 1,193 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    Quote Originally Posted by Mcshammer_dj View Post
    what method are you using for entering data?

    ie omr, manual of direct access
    Sorry that would have been helpful info

    The teacher is entering the marks directly into SIMS via the register page. Then Ns appear when he clicks save.

  4. #4

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,787
    Thank Post
    715
    Thanked 1,441 Times in 1,194 Posts
    Rep Power
    360
    When saving Ns are supposed to appear if no other mark has been entered, but this shouldn't fill all boxes with Ns.
    So if you go in and mark one student then try to save it will force you to fill in the other boxes as absent. but i think what you are doing is saying that despite what is entered Ns are filling the boxes...?
    does the user have any elevated privileges for attendance? are they using a custom code that maps to an N?

  5. #5

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,787
    Thank Post
    715
    Thanked 1,441 Times in 1,194 Posts
    Rep Power
    360
    if its just one machine and doesn't affect user elsewhere, i would just reinstall sims and hope it goes away.

  6. #6

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,019
    Thank Post
    1,364
    Thanked 1,771 Times in 1,193 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    Quote Originally Posted by vikpaw View Post
    When saving Ns are supposed to appear if no other mark has been entered, but this shouldn't fill all boxes with Ns.
    So if you go in and mark one student then try to save it will force you to fill in the other boxes as absent. but i think what you are doing is saying that despite what is entered Ns are filling the boxes...?
    So two different things have happened.
    1) Yesterday the AM register was taken and everything was fine. The PM register was taken and appeared to be normal but when the teacher clicked save all the marks from AM and PM turned to N.

    2)Today the AM register was taken and again seemed normal but when save was clicked the AM marks were saved OK but all the PM marks turned from blank to N.

    Quote Originally Posted by vikpaw View Post
    if its just one machine and doesn't affect user elsewhere, i would just reinstall sims and hope it goes away.
    Yeah I am going to try this after school. Just wondered if anyone had an idea why this was happening.

  7. #7
    Sivadam's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dronfield - Derbyshire
    Posts
    1,449
    Thank Post
    136
    Thanked 208 Times in 175 Posts
    Rep Power
    55
    Looks like you need to register a new Case with Support!
    I have not seen this reported in SupportNet Forums and it most likely would have been if it was a general fault!
    Last edited by Sivadam; 12th January 2010 at 12:52 PM.

  8. #8
    Chunky's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Newbridge, Wales, UK.
    Posts
    167
    Thank Post
    15
    Thanked 26 Times in 20 Posts
    Rep Power
    19
    I've seen this happen before. It happened listerally 2-3 times on 2-3 PCs.
    I think we eventually worked out it was a user error.
    (they clicked on save, went back in to do the reg, and as it was v quick, N's didn't populate until the / were saved, so, it saved N over the top).

    Try working through it with a nice cup of coffee - worked for me

  9. #9

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    3,967
    Thank Post
    1,212
    Thanked 1,075 Times in 766 Posts
    Rep Power
    332
    @sparkeh:

    What version of Sims are you using at the moment?

    I had this problem and if I am not mistaken there was a patch but for the life of me cannot remember what it was Doh.

    Also I seem to remember that it was part of the criteria for the next update which was the last one which took Sims to version 7.124 build 28.

    Will have a look through the Capita site.

  10. #10

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,019
    Thank Post
    1,364
    Thanked 1,771 Times in 1,193 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    Quote Originally Posted by bossman View Post
    @sparkeh:

    What version of Sims are you using at the moment?

    I had this problem and if I am not mistaken there was a patch but for the life of me cannot remember what it was Doh.

    Also I seem to remember that it was part of the criteria for the next update which was the last one which took Sims to version 7.124 build 28.

    Will have a look through the Capita site.
    Thanks bossman.
    We are Version 7.124 Build 28

    We are supported by LA so if this is a known problem with a patch I will have to go through them...

  11. #11

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    3,967
    Thank Post
    1,212
    Thanked 1,075 Times in 766 Posts
    Rep Power
    332
    @sparkeh:

    There is also reference to lesson marks being overwritten by N : KB75984 on ther capita website if you have registered to use.

    Basically this is what it says:
    Attached Files Attached Files

  12. Thanks to bossman from:

    vikpaw (19th January 2010)

  13. #12

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    20
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    The office staff at my school have been asking if it's possible for SIMS to enter an N when no mark has been entered (When we hit save it just saves with a -) Capita advised that this only happens with lesson monitor...but they rarely actually give me solutions to queries! Any other ideas?

    Cheers
    Mike.

  14. #13

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,019
    Thank Post
    1,364
    Thanked 1,771 Times in 1,193 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    Oh I'd forgotten about this. The issue just went away after those incidents.

  15. #14

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    20
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I'd like to turn this feature on, any idea where the setting for it is?

  16. #15

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,019
    Thank Post
    1,364
    Thanked 1,771 Times in 1,193 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    Quote Originally Posted by mikeruddell2 View Post
    I'd like to turn this feature on, any idea where the setting for it is?
    Not sure if its a feature, it was a bug for us.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. SIMS Attendance Take Register problem
    By det in forum MIS Systems
    Replies: 19
    Last Post: 17th October 2009, 12:58 AM
  2. SIMS Mobile 3 - Fire Register
    By Gatt in forum MIS Systems
    Replies: 27
    Last Post: 4th January 2009, 09:41 PM
  3. SIMs register printing
    By ChrisH in forum MIS Systems
    Replies: 0
    Last Post: 12th June 2008, 11:17 AM
  4. Inserting Flash Videos
    By Singist in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 6
    Last Post: 7th June 2008, 07:58 AM
  5. SIMS Equipment Register
    By Ully in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 10th December 2006, 07:02 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •