+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
MIS Systems Thread, Serco 09.2 - Out now on maxportal in Technical; Ok, a heads up, the new Serco release, 09.2 is now on Maxportal Logon to it as normal, and then ...
  1. #1

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,447
    Thank Post
    1,537
    Thanked 1,069 Times in 934 Posts
    Rep Power
    305

    Serco 09.2 - Out now on maxportal

    Ok, a heads up, the new Serco release, 09.2 is now on Maxportal Logon to it as normal, and then select Release 09.2 in the left hand menu and you can then access the downloads.

    I am sure the Serco email will arrive at some point in the morning, but for those wanting a head start on the release notes etc its all there for the taking

    John

  2. Thanks to john from:

    Edu-IT (27th November 2009)

  3. #2
    TYO
    TYO is offline

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    London
    Posts
    87
    Thank Post
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13

    Serco CMIS/Facility V09.2 release

    Hi,

    anyone using the latest version of facility that was realeased on friday?

    any problems?

    thanks,

  4. #3
    TYO
    TYO is offline

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    London
    Posts
    87
    Thank Post
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13
    opps just realised i doubled posted. have you done the upgrade? any problems? I'm trying to avoid upgrades for aslong as possible!

  5. #4
    coquet636
    Guest
    Yeah... installed it last night....... and finally started to use it at 11........

    admin installed fine and worked from the off...

    BUT

    Eportal......

    on first install and run it didnt populate the eportal web files correctly so reinstalled and the files populated.... then it wouldnt populate the logins so restarted the services a few times... then eportal had random errors so after a call i was informed i couldnt let it keep my settings as the new version has too many changes so had to then put on a fresh install of eportal and re populate with my settings i wanted....

    looks quite good now its up and running and seems.... to be ok.....

  6. Thanks to coquet636 from:

    TYO (1st December 2009)

  7. #5
    TYO
    TYO is offline

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    London
    Posts
    87
    Thank Post
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13
    sounds like a typical serco release. i hate having to always edit the XML files to get our old settings back.

    thanks for your help.

  8. #6
    coquet636
    Guest
    No bother...

  9. #7

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,447
    Thank Post
    1,537
    Thanked 1,069 Times in 934 Posts
    Rep Power
    305
    Yup I've done it, nothing major, someone stuffed up the colour scheme in Admin so its got "highlights" (maybe there trying to make it young and trendy ) But it did my eyes in and another persons so I have whinged and Serco gave me 2 options, one is turn the PCs colour scheme to Win 95 esq or disable advanced themes do-da on the shortcut (forgot it correct name) that makes the window back into old style. Other than that its been fine. our Cover manager loves the new quick print button in the Cover system, the new House Billet is a great start, and a bug fix means I can now calculate attendance in my reports

  10. #8

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,447
    Thank Post
    1,537
    Thanked 1,069 Times in 934 Posts
    Rep Power
    305
    Quote Originally Posted by coquet636 View Post
    on first install and run it didnt populate the eportal web files correctly so reinstalled and the files populated.... then it wouldnt populate the logins so restarted the services a few times... then eportal had random errors so after a call i was informed i couldnt let it keep my settings as the new version has too many changes so had to then put on a fresh install of eportal and re populate with my settings i wanted....

    looks quite good now its up and running and seems.... to be ok.....
    Least you got told that when I did it on Friday and spoke to them I got oh sorry about that try a full re-install thus spent my Saturday night / Sunday monring (I couldn't sleep) re-doing all my XML, as you said not that much fun but never mind.

    I have been advised, and will try this next upgrade, stop services, upgrade admin as normal etc. Ensure services are disabled and killed off, then reboot the Server BEFORE installing Eportal, the services being disabled will ensure it won't start, then upgrade and the chance of a failed upgrade are greatly reduced.

  11. #9

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,459
    Thank Post
    408
    Thanked 672 Times in 614 Posts
    Rep Power
    192
    Good to hear this MIS also suffers from upgrade problems. As a user of another popular MIS, which suffers upgrade problems too, it makes me feel reassured that I'm not missing out on a hassle free system.
    Last edited by Edu-IT; 2nd December 2009 at 12:36 AM.

  12. #10

    Join Date
    May 2007
    Location
    Kent
    Posts
    130
    Thank Post
    39
    Thanked 16 Times in 14 Posts
    Rep Power
    29
    We've had some serious problems with reports since the upgrade. We've reported it to Serco and they confirmed that at least one other school had the same problem.

    Basically any report with graphics on (photos, logos etc..) will not print properly. Random stuff will be missing from the report. Strangely, the reports will always print preview ok, but not actually print.

    It's caused us lots of problems as we rely heavily on reports and most include a logo.

    Anyone else got this problem so far?

  13. #11

    Join Date
    May 2008
    Location
    Kent
    Posts
    601
    Thank Post
    29
    Thanked 80 Times in 69 Posts
    Rep Power
    30
    Indeed this seems to be a common problem, having run the upgrade on a test machine and found the reports are messed up we've decided to wait until a fix is in place.

  14. #12

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,447
    Thank Post
    1,537
    Thanked 1,069 Times in 934 Posts
    Rep Power
    305
    Quote Originally Posted by mitchell1981 View Post
    We've had some serious problems with reports since the upgrade. We've reported it to Serco and they confirmed that at least one other school had the same problem.

    Basically any report with graphics on (photos, logos etc..) will not print properly. Random stuff will be missing from the report. Strangely, the reports will always print preview ok, but not actually print.

    It's caused us lots of problems as we rely heavily on reports and most include a logo.

    Anyone else got this problem so far?
    Oh FFS!!! Thats why my logos dropped off my proof of Y13 Reports and copy of Refernce statements today AARGHHGGHGHG!!!! Yes I've got that but thought it was me clicking the wrong button on the logos again!! Gah!!!! They fix the attendance calculation in the Reports (couldn't do maths in the last release without it locking up and crashing!!) oh well tomorrow mornings job moan about that.

    Anyone else on here want to get onto the Beta team at Serco to show them how to Beta test the software? For me if it looks wrong its a bug, and I would test by printing some reports, doing cover, exam mods / entries etc simple day to day tasks that are common, seems these are forgotten at times

  15. #13
    TYO
    TYO is offline

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    London
    Posts
    87
    Thank Post
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13
    The testing never seems complete with any serco release, but were always under pressue to install the latest version due to the school census and now the SWF. With end of term reports this month I plan to put this off for aslong as possible!

    This is one of the reasons our school is considering SIMS but im sure they have simliar problems.

  16. #14
    gaz350's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Rutland, east.leicestershire :P
    Posts
    579
    Thank Post
    47
    Thanked 49 Times in 41 Posts
    Rep Power
    29
    Thanks for the heads up on the reports!

  17. #15
    TYO
    TYO is offline

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    London
    Posts
    87
    Thank Post
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    13
    for those not on the serco firstline mailing list this is an email just been sent regarding the upgrade:

    Following the release of V09.2 a number of customers have reported problems with reports and cover with this latest Facility release. To minimise the impact on our users these have now been rectified and are being tested by our developers.
    We will be releasing an update for Facility on w/c 7th December to address the following problems:
    Reports containing images not printing correctly,
    System report individual attendance for a date range displaying incorrect figures where Y codes have been recorded.
    Cover events incorrectly showing as covered by absence where no class group/teaching group absence has been recorded.
    CTF attendance tags in the wrong order in the CTF file output.
    Confirmation will be sent to schools when testing has been completed and the release will then be made available on firstline for download.
    We would advise schools who have not upgraded to 09.2 and need to print reports to send home to parents not to install the current release and await the update next week.
    For schools remaining on 09.1 please be aware that you will still be able to prepare your students' data for the January 2010 Census without upgrading you will however need to upgrade to generate the census return and work through any errors.
    Please accept our apologies for the inconvenience this may cause.
    Serco Learning



SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Serco
    By tmcd35 in forum MIS Systems
    Replies: 48
    Last Post: 7th December 2009, 10:22 PM
  2. SERCO Learning platform
    By wickit in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 7
    Last Post: 13th November 2009, 01:46 PM
  3. serco facility
    By garrysaddington in forum MIS Systems
    Replies: 8
    Last Post: 8th June 2009, 11:22 AM
  4. Serco and RM CC3
    By tazz in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 2nd May 2008, 12:43 AM
  5. Anyone using SERCO ?
    By ChrisN-0123 in forum MIS Systems
    Replies: 25
    Last Post: 15th March 2008, 12:27 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •