+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
MIS Systems Thread, client not loading in Technical; anyone else having issues today with sims just not loading? run the normal shortcut and it does absolutely nothing but ...
  1. #1


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,936
    Thank Post
    232
    Thanked 906 Times in 779 Posts
    Rep Power
    304

    client not loading

    anyone else having issues today with sims just not loading?

    run the normal shortcut and it does absolutely nothing but pulsar.exe on its own works fine. Wondering if its related to windows updates seems to of happened to several pcs at roughly the same time, Currently rolling back one pc to see if that fixes it

  2. #2

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    4,017
    Thank Post
    1,252
    Thanked 1,099 Times in 781 Posts
    Rep Power
    337
    I created my own shortcut to Pulsar.exe which always runs perfectly and quicker and this is what I use in the teaching staff program sets.

    I used to use the shortcuts created by the installation but it was always the wrong shortcut for the version or something else so decided once and for all to just create the above, has been working ever since and I never have to touch it again.


  3. #3

    3s-gtech's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wales
    Posts
    3,020
    Thank Post
    157
    Thanked 630 Times in 563 Posts
    Rep Power
    165
    The default shortcuts still call SIMSLoad I believe, which is pointless if you're running SOLUS3. Ditch them and it loads more quickly!

  4. #4


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,936
    Thank Post
    232
    Thanked 906 Times in 779 Posts
    Rep Power
    304
    Quote Originally Posted by 3s-gtech View Post
    The default shortcuts still call SIMSLoad I believe, which is pointless if you're running SOLUS3. Ditch them and it loads more quickly!
    as far as im aware im not running solus 3 (sorry sims server end is managed by someone else and have no clue how to even check) for the momsnt i have my test pc working again rolled it back to pre windows update and declined all updates that it still wanted in wsus bit of a bodge but it works

  5. #5

    3s-gtech's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wales
    Posts
    3,020
    Thank Post
    157
    Thanked 630 Times in 563 Posts
    Rep Power
    165
    If you have SOLUS3, you'll usually have the SOLUS agent icon in your system tray (black and brown box with a blue circle on it).

  6. #6


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,936
    Thank Post
    232
    Thanked 906 Times in 779 Posts
    Rep Power
    304
    Quote Originally Posted by 3s-gtech View Post
    If you have SOLUS3, you'll usually have the SOLUS agent icon in your system tray (black and brown box with a blue circle on it).
    then no no solus3

  7. #7

    vikpaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    5,890
    Thank Post
    751
    Thanked 1,467 Times in 1,219 Posts
    Rep Power
    364
    SIMSLoad on it's own does nothing if it finds that no update is needed. Check that the link being clicked also has pulsar being passed as a parameter after it. It will then run pulsar after it completes.
    You can run pulsar direct if on SOLUS 3, or happy to manage your own updates

    edit: I only say this because it's possible for a user to find and click the wrong links. It was common on Win 7 to search for SIMS and use the one without ".net" after it which is just pulsar and it fails. Or when a user had saved a shortcut to the start/task bar and it wasn't complete for some reason.

    Be interested to know if the rollback worked.
    Last edited by vikpaw; 16th June 2014 at 08:32 AM.

  8. #8


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,936
    Thank Post
    232
    Thanked 906 Times in 779 Posts
    Rep Power
    304
    Quote Originally Posted by vikpaw View Post
    SIMSLoad on it's own does nothing if it finds that no update is needed. Check that the link being clicked also has pulsar being passed as a parameter after it. It will then run pulsar after it completes.
    You can run pulsar direct if on SOLUS 3, or happy to manage your own updates

    edit: I only say this because it's possible for a user to find and click the wrong links. It was common on Win 7 to search for SIMS and use the one without ".net" after it which is just pulsar and it fails. Or when a user had saved a shortcut to the start/task bar and it wasn't complete for some reason.

    Be interested to know if the rollback worked.
    it did the shortcut was the full simsload pulsar normal one it just did nothing until i rolled back the pcs (then blocked the updates it then tried to say it needed in wsus)



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. WSUS Console. Clients not appearing
    By Dos_Box in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 10
    Last Post: 21st November 2008, 04:58 AM
  2. Adobe Reader 8.1.1 will not load?
    By adamf in forum Windows
    Replies: 13
    Last Post: 5th September 2008, 11:45 AM
  3. Clients Not Seeing RIS
    By thegrassisgreener in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 22nd November 2007, 04:16 PM
  4. DNS on one client not working even server IPs set correctly
    By NetworkGeezer in forum Wireless Networks
    Replies: 6
    Last Post: 13th February 2007, 03:13 PM
  5. roaming profile not loading
    By mushoku in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 5th February 2007, 11:55 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •