+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
MIS Systems Thread, Problem with the latest updates from SERCO. in Technical; Yep, I'm still at work, just attempting to install the latest CMIS and E-Portal updates from serco. Started with the ...
  1. #1

    maniac's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kent
    Posts
    3,037
    Thank Post
    209
    Thanked 425 Times in 306 Posts
    Rep Power
    144

    Problem with the latest updates from SERCO.

    Yep, I'm still at work, just attempting to install the latest CMIS and E-Portal updates from serco.

    Started with the CMIS one as per insructions, appeared to install OK, and installed all our optional componants, as per usual for a update.

    Run CMIS for the first time, it detects the update, and does its database validation routine, as per usual. Completes this OK with no errors (Amazing, it never does this!)

    Then it does the loading and syncronising reports bit right at the end, and crashes right at the last minute on syncronising reports. Program becomes un-responsive. You can leave it as long as you like, and nothing happens. Only way to get out of it is to force CMIS to close from Task Manager, then when you run it again, it does the same thing because it never completes!!

    Anyone else had this problem?? I've rolled back to the previous version for now so we have functionality for tomorrow, and will be onto SERCO support first thing tomorrow!

    Bloody Serco!!

    Mike.

  2. #2
    InTheDark's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    NW Kent
    Posts
    16
    Thank Post
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    14

    Re: Problem with the latest updates from SERCO.

    Haven't upgraded(!) our live system yet, but we upgraded our two test systems yesterday without any problems.

    We're leaving the upgrade to our live system till after the new year.

    Good luck with trying to get through to Serco's support.

    Graham

  3. #3

    maniac's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kent
    Posts
    3,037
    Thank Post
    209
    Thanked 425 Times in 306 Posts
    Rep Power
    144

    Re: Problem with the latest updates from SERCO.

    We normally run the update on our standalone cmis installation first, but as the previous 3 updates have been fine and we were pressed for time, we thought we'd go straight onto the live database on this ocassion, which shouldn't normally be a problem as suposidly these things are tested before release!

    I'm going to try it on our standalone version tomorrow morning, see if I get the same results. So irritating that just when I was gaining some confidence in Serco, we start getting problems again!

    Mike.

  4. #4
    Diello's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Kent, England
    Posts
    1,063
    Thank Post
    112
    Thanked 228 Times in 128 Posts
    Rep Power
    74

    Re: Problem with the latest updates from SERCO.

    Ran fine here, though reports did take an age. Flaming ePortal was a nightmare though, it never seems to 'truly' upgrade ours, leaving bits that we have to do ourselves, like remove the BAK folder in Webapps, or the ePortal service tries to use that!

  5. #5
    mark80's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    212
    Thank Post
    23
    Thanked 11 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16

    Re: Problem with the latest updates from SERCO.

    Ours will be ran later today so if you see a mushroom cloud over Derbyshire it means the servers gone nuclear lol

  6. #6
    daveyboy's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Bath / Bristol
    Posts
    278
    Thank Post
    37
    Thanked 19 Times in 17 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Problem with the latest updates from SERCO.

    We have just done ours this morning - went okay but the reports bit did take an age. Looking in task manager it said 'Not Responding' but we left it , and left it, had a cup of tea, left it, left it, another cup of tea........
    Then Bingo.

    Patience Grasshopper...........

  7. #7
    stitch's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Wales
    Posts
    88
    Thank Post
    29
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    18

    Re: Problem with the latest updates from SERCO.

    I am leaving ours to the New Year.

  8. #8

    maniac's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kent
    Posts
    3,037
    Thank Post
    209
    Thanked 425 Times in 306 Posts
    Rep Power
    144

    Re: Problem with the latest updates from SERCO.

    It went through OK in the end yesterday we tried it again. This time we just left it a lot longer than we had been. Dispite the program going un-responsive it did eventually complete, but took 20 minutes to do so. I have fed back to Serco about this problem.

    The rest of the update completed without any problems.

    Mike.

  9. #9
    mark80's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Derbyshire
    Posts
    212
    Thank Post
    23
    Thanked 11 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16

    Re: Problem with the latest updates from SERCO.

    We got ours done eventually today

    BUT what a pig we had installing ePortal!!! Main reason was we were able to login to ePortal but the database was not bringing through student data, any student name you searched for was not there

    Got on phone to SERCO at 4:30 yesterday and not resolved by 5pm to which we got the "Sorry im off now" from their support and left us neck in the s**t

    All sorted now but SERCO said they remoted in and did nothing, and it worked , i might "do nothing" in future to see if my work gets done

    Mark

  10. #10

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Hereford
    Posts
    213
    Thank Post
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    16

    locked table

    We did the upgrade a few days ago. Ours failed as well during the sync of reports. We got the error about a table being locked.
    After speaking with serco they pointed to a location is sql where you can unlock the table. When you click retry it was ok.

    We also had a problem after the upgrade had finnished. Eportal wouldn't allow the admin to login. Serco did fix it quite quickly.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [ACS] Serco's Facility
    By ANiceEnglishman in forum MIS Systems
    Replies: 49
    Last Post: 3rd April 2011, 01:42 PM
  2. Anyone using SERCO ?
    By ChrisN-0123 in forum MIS Systems
    Replies: 25
    Last Post: 14th March 2008, 11:27 PM
  3. SIMS.Net vs Serco Facility
    By JoHimself in forum MIS Systems
    Replies: 17
    Last Post: 18th October 2007, 09:44 AM
  4. Serco CMIS Facility
    By bursar in forum MIS Systems
    Replies: 11
    Last Post: 22nd May 2007, 04:36 PM
  5. Serco School Self Assesment
    By budgester in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 26th February 2007, 10:45 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •