+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
MIS Systems Thread, Cannot message 2 people in Technical; Bit of an odd problem, We have 2 members of staff that cannot have a message sent to them via ...
  1. #1
    button_ripple's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Luton
    Posts
    346
    Thank Post
    93
    Thanked 20 Times in 18 Posts
    Rep Power
    17

    Cannot message 2 people

    Bit of an odd problem,

    We have 2 members of staff that cannot have a message sent to them via the "General Message" link, they are both non-teaching and are members of lots of permission groups. We have another user who is in exactly the same groups, but can have messages sent to them.

    What is causing this problem? I have had a look through the permissions, but cannot spot anything.

    Anyone got any ideas?

  2. #2

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somerset
    Posts
    61
    Thank Post
    5
    Thanked 15 Times in 12 Posts
    Rep Power
    16
    Were they added in System Manager as Known Users (picking up Personnel data) or as new users of the system. We have had this sort of issue in the past where users have been added as new users not known to the system.

    The quickest way to tell is in System Manager by opening the entry for that user. If there is an address showing, then the user has been added correctly. If there is no address, but that person has an address in personnel they have been added incorrectly.

  3. #3
    button_ripple's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Luton
    Posts
    346
    Thank Post
    93
    Thanked 20 Times in 18 Posts
    Rep Power
    17
    Quote Originally Posted by splattthecat View Post
    Were they added in System Manager as Known Users (picking up Personnel data) or as new users of the system. We have had this sort of issue in the past where users have been added as new users not known to the system.

    The quickest way to tell is in System Manager by opening the entry for that user. If there is an address showing, then the user has been added correctly. If there is no address, but that person has an address in personnel they have been added incorrectly.
    They haven't got addresses, so how do I sort this problem? If I just delete them and remake the user will everything work as normal (no permission problems)??

  4. #4

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Somerset
    Posts
    61
    Thank Post
    5
    Thanked 15 Times in 12 Posts
    Rep Power
    16
    The process we use is:

    • Make a note of the login names for the two users, and the permission groups assigned to them then delete them from system manager
    • Add Existing People as users of the System, and re add the users
    • Assign them to the relevant permission groups
    • Change the Login names back to what they were if necessary
    • Make a note of the system generated passwords and let the users know their passwords have been reset

  5. #5

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Essex
    Posts
    66
    Thank Post
    7
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    12
    What he said ^^

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [Video] Stupido People
    By tech_guy in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 2
    Last Post: 14th May 2008, 10:29 AM
  2. Bitter people.
    By Dos_Box in forum General Chat
    Replies: 10
    Last Post: 13th July 2005, 11:07 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •