+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
MIS Systems Thread, SOLUS 3 Agents Issue in Technical; Hi All, Have run SOLUS 3 with administrative rights, tried to install the agent on the SIMS server (The server ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Huddersfield
    Posts
    84
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0

    SOLUS 3 Agents Issue

    Hi All,

    Have run SOLUS 3 with administrative rights, tried to install the agent on the SIMS server (The server is also a SIMS Workstation) and it says Install Failed "Access denied to the remote machine". Have checked multiple times that the username and pass were correct. What do i do?

  2. #2

    Sylv3r's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Co. Durham
    Posts
    3,203
    Thank Post
    372
    Thanked 376 Times in 334 Posts
    Rep Power
    147
    Have you tried for argument sake to add the domain prior to the username:

    MYNETWORK\admin

    I know I do it every time I roll out the agents, but I can't remember whether it's just habit or it doesn't work without it.

    Is the firewall running on the server also?

  3. #3

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,731
    Thank Post
    1,272
    Thanked 1,644 Times in 1,100 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    505
    I have to use domain\username else I get that error

  4. #4

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Huddersfield
    Posts
    84
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Sylv3r View Post
    Have you tried for argument sake to add the domain prior to the username:

    MYNETWORK\admin

    I know I do it every time I roll out the agents, but I can't remember whether it's just habit or it doesn't work without it.

    Is the firewall running on the server also?
    Our SIMS server isn't connected to a domain. I used the Server's name instead and... it's not working. God, I'm gonna go home in a minute.

  5. #5

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Huddersfield
    Posts
    84
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    Wait, wait. Does the SOLUS 3 server have an agent aswell?

  6. #6
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 489 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by RogerCorrigan View Post
    Our SIMS server isn't connected to a domain. I used the Server's name instead and... it's not working. God, I'm gonna go home in a minute.
    You have to install the agent manually on any devices not on a domain. Once online in SOLUS3, add it to a channel and when prompted for credentials, use a full local admin account on the target machine in the format of COMPUTERNAME\username.

    Quote Originally Posted by RogerCorrigan View Post
    Wait, wait. Does the SOLUS 3 server have an agent aswell?
    Yes it does. It needs to be able to self upgrade so has an agent on it.
    Last edited by Rawns; 10th October 2013 at 09:14 PM.

  7. #7

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Huddersfield
    Posts
    84
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Rawns View Post
    You have to install the agent manually on any devices not on a domain. Once online in SOLUS3, add it to a channel and when prompted for credentials, use a full local admin account on the target machine in the format of COMPUTERNAME\username.



    Yes it does. It needs to be able to self upgrade so has an agent on it.
    Is there an installer I can open manually somewhere?

  8. #8
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 489 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    SOLUS3 UI | System Settings. Click the 'Export Agent Installer' button. On the workstation, run the batch file that has been crated.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] [SOLUS3] - Strange Agent issue
    By Rawns in forum MIS Systems
    Replies: 6
    Last Post: 8th May 2013, 07:20 PM
  2. [SIMS] Solus Agent Service wont start
    By Solus in forum MIS Systems
    Replies: 0
    Last Post: 1st May 2013, 02:46 PM
  3. [SIMS] Possible SOLUS 3 Agent Issue
    By Rawns in forum MIS Systems
    Replies: 0
    Last Post: 18th September 2012, 10:14 AM
  4. [SIMS] SOLUS Agent Flashing
    By NortyUK in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 11th January 2012, 12:05 PM
  5. Solus issue
    By HodgeHi in forum MIS Systems
    Replies: 7
    Last Post: 11th December 2007, 12:11 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •