+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
MIS Systems Thread, [SOLUS3] - New 'Site Authorisation' LA Report in Technical; Well, I'm not sure what's going on with this report but so far it's not working very well! (Thats +1 ...
  1. #1
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 491 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0

    [SOLUS3] - New 'Site Authorisation' LA Report

    Well, I'm not sure what's going on with this report but so far it's not working very well! (Thats +1 black mark against SOLUS3.5!). This morning, I authorised the new SOLS3.5.20 release to a number of our LA schools. These all have auto-update enabled for SOLUS3, and are also all set up to e-mail us deployment updates. Not long after authorising, we started getting e-mails in from the schools SOLUS3 environments to inform us that SOLUS3 had been upgraded. I thought I'd put this new SOLUS3 LA report to use as it looked to be a lot more clearer then 100+ e-mails we get. I ran the report and the results show that every site has "Not deployed" the SOLUS3.5 upgrade! It's now been a good few hours since SOLUS3 was upgraded in schools and still this report is showing the wrong information. I assume that the School's SOLUS3 environment report back to Capita's servers to say "SOLUS3.5: Successful", and that when we run this report, it pulls down the info down from Capita's servers so should be accurate and up to date, so I'm baffled as to why the report is inaccurate.

    Anyone else used this report yet? And more importantly, has it been useful because right now it's looking just as useless as SOLUS3 itself!!

  2. #2
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 491 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Only now has the report just updated!!! Still a few showing as "Not deployed" but having to wait over 4 hours for it to partially update is not good!

  3. #3

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    London
    Posts
    1,358
    Thank Post
    36
    Thanked 363 Times in 248 Posts
    Rep Power
    81
    There is a time lag between the software being upgraded on site and the central Local Authority including it in its report. However it should never be as long as 4 hours.
    I understand that its up to 1 hour due to the 30 minute synchronising that occurs between the schools SOLUS3 system and ours and then between the LA’s SOLUS3 system and ours.

    We'll call you tomorrow to find out more.

    For the record Capita now has 750+ schools that we upgrade by "useless" SOLUS3!!

  4. #4
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 491 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for the response Phil, I have already logged a call about this via SupportNet anyway. The reporting in schools manager has no delay at all. Apply a patch in a school via SOLUS2, then run a activity report in Schools Manager here at the LA and it was right up to date. This report needs to be as accurate. We can't be proactive about looking at failures because of a 4 hour delay, even a 1 hour delay in the report showing the latest status of a deployment.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. New Site Using Weebly?
    By titch in forum Web Development
    Replies: 3
    Last Post: 21st March 2010, 04:33 PM
  2. New Site Feature: EduGeek.net Chat! It lives!
    By ZeroHour in forum General EduGeek News/Announcements
    Replies: 27
    Last Post: 11th March 2008, 11:34 AM
  3. New Site Feature: Improved News page
    By ZeroHour in forum General EduGeek News/Announcements
    Replies: 16
    Last Post: 27th February 2008, 09:03 PM
  4. New Site Feature: EduGeek User Maps
    By ZeroHour in forum General EduGeek News/Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 26th February 2008, 05:08 PM
  5. What do you think of the new site
    By ZeroHour in forum Site Polls
    Replies: 56
    Last Post: 8th January 2008, 10:45 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •