+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
MIS Systems Thread, Solus 3 deployment in Technical; I am in the process of planning our new domain, and the creation of the images we plan to deploy. ...
  1. #1
    clareq's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Doncaster
    Posts
    593
    Thank Post
    46
    Thanked 166 Times in 104 Posts
    Rep Power
    79

    Solus 3 deployment

    I am in the process of planning our new domain, and the creation of the images we plan to deploy. Would it be good practice to include the Solus 3 agent in our deployment image? We can then browse for agent computers, and add them to the SIMS workstation target group. Of course, if a machine is rebuilt with the same name we still need to find it in Solus 3, remove it and then re-add it, unless I'm missing something.

  2. #2
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 487 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Another one for @matt40k I would believe. Never looked at putting the Agent in an image so not sure how (if you can!).

    Unless I'm missing something obvious, I'd say "Why bother?" as you'll still have to go into the SOLUS3 UI and add the device in to the appropriate channel(s) and then add domain admin credentials to get the relevant software installed. You may as well not bother as SOLUS3 will just install the agent for you if it's not already on the machine anyway.
    Last edited by Rawns; 23rd January 2014 at 03:28 PM.

  3. #3

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,135
    Thank Post
    352
    Thanked 577 Times in 474 Posts
    Rep Power
    142
    I'll send you a PM @clareq.

  4. #4

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Solihull
    Posts
    71
    Thank Post
    10
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    3
    Don't the agents have specific ID's? Surely if you were to put the Agent within an image, they would all have the same GUID's? Which wouldn't work. Am I being stupid or is that about right?

  5. #5

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,135
    Thank Post
    352
    Thanked 577 Times in 474 Posts
    Rep Power
    142
    Correct. There are ways round this depending how clever your feeling\patient you are.

  6. #6
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 487 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by matt40k View Post
    Correct. There are ways round this depending how clever your feeling\patient you are.
    So I guess it would be simplest to leave it up to SOLUS3 to deploy the agent then?

  7. #7

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,135
    Thank Post
    352
    Thanked 577 Times in 474 Posts
    Rep Power
    142
    Short answer, yes, until Capita get it so the S3 server to push out the GUID. Until then you have to query the S3 database to get the GUID then pass it to the installer. Possible, just alot harder and error prone. Assuming you keep the computer name the same.

    As for in a image - don't actually install it, just have a RunOnce key to run when it boots up the first time then get it to install or push out the agent via SCCM or whatever. If they do something cool like have a rearm option or something then you could install the agent in the image then rearm it (wipe the guid etc).

    Once they've got this sorted they can move on to more cool things like assigning packages to AD groups - so you would just build a machine put it in a AD security group then it gets SIMS installed.

  8. #8

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    22
    Thank Post
    0
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    Capita can provide a .js file that can install an agent - and generate a guid. In our case, I just use that in a MDT task sequence.

    We made that decision over a year ago - I found that using S3 server to deploy the agent caused more issues:
    a) Sometimes the S3 server would generate a dotnet internal error when trying to execute the WMI queries
    b) I *think* it might have been the case that it wouldn't install one of solus or dotnet onto a laptop if that laptop was running on batteries
    c) if you deploy an agent it used to use <pcname>.<domainname> - if you manually installed an agent, it could use just <pcname> - in the world of solus3 these were 2 different pc's

    Whilst I suspect that some of the above i've either mis-remembered or have been fixed/improved - I've found having MDT add the agent, and then sending an email out to the IT support team to go into solus3 and add the new target to be a fairly reliable approach to getting SIM's initially installed on a PC

  9. #9

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,135
    Thank Post
    352
    Thanked 577 Times in 474 Posts
    Rep Power
    142
    That's now include when you hit the export agent button (the js file). Have had a school where it fails because they had Dreamweaver installed. Problem with that is you get duplicate records - hopefully you don't reinstall regularly and your IT keeps on removing the old devices when they add the new ones - so it'll just be if you go into the backend you'll see the chaos it causes.

  10. #10
    clareq's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Doncaster
    Posts
    593
    Thank Post
    46
    Thanked 166 Times in 104 Posts
    Rep Power
    79
    Quote Originally Posted by minimoo View Post
    I've found having MDT add the agent, and then sending an email out to the IT support team to go into solus3 and add the new target to be a fairly reliable approach to getting SIM's initially installed on a PC
    I like this idea - mind if I pinch it?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] Solus deploy problems
    By Simcfc73 in forum MIS Systems
    Replies: 20
    Last Post: 22nd November 2011, 08:24 AM
  2. [SIMS] Solus 3 Deployment Errors
    By Simcfc73 in forum MIS Systems
    Replies: 8
    Last Post: 9th August 2011, 02:28 PM
  3. [SIMS] Deploy SIMS via Solus
    By robknowles in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 15th June 2011, 01:11 PM
  4. [SIMS] Solus 3 Deployment Types
    By Cache in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 31st May 2011, 05:53 PM
  5. [SIMS] SOLUS 3 Deployments
    By fiza in forum MIS Systems
    Replies: 11
    Last Post: 13th May 2011, 10:45 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •