+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
MIS Systems Thread, SIMS Autumn 09 Release - Experiences? in Technical; @simcfc73 Eh? I've deployed 3.5 without needing to reboot, wonder why I'm so special? Exams and Reports have stopped working ...
  1. #16

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,439
    Thank Post
    368
    Thanked 650 Times in 531 Posts
    Rep Power
    160
    @simcfc73
    Eh? I've deployed 3.5 without needing to reboot, wonder why I'm so special?
    Exams and Reports have stopped working also? Have you dropped the end-users permissions? Can anyone run reports? Is DMS running? What's the error message with exams?

    @Oops_my_bad
    Quote Originally Posted by Jon Wood
    An update to SLG2 will be made available to ensure compatibility with the SIMS Autumn Release.
    Customers on SLG2 should wait to apply the SIMS 2009 Autumn Main Release until the SLG2 Autumn Release is available.
    Well reading Jon Wood's post on SupportNet announcing the release, I'm guessing you've jumped the gun. Unless I've missed the SLG2 Autumn Release.

  2. #17
    Oops_my_bad's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Man chest hair
    Posts
    1,738
    Thank Post
    438
    Thanked 53 Times in 50 Posts
    Rep Power
    30
    Cheers Matt, I've installed the autumn release of SLG2 so am now in a position to upgrade to the SIMS autumn release too, i don't want to do this until we're certain of how to get SLG to look at the new SIMS database following migration If you know what I mean

  3. #18

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North
    Posts
    1,842
    Thank Post
    25
    Thanked 91 Times in 71 Posts
    Rep Power
    51
    Quote Originally Posted by matt40k View Post
    @simcfc73
    Eh? I've deployed 3.5 without needing to reboot, wonder why I'm so special?
    Exams and Reports have stopped working also? Have you dropped the end-users permissions? Can anyone run reports? Is DMS running? What's the error message with exams?

    @Oops_my_bad


    Well reading Jon Wood's post on SupportNet announcing the release, I'm guessing you've jumped the gun. Unless I've missed the SLG2 Autumn Release.
    I deployed the agent on another test machine last night and was monitoring it via RDP and that machine did a reboot also after a few minutes.. can't see me deploying it without visiting the computers if they are going to reboot.

    The Exams and reports stopped working because a user removed a prospective student from admissions.. I checked the event log on the server and their was hundreds of these errors every 30 seconds or so, the weird thing is that they stopped all of a sudden without anyone doing anything after about 5 hours.

    Event Type: Error
    Event Source: MSSQL$SIMS2005
    Event Category: (2)
    Event ID: 18059
    Date: 11/11/2009
    Time: 14:25:46
    User: *************\JAR
    Computer: FULSQL
    Description:
    The connection has been dropped because the principal that opened it subsequently assumed a new security context, and then tried to reset the connection under its impersonated security context. This scenario is not supported. See "Impersonation Overview" in Books Online.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 8b 46 00 00 14 00 00 00 ?F......
    0008: 10 00 00 00 46 00 55 00 ....F.U.
    0010: 4c 00 53 00 51 00 4c 00 L.S.Q.L.
    0018: 5c 00 53 00 49 00 4d 00 \.S.I.M.
    0020: 53 00 32 00 30 00 30 00 S.2.0.0.
    0028: 35 00 00 00 00 00 00 00 5.......

  4. #19

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Hampshire
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I had the same problem with the machines rebooting with SOLUS 3, when I tried out the Beta version, including the server. In my case it was Adobe 9 being automatically installed that caused the reboot!

  5. #20

    GREED's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Portsmouth
    Posts
    3,089
    Thank Post
    378
    Thanked 387 Times in 313 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    179
    I can't even download the infrastructure upgrade from SOLUS without it dying on me.

    I'll be doing Autumn next week I think, leaving SQL2008 update until Easter.

  6. #21

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    9
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Thumbs down Drive Mappings and Solus 3

    I'm getting problems with drive mappings and Solus 3.

    Initially I set up Solus 3 's configuration drive mappings like this:

    Sims Drive: G
    Sims UNC Path: \\simsserver\apps$

    Sims Setups Drive: G
    Sims Setups UNC Path: \\simsserver\apps$\sims\setups

    Our G: drive is mapped with a GPO driven login script:
    Code:
    Set gObj = Wscript.CreateObject("WScript.Network")
    gObj.MapNetworkDrive "g:", "\\simsserver\apps$"
    When the Solus 3 service is running on the local machine, and the user logs out, the G drive is left in a "half open" state. When the user logs back in, they get a wsh script error saying the G drive cannot be mapped, because the drive letter is in use.

    When I go into My Computer, the G drive is there, but is listed as:
    "Disconnected Network Drive G:"

    I returned to the Solus 3 Phase 1 manual. It appears that you are supposed to have two different drive mappings, one for Setups and one for Sims. I have now set up both as separate drive mappings and updated the configuration in the SIMS Remote Agent Installer. I now have Z: for Setups and G: for Sims.

    I removed the agent from the PC, then reinstalled it. Now i get the failed drive mappings for both, with both drive letters blocked by drives with "Disconnected Network Drive"

  7. #22

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,682
    Thank Post
    692
    Thanked 1,408 Times in 1,166 Posts
    Rep Power
    354
    Just wondering: Doesn't that '$' indicate it's a hidden share? Can you use hidden shares?
    I haven't read the manual yet or updated, but when i was testing the Beta, i just used a regular share and it worked ok.

  8. #23
    mounters's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northumberland
    Posts
    199
    Thank Post
    22
    Thanked 70 Times in 59 Posts
    Rep Power
    29
    Quote Originally Posted by ianohr View Post
    When the Solus 3 service is running on the local machine, and the user logs out, the G drive is left in a "half open" state. When the user logs back in, they get a wsh script error saying the G drive cannot be mapped, because the drive letter is in use.

    When I go into My Computer, the G drive is there, but is listed as:
    "Disconnected Network Drive G:"
    Could you not change the logon script to force a disconnect before trying to remap the drive?

  9. #24

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    West Midlands
    Posts
    73
    Thank Post
    8
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    15

    Digital Signature Check Fails

    Hi,

    After successfully deploying the agent to workstations SIMS still does not install. When checking the log file on the client machine (see below) we get an error on the digital signature check. This is the third version of the SIMSInfrastructureSetup.EXE we have tried. Does anyone have any ideas?

    2009-11-30 16:10:26.1805|Error|CheckSetupSignature(): Digital signature failure for SIMSInfrastructureSetup
    2009-11-30 16:10:26.1805|Warn|runSetups(): Installer failed digital signature check: SIMSInfrastructureSetup.EXE
    2009-11-30 16:10:26.1805|Info|Check(): Update check complete

  10. #25

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    9
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Solus 3 and drive mappings cont.

    Quote Originally Posted by mounters View Post
    Could you not change the logon script to force a disconnect before trying to remap the drive?
    I have tried manually, after logging in, to do
    Code:
    net use g: /delete
    and to try and right click to disconnect. Neither works. I get:
    "The network connection could not be found" in an error box.


    In reply to the question about apps$, we have not had any problems with using a hidden share. All it does is not advertise it's existance. If it is specified by name, then it works fine.

  11. #26

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,198
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    Predefined_Reports_v7124.RptDef
    I can't find these to import following the upgrade?

  12. #27

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,439
    Thank Post
    368
    Thanked 650 Times in 531 Posts
    Rep Power
    160
    C:\program files\sims\sims .net

  13. Thanks to matt40k from:

    Edu-IT (5th December 2009)

  14. #28

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,198
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    That would be why I can't find them then. User I was logging in as can't access C: drive.

  15. #29
    zag
    zag is offline
    zag's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,858
    Thank Post
    931
    Thanked 429 Times in 362 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    89
    I'm trying to upgrade using solus2 as normal but getting a 404 error when its trying to download.

    Anyone have any ideas to whats going on?

    Have capita pulled the update?

    Code:
    The file NovaSatelliteSetup.exe was not downloaded correctly.
    
    The web server gave the following error 
    The remote server returned an error: (404) Not Found.
    Last edited by zag; 18th December 2009 at 01:05 PM.

  16. #30

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,439
    Thank Post
    368
    Thanked 650 Times in 531 Posts
    Rep Power
    160
    Don't think so, can you post your solus.log?

    What's your sims setups directory - sims.ini
    Last edited by matt40k; 18th December 2009 at 01:12 PM.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. [SIMS] SIMS Tidy Backups - SQL 2008 - Autumn release
    By matt40k in forum MIS Systems
    Replies: 49
    Last Post: 11th February 2011, 01:12 PM
  2. SIMS - November Release?
    By cheesypete in forum East Midlands Broadband Consortium (EMBC)
    Replies: 1
    Last Post: 18th November 2008, 10:59 AM
  3. [SIMS] Sims May Release
    By Simcfc73 in forum MIS Systems
    Replies: 58
    Last Post: 20th May 2008, 12:55 PM
  4. SIMS May Release and the May Census
    By moggy in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 14th May 2008, 09:34 AM
  5. So... I just tried the SIMS October 06 release
    By pete in forum MIS Systems
    Replies: 14
    Last Post: 20th October 2006, 01:58 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •