+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
MIS Systems Thread, FMS .net User Problem in Technical; Hi My very first post, so I look forward to talking to you guys or gals. We have a school ...
  1. #1

    Join Date
    May 2008
    Location
    Newbury
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0

    FMS .net User Problem

    Hi
    My very first post, so I look forward to talking to you guys or gals.

    We have a school who have been using FMS.net, on Monday there PC crashed with BSOD (hardware issue we believe). We now have a brand new PC for them and everything has been reinstalled, SIMS.net is working fine but FMS is not, we cannont login using the original users.
    Now we think that maybe this is because the data was not dettached properly obviously because it just died.
    So, has anyone got any experience of this we just want to get the origianl users logging in again.

    By the way I look after the techie side of things in our LEA and I don't have a clue when it comes to SIMS & FMS, I am posting here in hope.

    Cheers Peeps.

    Martin

  2. #2

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    London
    Posts
    1,404
    Thank Post
    38
    Thanked 387 Times in 262 Posts
    Rep Power
    85
    Sorry I can't help you but if you post the same question on SupportNet you are quite likely to get a response.

  3. #3


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,706
    Thank Post
    354
    Thanked 807 Times in 722 Posts
    Rep Power
    348
    Hi Martin,

    Don't suppose you installed the May Release at the same time did you? - If so, the only account that'll log in is sysman until the others are are re-enabled.

  4. #4
    metalmonkey
    Guest
    Hi Martin

    This very much depends on whether the PC that crashed 'hosted' SIMS/FMS on it prior to the crash, or whether the databases are held on a server.

    In addition, It also depends whether your FMS DB is now hosted on SQL 2005, or the original SQLAnywhere.

    If the DB's are hosted on a server, corruption is very rare even if the PC is saving data at the time of the crash, as the SQL server sees this as a non-complete sql query and logs it then ignores it.

    I suspect that the problem is not necessarily the DB, but the connection to it.

    If you can tell us the exact setup, we'd be able to help a bit further.

  5. #5
    Heebeejeebee's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Intergalactic Cruise
    Posts
    1,067
    Thank Post
    69
    Thanked 81 Times in 64 Posts
    Rep Power
    36
    Quote Originally Posted by kmount View Post
    Hi Martin,

    Don't suppose you installed the May Release at the same time did you?
    Not wishing to be rude and hijack the thread too much but....

    ... the May update has broken FMS (SQL 2005) on our workstations. I did the upgrade this morning and now workstations error when trying to do anything. they can log in but as soon as you try to do anything they bork out.

    Database held on the server, FMS works on the server but not on the workstations. Everything else OK.

    Can't find a solution on Supportnet and wanted it working before the inevitable outcry on Monday morning.

    HBJB
    Attached Images Attached Images

  6. #6


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,706
    Thank Post
    354
    Thanked 807 Times in 722 Posts
    Rep Power
    348
    We got that error once on every machine we migrated to FMS SQL on but it 'went' away after a reboot!

    Something tells me its going to come back and eat me!

  7. #7

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    London
    Posts
    1,404
    Thank Post
    38
    Thanked 387 Times in 262 Posts
    Rep Power
    85
    I've had no other reports of problems with FMS associated with the May release and we met late on Friday to review all issues. I'd be grateful if you get a support call logged so that we can investigate.

  8. #8
    Heebeejeebee's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Intergalactic Cruise
    Posts
    1,067
    Thank Post
    69
    Thanked 81 Times in 64 Posts
    Rep Power
    36
    Fixed my problem.

    Re-installed SQL Native Client and all is well now. Don't know why it fell over in the first place though. I didn't even think about that whilst I was looking for solutions the other day but a fresh look at it this morning got me thinking that it may be a side issue and not a problem directly related to the SIMS update.

    HBJB
    Last edited by Heebeejeebee; 19th May 2008 at 08:56 AM.

  9. #9

    Join Date
    May 2008
    Location
    Newbury
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for all the replies, but one of our SIMS support team has solved it (well put a workaround in place)

    Logged into FMS, renamed the dodgy/broken accounts, then created new users with the original name.

    Everything seems to be working OK, fingers crossed.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. User Profiles theme problem.
    By jamin100 in forum Windows
    Replies: 26
    Last Post: 29th August 2008, 11:19 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 16th January 2008, 01:46 PM
  3. What am I meant to do?! (Windows 98 user problem)
    By SteveB_NI in forum General Chat
    Replies: 10
    Last Post: 2nd May 2007, 09:14 AM
  4. Windows Server 2000 - Impersonate User Problem
    By Swifty in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 6
    Last Post: 6th March 2007, 11:39 AM
  5. User moving problem - RM CC3
    By Tuxguy in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 17th August 2006, 02:00 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •