+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
MIS Systems Thread, Sims Installation Problem - error 0 in Technical; Hello there, I recently installed Sims on a client computer in my network.I get error 0 when a user tries ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Cyprus
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Sims Installation Problem - error 0

    Hello there,
    I recently installed Sims on a client computer in my network.I get error 0 when a user tries to connect/Enter Sims.
    Let me explain you the situation:
    Our school network Is composed of two sub networks. The ADMIN network and the LAB network. The sims server resides in the ADMIN network. All of our computers in the ADMIN network can access sims with the current CONNECT.INI file. My target is to allow clients from the LAB network access sims.
    Probably it is important to mension that 2 different domains exist.One in each network (Admin / Lab)
    We recently installed a new firewall that allows communication from the one network to the other.
    The client computer I am working on belongs to the LAB network and communicates with the administrator server( the server we have sims ). I can do a remote desktop from the client computer to the ADMIN Server.I can access sims files from my client. I manage to install sims on my client computer.I set the right paths for the sims folders during the installation,I got the message workstation upgrade the first time I run sims. Once it finished I got the login screen.When I enter my username and password I get the error 0. I think is something to do with the connect.ini file. We use the connect.ini with client computers in the Adminisrtator network and it works ok.


    My connect.ini contains:
    [SIMSConnection]
    ServerName=ADMIN-SERVER\SIMS2008
    DatabaseName=sims_paphos

    Any idea of what might cause the problem?

  2. #2

    creese's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    -28 31' 48.89", +28 25' 37.42" ... if only.
    Posts
    3,036
    Thank Post
    167
    Thanked 343 Times in 278 Posts
    Rep Power
    168
    Assuming that the details in the connect.ini are correct. try the Ip in the address in place of the server name.

    Sorry only browsed quickly through post.

  3. #3
    IrritableTech's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Yorkshire
    Posts
    707
    Thank Post
    71
    Thanked 145 Times in 116 Posts
    Rep Power
    58
    Does the firewall allow traffic to and from your sql server?

    TCP/IP port numbers required to communicate to SQL over a firewall

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] New SIMS install not letting users log on
    By Number6 in forum MIS Systems
    Replies: 41
    Last Post: 13th April 2011, 07:17 AM
  2. Replies: 20
    Last Post: 22nd February 2011, 03:23 PM
  3. Strange SIMS install problem
    By laserblazer in forum MIS Systems
    Replies: 4
    Last Post: 12th June 2010, 12:49 PM
  4. Can't install SIMS - "package missing" error
    By Rowley_THS in forum MIS Systems
    Replies: 15
    Last Post: 9th September 2009, 08:59 AM
  5. SIMS Install Error
    By danIT in forum MIS Systems
    Replies: 4
    Last Post: 7th December 2007, 04:23 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •