+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
MIS Systems Thread, Sims and Remote App Publishing in Technical; Hi, just wondering if anyone has successfully got sims working on Microsoft Remote App Publishing ? I've published several apps ...
  1. #1

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    44
    Thank Post
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4

    Sims and Remote App Publishing

    Hi, just wondering if anyone has successfully got sims working on Microsoft Remote App Publishing ? I've published several apps that work really well but Sima just fails to launch. just wondered if anyone had had a similar issue. running Server 2012 on the remote side

  2. #2

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North
    Posts
    1,855
    Thank Post
    25
    Thanked 91 Times in 71 Posts
    Rep Power
    51
    I have it running on Server 2008.

    Its not hammered but it works fine inside and outside school. Think the only thing I had to change was the connect.ini to point to the UNC of the server and not use the redirect command.

    Oh and Solus 3 always messed mine up so I have to manually update each time which is fine if the ISO is available when Solus 3 deploys... if not then its a database error. I reboot each weekend to remove the profiles too as they clog the server up.

  3. #3

    tmcd35's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    5,878
    Thank Post
    879
    Thanked 960 Times in 791 Posts
    Blog Entries
    9
    Rep Power
    339
    As I embarrassingly learnt to my detrimant when doing a whole school training session - make sure SIMSLoad.exe is not being run! Change any shortcuts to load Pulsar.exe only.

  4. #4
    EJWill's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Dunstable
    Posts
    55
    Thank Post
    4
    Thanked 37 Times in 13 Posts
    Rep Power
    18
    We run RemoteApps on Server 2012 and published Pulsar.exe directly, rather than using SIMSLoad.exe as @tmcd35 suggests. Nothing else needed to be changed, SOLUS 3 updates it without issue as well.

  5. #5

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    44
    Thank Post
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by EJWill View Post
    We run RemoteApps on Server 2012 and published Pulsar.exe directly, rather than using SIMSLoad.exe as @tmcd35 suggests. Nothing else needed to be changed, SOLUS 3 updates it without issue as well.
    And wouldn't you beleive it, the pulsar.exe fixed it... Many thanks

  6. #6

    fiza's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London
    Posts
    2,233
    Thank Post
    447
    Thanked 321 Times in 272 Posts
    Rep Power
    154
    I am attempting to publish SIMS as a Remoteapp. I have a 2012 R2 setup.
    When I try to install SIMS workstation on my server it gets stuck on "Installing legacy compatibility files....". Windows Installer gives me "not responding".
    Have I missed something?



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. remote Apps and HAP Links in Chrome
    By mattianuk in forum Home Access Plus+
    Replies: 1
    Last Post: 3rd June 2014, 10:40 AM
  2. HAP v9 booking issue and remote apps
    By tj2419 in forum Home Access Plus+
    Replies: 3
    Last Post: 18th November 2013, 06:11 PM
  3. Sims.net as a Remote App
    By edie209 in forum Windows Server 2012
    Replies: 2
    Last Post: 8th May 2013, 02:01 PM
  4. Sims and FMS remote access questions.
    By edutech4schools in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 6
    Last Post: 4th October 2012, 03:21 PM
  5. Sims.net and Terminal services remote app
    By british_government in forum MIS Systems
    Replies: 7
    Last Post: 19th March 2012, 03:48 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •