+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
MIS Systems Thread, SIMS fault in Technical; Hello all, We keep getting the following error on a few of our laptops when using SIMS.net over our wireless ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lowestoft
    Posts
    49
    Thank Post
    8
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    20

    SIMS fault

    Hello all,

    We keep getting the following error on a few of our laptops when using SIMS.net over our wireless network, does anyone have any ideas?

    The wireless connection doesn't drop and is excellent throughout the SIMS.net failure.

    Could it be a SQL Server 2005 problem and if so any ideas? Not being great on the technical side of things your help is much appreciated!

    Toby
    Attached Images Attached Images

  2. #2

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    uk
    Posts
    494
    Thank Post
    19
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    17
    Almost certainly sql/wireless (packet loss) related do you get the same errors if you hard wire and run sims?

  3. #3

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lowestoft
    Posts
    49
    Thank Post
    8
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    20
    Nope, we don't get this issue on any of our wired PCs with SIMS.net.

    However, the wireless connection is excellent and the AP is in the actual room that this laptop is having issues in.

  4. #4

    Jawloms's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    817
    Thank Post
    175
    Thanked 104 Times in 72 Posts
    Rep Power
    185
    Good morning Toby,

    Remember me from the SIMS desk? How's things with you up there?

    I found this on the Capita site - I hope it means something to you!

    --------------------------------------------------------------

    Notes "Server or Database not exist ErrMsg: An error has occurred while establishing a connection to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server)."
    --------------------------------------------------------------------------------

    Advice Please ensure that you are entering the correct SQL server details.
    Please also ensure that TCP/IP and Named Pipes are enabled.
    To Enable TCP/IP and Named Pipes, please do the following:


    Before doing the following, please ensure that all users are out of SIMS .net
    To resolve the problem, please do the following on the Server:
    Click Start
    All Programs
    Microsoft SQL Server 2005
    Configuration Tools
    SQL Server Surface Area Configuration


    Click Surface Area Configuration for Services and Connections


    From the instance list, please click Remote Connections under the Database Engine for the correct instance
    Click Local and remote connections
    Click Using both TCP/IP and named pipes
    Click Apply


    Click ok to the message


    Click the Service
    Click Stop
    Click Start

    -----------------------------------------------------------------------

    Regards,

    Stuart Hawkins (previously of your SIMS desk)

  5. #5

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,408
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    So there are more people in Suffolk on here!! Your not all ashamed are you?

  6. #6

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Kendal, Cumbria
    Posts
    604
    Thank Post
    57
    Thanked 67 Times in 44 Posts
    Rep Power
    40
    Quote Originally Posted by matt40k View Post
    So there are more people in Suffolk on here!! Your not all ashamed are you?
    .......... no, just related!!!

  7. #7

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,408
    Thank Post
    368
    Thanked 639 Times in 521 Posts
    Rep Power
    158
    Well I was starting to thing Suffolk was still in the stone age with there Yahoo Group!!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. RM AL51 Fault
    By tobyhacker in forum Hardware
    Replies: 10
    Last Post: 1st September 2012, 12:22 AM
  2. SIMS: Fault Code 1079-5888-0800
    By Gatt in forum MIS Systems
    Replies: 25
    Last Post: 10th May 2010, 10:22 AM
  3. SIMS Fault Code
    By WithoutMotive in forum MIS Systems
    Replies: 6
    Last Post: 30th September 2008, 07:38 AM
  4. ePortal problem... my fault or their fault?
    By TekkyMatt in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 27th June 2007, 08:18 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •