+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
MIS Systems Thread, SOLUS3 installation in Technical; Hi all, My data manager has requested that we have SOLUS3 installed this half term so I dedicated today to ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    78
    Thank Post
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    SOLUS3 installation

    Hi all,

    My data manager has requested that we have SOLUS3 installed this half term so I dedicated today to do so.

    Unfortunately I've failed at the first hurdle as it wants to install SQL Compact Edition (both x86 and x64) as a prerequisite, but is failing. If I try to install these manually I get errors and a failed install (installation was interrupted).

    I've spoken to my support agents and they've suggested a different version of SQL Compact, but I'm having the same problems.

    Has anyone else had problems installing this on Windows Server 2012?? (I know there have been problems with SOLUS3 itself, but surely I can't be the only person who hasn't even been able to install the thing?)

    Any help or advice would be a great help!

    Cheers
    Nick

  2. #2
    Ghostgame's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Ipswich
    Posts
    263
    Thank Post
    30
    Thanked 38 Times in 33 Posts
    Rep Power
    14
    What version of SQL are you using and is the SOLUS3 installer for 3.6.94?

  3. #3

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    78
    Thank Post
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    It's SQL 2012 and is indeed 3.6.94

  4. #4
    Ghostgame's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Ipswich
    Posts
    263
    Thank Post
    30
    Thanked 38 Times in 33 Posts
    Rep Power
    14
    Can't see anything from that would stop SQL Compact Edition being installed and SQL2012 is supported.

    Only thing I can think of is to right click the .exe and run as admin.
    Other than that this might be an issue for Capita, unless anyone else can think of something.

  5. #5

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    78
    Thank Post
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    No, it's strange. I've done everything I can think of, and the support guys even seem stumped. The next thing to try is t reboot the server before passing it over to Capita. Joy!

  6. #6

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,152
    Thank Post
    354
    Thanked 585 Times in 479 Posts
    Rep Power
    143
    If a reboot doesn't work and check the log file.

  7. #7

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    152
    Thank Post
    0
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Rep Power
    10
    A must watch for Solus 3 fans.


  8. #8

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    78
    Thank Post
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Ok. I have Solus 3 installed and agents deploying (yay) but SIMS isn't being installed or updated (noooooo).

    What am I doing wrong?

  9. #9
    Cache's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cumbria
    Posts
    1,121
    Thank Post
    414
    Thanked 150 Times in 148 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    60
    Have you deployed atleast one SIMS update using Solus3 (and it needs to be one which hasn't been withdrawn). Even if you have already installed it using Solus2, SIMS won't be automatically sent out until a deployment has taken place.

  10. #10

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    78
    Thank Post
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Ah, well that would definitely make sense as to why it's not deploying to clients.

    Does that mean I can't fully test SOLUS 3 until spring release? There's no way of forcing it?

  11. #11

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,152
    Thank Post
    354
    Thanked 585 Times in 479 Posts
    Rep Power
    143
    No, just deploy the release you're on.

  12. #12

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    78
    Thank Post
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    How do I do that? (Sorry for being dumb)

  13. #13
    Ghostgame's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Ipswich
    Posts
    263
    Thank Post
    30
    Thanked 38 Times in 33 Posts
    Rep Power
    14
    If you have not done it already, go to Manage Updates.
    Select the relevant update and then click Deploy selected update.

    If you have already deployed an update via SOLUS3, you can redeploy it again by going into Deployment History.
    Select the relervant update in Deployment History.
    Hit Deploy now.

    If you want to redeploy to specific workstations, go to the 3rd panel down in Targets in the Deployment, there should be a horseshoe (I have no idea what else to call it) arrow.
    Click that arrow.
    Select the agents you want to deploy to.
    Save.
    Click Deploy now.

  14. #14

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    78
    Thank Post
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Ah, now that's where my problem lies. I haven't deployed anything using SOLUS 3 yet, as I only installed it yesterday. If I go to manage updates there's nothing in there to deploy. I must have done something wrong somewhere…

  15. #15
    Ghostgame's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Ipswich
    Posts
    263
    Thank Post
    30
    Thanked 38 Times in 33 Posts
    Rep Power
    14
    Check the other thread

    I have provided a possible answer for that problem as well

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [SIMS] Solus3 Installation Problems
    By mve83 in forum MIS Systems
    Replies: 0
    Last Post: 15th May 2013, 02:55 PM
  2. [SIMS] Installing SIMS from Solus3 on non-domain member PCs
    By mtillbrook in forum MIS Systems
    Replies: 7
    Last Post: 7th May 2013, 10:12 AM
  3. [SIMS] [SOLUS3] Agent installed, device online, no agent version!
    By Rawns in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 10th January 2013, 04:55 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 9th November 2012, 09:29 AM
  5. [SIMS] Installing NOVA T6 Satellite when running on SOLUS3
    By Meldrew in forum MIS Systems
    Replies: 5
    Last Post: 26th April 2012, 09:13 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •