+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
MIS Systems Thread, Pars hangs when loading in Technical; Hi everyone! We currently have a situation at our school where the teachers are complaining that PARS takes too long ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lancashire
    Posts
    26
    Thank Post
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14

    Pars hangs when loading

    Hi everyone!

    We currently have a situation at our school where the teachers are complaining that PARS takes too long to load in the morning. From our investigation from first boot in the morning PARS does take a while to load and when a say a while 1 minute, but apparently this is too long for teachers to wait! After this first load PARS will open within seconds.

    Our PC's all run windows 7 and have at least 2GB of RAM and an Intel core 2 duo processor or above. Our server are Server 2008 R2. Please would it be possible for someone with a similar setup to test how long it takes PARS to open on their network? Simply login as a teacher and double click PARS and start a timer.

    We have been in constant contact with TASC but they cannot seem to find a solution to our problem and say we are the only school that has complained of this problem.

    Any help would be greatly appreciated.

  2. Thanks to spik376 from:

    jenny_urey (1st February 2013)

  3. #2
    Quackers's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,404
    Thank Post
    43
    Thanked 153 Times in 128 Posts
    Rep Power
    55
    20-25 seconds for us.

  4. Thanks to Quackers from:

    jenny_urey (1st February 2013)

  5. #3

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lancashire
    Posts
    26
    Thank Post
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    Cheers for the reply Quackers. Is that from a restart?

  6. #4
    Quackers's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,404
    Thank Post
    43
    Thanked 153 Times in 128 Posts
    Rep Power
    55
    Yeah, i rebooted my laptop before timing that.

    I take it you have looked at the Performance reports in PARS?

  7. Thanks to Quackers from:

    jenny_urey (1st February 2013)

  8. #5

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lancashire
    Posts
    26
    Thank Post
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    It is my boss who has been looking at this issue but he is off ill today, I am not 100% certain he has looked at these. How do I go about running these?

    PARS seems to stop at the same point everytime, it stops when it is creating the PARS.exe.config file.

  9. #6
    Quackers's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,404
    Thank Post
    43
    Thanked 153 Times in 128 Posts
    Rep Power
    55
    If you login as a System manager in PARS, under System Managment -> Managment Reports

  10. Thanks to Quackers from:

    jenny_urey (1st February 2013)

  11. #7

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lancashire
    Posts
    26
    Thank Post
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    I have ran the report and it shows the following:

    PARS.PNG

    I am sure my boss has been through this report with TASC and they have said everything is fine.

  12. Thanks to spik376 from:

    jenny_urey (1st February 2013)

  13. #8

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    47
    Thank Post
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    9
    Have you updated to Sims Autumn release?

  14. Thanks to pettit87 from:

    jenny_urey (1st February 2013)

  15. #9

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lancashire
    Posts
    26
    Thank Post
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    no not yet Westfield are still testing it as there have been a few problems

  16. #10
    MGSTech's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    363
    Thank Post
    13
    Thanked 95 Times in 54 Posts
    Rep Power
    39
    33.9 sec from clicking icon to login screen
    22 sec from login to working application
    no reboot before...not cached as not logged into PARS this week myself

  17. Thanks to MGSTech from:

    jenny_urey (1st February 2013)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [WDS] WDS hangs when imaging laptops
    By rkoufii in forum O/S Deployment
    Replies: 5
    Last Post: 3rd September 2012, 09:27 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 21st September 2011, 10:46 PM
  3. [SIMS] SIMS.net Hanging when you use drop down menu
    By Spero in forum MIS Systems
    Replies: 10
    Last Post: 7th June 2011, 07:18 AM
  4. [Fog] IRQ Error when loading PXE Linux in FOG
    By mpleonard in forum O/S Deployment
    Replies: 0
    Last Post: 24th November 2009, 01:43 PM
  5. Bit of a strange one - S2K3 hangs when trying to open folder
    By jamin100 in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 2
    Last Post: 8th June 2009, 02:04 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •