+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
MIS Systems Thread, SOLUS3, new SIMS Installs & no connect.ini in Technical; I've come across this in a number of sites now and not sure if anyone else has seen this or ...
  1. #1
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 493 Times in 376 Posts
    Rep Power
    0

    SOLUS3, new SIMS Installs & no connect.ini

    I've come across this in a number of sites now and not sure if anyone else has seen this or experienced it.

    We have some schools which are fully SOLUS3. Everything SIMS wise has been set up, they've had a successful upgrade in the past, Connect and SIMS.INI files have been specified in the SOLUS3 UI etc etc.

    However, when new workstations are successfully added to SOLUS3 for SIMS .net installations, SIMS .net installs fine however in most cases, the connect.ini file is not automatically created/copied onto the workstation. Running SIMS on these new devices results in it prompting for a Connect.ini file.

    The manual "Deploy connect.ini" file functionality in SOLUS3 is also hit and sometimes does not copy the Connect.ini file out to some devices.

    Has anyone come across this, or have any ideas as to what is happening here?
    Last edited by Rawns; 5th September 2013 at 10:40 AM.

  2. Thanks to Rawns from:

    MrWu (5th September 2013)

  3. #2

    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    408
    Thank Post
    372
    Thanked 45 Times in 33 Posts
    Rep Power
    14
    Me too, I'm chasing Capita for suggestions t the moment, not very nice when we have 170plus machines when we changed SIMS server!

  4. #3
    robjduk's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    523
    Thank Post
    25
    Thanked 76 Times in 59 Posts
    Rep Power
    26
    we deploy the connect.ini via group policy and seems to work ok

  5. #4
    MrMat's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Solihull
    Posts
    183
    Thank Post
    20
    Thanked 40 Times in 30 Posts
    Rep Power
    28
    I'm having the same trouble Rawns. Only noticed it recently. Are you still on 3.5 or have you taken the plunge to 3.6?

  6. #5
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 493 Times in 376 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by MrMat View Post
    I'm having the same trouble Rawns. Only noticed it recently. Are you still on 3.5 or have you taken the plunge to 3.6?
    Not yet. Our LA instance won't upgrade to 3.6 due to a database upgrade error.

    We also have not rolled it out to schools yet because it seems that the SOLUS 3.6.92 auto deployment functionality is broken! We're waiting for a working version, I'm not manually upgrading 120+ SOLUS3 instances for no one!!!

  7. #6

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    London
    Posts
    35
    Thank Post
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    6
    i just had to script it to copy it across the network

  8. #7

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,345
    Thank Post
    242
    Thanked 1,602 Times in 1,278 Posts
    Rep Power
    346
    A script or GPP would work. GPP is without doubt the easier option.

  9. #8
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 493 Times in 376 Posts
    Rep Power
    0
    Work arounds are all well and good, but SOLUS3 should be doing this in the first place. I've logged a call with capita regarding it.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 27th November 2012, 10:07 AM
  2. [SIMS] Incorrect connect.ini on RDP Sims
    By Simcfc73 in forum MIS Systems
    Replies: 1
    Last Post: 19th March 2012, 02:13 PM
  3. [SIMS] SIMS error when using a Redirect Connect.ini
    By Rawns in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 31st January 2012, 09:22 PM
  4. [SIMS] SIMS.net and multiple connect.ini files
    By NortyUK in forum MIS Systems
    Replies: 23
    Last Post: 9th September 2011, 01:05 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 4th January 2011, 10:55 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •